Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Αλήθεια υπάρχει κανείς που πιστεύει οτι βγαίνουμε απο τα μνημόνια;


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Είναι ο άλλος στο τελευταίο στάδιο ανίατης αρρώστιας και έρχεται όχι ο γιατρός αλλά ο διευθυντής του λογιστηρίου του νοσοκομείου και του λέει, όλα πάνε περίφημα. ¨Ετσι η καθημερινότητα του ετοιμοθάνατου συνεχίζεται με τους ορούς ενώ ο ίδιος πιστεύει οτι σύντομα θα βγεί απο το νοσοκομείο.

Αυτό είναι το νέο αφήγημα. Οτι βγήκαμε απο τα μνημόνια. 

Οτι γλυτώσαμε επειδή δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ σε μερικά νησιά μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ θα πάρουμε πίσω όλους τους μετανάστες που θα μας στείλει πακέτο η Γερμανία. 

Οτι γλυτώσαμε γιατί ξεπουλήσαμε κοψοχρονιάς τα φιλέτα του δημοσίου, επειδή θα βγούν σε πλειστηριασμούς περιουσίες ιδιωτών, επειδή θα κοπεί το ΕΚΑΣ και θα μειωθούν οι συντάξεις.

Οτι γλυτώσαμε γιατί πια δε θα έρχονται οι τρόικες και οι "θεσμοί" αλλά μόνοι μας με ΠΝΠ θα φροντίζουμε να παίρνουμε εξοντωτικά μέτρα για να μαζεύουμε τα χρήματα κάθε φορά που έχουν υπολογίσει να πληρώνουμε για τα επόμενα 40 χρόνια.
Ξεπούλημα και φόροι, αυτό είναι το success story της σημερινής συγκυβέρνησης, όπως το ίδιο ακριβώς ήταν και το success story της προηγούμενης. Αν αλλάξεις τα πρόσωπα και βάλεις στη θέση του Αλέξη τον Αντώνη, στη θέση του Πάνου τον Βαγγέλη και στη θέση του Προκόπη τον Κάρολο, θα δείς οτι δεν άλλαξε κάτι.Συνεχίζεται η ίδια πολιτική που φτωχοποιεί όλο και μεγαλύτερα κομμάτια πληθυσμού.

¨Η μάλλον κάτι άλλαξε προς το χειρότερο. Η φτώχεια και η κατάντια της χώρας οδηγεί πια σε επικίνδυνα εθνικά μονοπάτια που θα κάνουν τη χώρα πολύ μικρότερη όχι μόνο σε ισχύ αλλά και σε εδαφική έκταση.
Αν πάει κανείς μια βόλτα σε Τσεχία και Ρουμανία, θα δεί οτι οι φτωχές χώρες που κάποτε ανήκαν στο Ανατολικό Μπλόκ, μας έχουν ξεπεράσει και σε ανάπτυξη και σε μισθούς.
Οι επιστήμονες και οι νέοι έχουν φύγει απο τη χώρα, στη θέση τους έρχονται ανειδίκευτοι μετανάστες απο άλλες χώρες, η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη ενώ η βαριά φορολογία κάνουν τη χώρα μη ανταγωνιστική στο να παράγει οτιδήποτε εκτός απο φόρους.

Το αφήγημα  οτι με μισθούς Μπαγκλαντές, φόρους Ελβετίας, ιατρική περίθαλψη Νιγηρίας και ασφάλειας Κολομβίας για τα επόμενα 40 χρόνια, θα τα καταφέρουμε να βγούμε απο τα μνημόνια και να βγάζουμε πλεονάσματα έχοντας πρώτα ξεπουλήσει τα πάντα, δεν το πιστεύει ούτε ο τελευταίος μετακλητός της κυβέρνησης ούτε ο τουιτεράς του 60λεπτου, όπως φυσικά δεν πιστεύει κανείς νοήμων άνθρωπος, οτι τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος είναι ακόμα στο 20% όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Πηγή:https://heretakis.gr/2018/07/alithia-yparchi-kanis-pou-pistevi-oti-vgenoume-apo-ta-mnimonia/
===================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.