Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Βλαχοτάγαρα, σιγά μην σκίσετε το καλτσόν!



Γράφει ο Δευκαλίων

Διαβάζουμε τις τελευταίες ώρες σε παραπολιτικές στήλες την δήθεν σφοδρή αντίδραση του Πρωθυπουργού για την πρόσφατη δραστηριότητα του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ. Θ. Θεοχάρη.
Αναλυτικά. Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ. Θ. Θεοχάρης, με πρόσφατη εγκύκλιο του ζητούσε από τους αρμόδιους εφοριακούς να εφαρμόσουν πιστά, απόλυτα και απαρέγκλιτα την σχετική νομοθεσία που ψηφίσθηκε επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου και προβλέπει τα εξής: Για όλους τους οφειλέτες του Δημοσίου με ληξιπρόθεσμα χρέη μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ να εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η φυλάκιση εφ’ όσον ο οφειλέτης δεν διακανονίζει το χρέος του με το Δημόσιο.
Άκουσον, άκουσον! Το αληταριό που έστειλε την χώρα στο μνημόνιο είχε ψηφίσει νόμο με τον οποίο ένας τεράστιος αριθμός συμπολιτών μας απειλείται με άμεση φυλάκιση γιατί χρωστάει στο κράτος πάνω από 5.000 ευρώ. Και ποιος το έκανε αυτό; Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τα κατακάθια της Ιστορίας.
Θα αναρωτηθεί κάποιος καλόπιστος αναγνώστης: Γιατί η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά δεν αλλάζει αυτό τον νόμο;
Θα απαντήσει η στήλη: Άλλοι χειρότεροι αυτοί!
Πριν προχωρήσουμε στην ουσία του θέματος και αναλύσουμε το πρόβλημα ας σταθούμε σε μία μικρή λεπτομέρεια. Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κ. Θ. Θεοχάρης διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομίας με τομέα ευθύνης το ΚΕ.Π.Υ.Ο από τους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Έκτοτε ανέβηκε στην πολιτική ιεραρχία και έχει φτάσει μέχρι την θέση του Μόνιμου σύμφωνα με το μνημόνιο Γενικού Γραμματέα Εσόδων. Για να διακανονίσει κάποιος το χρέος του προς το Δημόσιο πρέπει να...
έχει και κάποια μετρητά ώστε να πληρώσει άμεσα την πρώτη δόση.
Και που να τα βρούμε τα λεφτά ρε ηλίθιο κατασκεύασμα της αλήστου εποχής Γιώργου Παπανδρέου;
Άρα ο κ. Θ. Θεοχάρης δεν απειλείται και δεν ελέγχεται από καμία κυβέρνηση. Είναι το μόνιμο μάτι και διαχειριστής της τρόικας στο Ταμείο του Κράτους. Όσοι Πρωθυπουργοί και να αλλάξουν ο κ. Θ. Θεοχάρης θα είναι εκεί μόνιμος και πάντα κραταιός. Αυτό ψήφισε ως μνημονιακή υποχρέωση η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή μεταξύ άλλων οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς. Τώρα λοιπόν ας αφήσουν τους δήθεν λεονταρισμούς και ας τον φάνε στην μάπα.  Δεν μπορούν να του κάνουν απολύτως τίποτε. Ούτε καν να τον αγριοκοιτάξουν!
Πάμε τώρα στην ουσία του προβλήματος. Περίπου 2 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν στην εφορία πάνω από 5.000 ευρώ. Άρα δυνητικά περίπου 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας κινδυνεύουν άμεσα με φυλάκιση. Φυσικά μπορούν να πάνε στις εφορίες και είτε να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, είτε να τις διακανονίσουν. Φυσικά για να περάσει κανείς την πόρτα των εφοριών πρέπει να έχει χρήματα. Δηλαδή ελάχιστοι μπορούν να πληρώσουν. Άρα όλοι οι υπόλοιποι κινδυνεύουν με φυλάκιση βάσει του νόμου Παπακωνσταντίνου, που άφησε εν ισχύ ο Σαμαράς και την ενεργοποίηση αυτού του νόμου από τον ανεξέλεγκτο από την Ελληνική Κυβέρνηση (βάσει των μνημονιακών νόμων που ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία) υπάλληλο της τρόικας Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Θ. Θεοχάρη.
Και όλα αυτά τα πραγματικά δεδομένα οι αγαπημένοι της στήλης τα βλαχοτάγαρα του Μαξίμου προσπαθούν να τα ξεπεράσουν με παραπολιτικές στήλες που περιγράφουν τάχα την οργή του Πρωθυπουργού εναντίον του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ. Θ. Θεοχάρη!
Βλαχοτάγαρα, σιγά μην σκίσετε το καλτσόν! 


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.