Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Καλή φάμπρικα, σκέτο μπακιροκοφτείο, έστησαν Βαρουφάκης - Εφήμερος

Του Γ. Γ.
Πολύ καλή φάμπρικα, σκέτο μπακιροκοφτείο αυτό που έστησαν ο Γιάννης Βαρουφάκης και οι συνεργάτες του. Προφανώς αναφερόμαστε στην πλατφόρμα «1101» που ξεκινάει  την διαδικτυακή της λειτουργία την Δευτέρα.

Με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα τους μαθαίνουμε ότι «τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι εναντίον μας. Επί χρόνια τώρα αποτελούν μέλος του τριγώνου της διαπλοκής, μαζί με την πολιτική και τις τράπεζες».
Με αυτό το δεδομένο τα άτομα αυτής της πρωτοβουλίας εκτιμούν ότι «είναι απόλυτη κοινωνική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο στήριξης της δημοσιογραφίας, της ενημέρωσης και κατ’ επέκταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Το κίνημα των 1101 είναι μια πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση».

Φυσικά αυτό απαιτεί, σύμφωνα με τους ίδιους οι πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθεια τους «με μια ελάχιστη συνδρομή». Και επειδή ως γνωστόν το «τζάμπα πέθανε» οι «πλαφορμίτες» του Βαρουφάκη ζητούν από τους πολίτες να γίνουν συνδρομητές σ’ αυτό τους το...
εγχείρημα  καταθέτοντας πέντε ευρώ το μήνα, μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής  σε τράπεζα της αρεσκείας τους.

Περίεργο είναι ότι τα χρήματα δεν κατατίθενται σε έναν εταιρικό λογαριασμό όπως είναι το συνηθισμένο σ’ αυτές τις περιπτώσεις αλλά σε φυσικό πρόσωπο. Συγκεκριμένα στο όνομα του Κώστα Εφήμερου – Παπαδόπουλου.  (Είναι εκδότης του ThePressProject και ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes).

Να συμπληρώσουμε ότι σύμφωνα με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας «1101.gr» έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα 1000 συνδρομητές, άρα στον λογαριασμό του Κ. Εφήμερου θα κατατεθούν 5.000 ευρώ ενώ στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι σύντομα οι συνδρομητές να γίνουν 50.000 και να καταλήγουν στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη της BitsnBytes 250.000 ευρώ τον μήνα!

Υπάρχουν τόσοι πολλοί χάνοι στην εποχή μας;
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.