Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Η συγκυβέρνηση θα πιεί κι αυτό το πικρό ποτήρι!

Γράφει ο Δευκαλίων

Με κύριο θέμα την απαίτηση της τρόικα για απόλυση μερικών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που έχουν κατηγορηθεί ως επίορκοι και την κυβέρνηση να προσπαθεί εναγωνίως να μην πιεί το πικρό αυτό ποτήρι, διαμορφώνεται η σημερινή ειδησεογραφία. Φυσικά και ο γνωστός εκβιασμός. Αν δεν υπακούσετε τις απαιτήσεις της τρόικα τότε δεν θα πάρετε την δόση.
Είναι όμως πραγματικό γεγονός ή ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι; Μήπως πρόκειται για κάποιο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό για να περάσει κάποιο άλλο αντιλαϊκό μέτρο; Τι άραγε να συμβαίνει στην πραγματικότητα;
Σίγουρα θα το καταλάβουμε τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε όμως θα ζούμε με την αγωνία και το δίλλημα...
Θα χάσουν την δουλειά τους αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι που είτε απλώς κατηγορούνται, είτε έχουν καταδικαστεί για κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα;
Πάλι η στήλη θα δώσει την...

λύση:
- Τι συμφώνησε η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά;
- Τι προβλέπει το 3ο Μνημόνιο;
- Τι ψηφίσθηκε στην Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία των τριών (3) μνημονιακών κομμάτων;

Δυστυχώς έρχεται η περιβόητη “κινητικότητα” για τους δημοσίους υπάλληλους. Δηλαδή η μετάθεση δημοσίων υπαλλήλων από μία υπηρεσία σε μία άλλη. Φαίνεται φαινομενικά αθώα διαδικασία. Όμως είναι έτσι; Μάλλον ΟΧΙ.
Διότι η περιβόητη “κινητικότητα” δεν θα γίνει ούτε προγραμματισμένα, ούτε εθελοντικά. Θα γίνει οριζόντια και εύλογα θα προκαλέσει χιλιάδες ανθρώπινα δράματα. Πως θα γίνει αυτό; Με τον εκβιασμό: Είτε εντάσσεστε χωρίς διαμαρτυρίες στον θεσμό της κινητικότητας είτε απολύεστε!
Τι θα γίνει τελικά; Θα γίνει αυτό που απαιτεί η τρόικα! Δηλαδή η κυβέρνηση θα πιεί κι αυτό το πικρό ποτήρι! * Μοντάζ "Το Γρέκι"

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου