Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Το δίδυμο της συμφοράς… Αντώνης Σαμαράς-Αλέκος Τουρκολιάς!


Γράφει ο Δευκαλίων

Ωραία ημέρα σήμερα… Θα την αναφέρει κάποτε η οικονομική ιστορία του τόπου ως την επίσημη επέτειο θανάτου του μεταδικτατορικού Ελληνικού Καπιταλισμού. Είναι η ημέρα που η τιμή της μετοχής της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ κλείδωσε στο -30% (ανώτατο επιτρεπόμενο limit down).
Και γιατί συνέβη αυτό; Γιατί η περιβόητη συγχώνευση μεταξύ ΕΘΝΙΚΗΣ και Eurobank, το οποίο είχε προχωρήσει κατά 80% σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών και τραπεζικών παραγόντων, ναυάγησε εξ αιτίας της άρνησης της τρόικα. Δηλαδή όσα έχτιζε τόσο καιρό η από τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά διορισμένη διοίκηση της Εθνικής κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος γιατί τους αγριοκοίταξε ένας ανώτερος υπάλληλος των ξένων δανειστών.
Η τύχη της ΕΘΝΙΚΗΣ και της Eurobank άγνωστη! Μάλλον θα ενταχθούν στο ΤΧΣ θα αποκτήσουν διορισμένη από το βασικό μέτοχο (δηλ. το ΤΧΣ) Διοίκηση και μετά αφού εξυγιανθούν θα πουληθούν έναντι πινακίου φακής.
Και για να γνωρίζουν οι αφελείς δεξιοί που παντού βλέπουν εχθρούς και συνωμοσίες… Ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς που διορίστηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΘΝΙΚΗΣ, ήταν πριν από τον διορισμό του στην θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου, μεγαλό-στέλεχος της διοίκησης Ταμβακάκη! Τού έτερου δηλαδή καταστροφέα της ΕΘΝΙΚΗΣ.
Ενώ ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Κ. Αλέξανδρου Τουρκολιά, έχει ένα...
ενδιαφέρον βιογραφικό… Τα αμέσως προηγούμενα χρόνια ήταν προϊστάμενος του ΟΔΔΗΧ. Ναι καλά το καταλάβατε! Τον είχε διορίσει σ’ αυτό το κρίσιμο πόστο ο αλήστου μνήμης Γιώργος Παπακωσταντίνου. Και ο συγκεκριμένος τίμησε τον ρόλο του: Τα spread των Ελληνικών Ομολόγων πέταξαν στα ουράνια έγιναν F-16!
Με δύο απλές κουβέντες… Η κυβέρνηση έπαθε την μεγαλύτερη έως σήμερα πανωλεθρία από την ανικανότητα δύο δικών της παιδιών. Ίσως το τυχαίο γεγονός που περίμεναν οι απανταχού μνημονιακοί Έλληνες…
Ένα είναι το σίγουρο. Η συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ-Eurobank, ο ακρογωνιαίος λίθος της κυβερνητικής πολιτικής απέτυχε! Την έσφαξε η τρόικα στο γόνατο για λίγα επί πλέον δις ευρώ. Έπαιξε τον άθλιο ρόλο της και τώρα η τρόικα την πετάει σαν στημένο λεμόνι. Τώρα όλοι, ακόμα και οι πλέον αδαείς αντιλαμβάνονται ότι άρχισε η κάθοδος!
Το δίδυμο της συμφοράς… Αντώνης Σαμαράς-Αλέκος Τουρκολιάς!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.