Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

kalami.net/USA: ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ και ΑΣΤΕΙΟΥ: Σχολιάζοντας τα ΚΑΛΑ, τα ΚΑΚΑ και τα AΣXHMA


''Πέθαναν'' οι ομογενειακές Οργανώσεις στις ΗΠΑ και μας έμειναν οι πρόεδροι... (Δευτέρα)


Το πρόβλημα της Ελλάδας: Οι πολιτικοί της πιστεύουν ότι ο λαός είναι μ@λ@κ@ς και ο λαός που τους επιλέγει, πιστεύει ότι είναι ''σοφός''.

(Καταργήθηκε και η υπεύθυνη-σοβαρή πολιτική στην Ελλάδα. Τον λόγο έχουν τώρα, οι ''κύκλοι'' και οι ''πηγές'' των ''φελλών'')
ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ και ΑΣΤΕΙΟΥ: Σχολιάζοντας τα ΚΑΛΑ, τα ΚΑΚΑ και τα AΣXHMA

Πέθανε (''κοιμήθηκε'' κατά την εκκλησιαστική ορολογία) 2 Ιουνίου '17, ο μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος, σε ηλικία 89 χρονών
Συνελήφθηκε γιά ''φορολογική απάτη'' ο πολιτειακός βουλευτής New Hampshire Θωμάς ΚατσιαντώνηςΕίναι και πρόεδρος της ''Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού'' (ΠΑΔΕΕ), τακτικός επισκέπτης της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής των Ελλήνων, καλεσμένος του αστείου προέδρου της Αλεξ. Τριανταφυλλίδη.


Φωτογραφίες από την εκδήλωση-τελετή....    H επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
1η Ιουνίου 2017Τιμή στον Dr. PAP: Ο ανδριάντας του μεγάλου ιατρού-ερευνητή, στο πανεπιστήμιο Μαϊάμι
Η τελετή των αποκαλυπτήριων ανδριάντα του παγκόσμια γνωστού ιατρού-ερευνητή Dr. PAP (Γεώργιου Παπανικολάου), έγινε την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017, στις 6:00 το απόγευμα, πλησίον της εισόδου της ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Μαϊάμι (Φλόριδα-ΗΠΑ), στο οποίο, ο -από Κύμη Εύβοιας καταγώμενος- επιστήμονας, δίδαξε και ολοκλήρωσε την φημισμένη μέθοδό του (pap test) που σώζει ζωές, με την διερεύνηση και πρόληψη μορφών καρκίνου σε γυναίκες. Το ''αδιαχώρητο'' στην αίθουσα (εκδήλωση) και στον εξωτερικό χώρο, στα αποκαλυπτήρια. Διαβάστηκε και επιστολή του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, με την οποία αναγνώριζε και τιμούσε το έργο. Tον πρωθυπουργό της Ελλάδας, εκπροσώπησε η γεν. Πρόξενος στην Τάμπα, Αδαμαντία Κλώτσα.
Είναι η πρώτη φορά που ανδριάντας του διάσημου 'Ελληνα επιστήμονα, τοποθετήθηκε εκτός Ελλάδας.
Η σχετική επιγραφή στην βάση του ανδριάντα, με τα ονόματα των Ομογενών δωρητών, αναφέρει ως ημερομηνία τοποθέτησης την 13η Μαίου 2017, επέτειο 134 χρόνων από τον γέννηση του μεγάλου επιστήμονα, στην Κύμη, Εύβοιας.

O ανδριάντας, έγινε με πρωτοβουλία του ''Ιδρύματος Ελληνισμού Αμερικής'' και του προέδρου του Μιχάλη Σέρβου, με τις χορηγίες 10 Ομογενών.

(Στις φωτογραφίες, αριστερά, ο ανδριάντας και ο Αμερικανός καλλιτέχνης που τον κατασκεύααε και δεξιά η επιγραφή που τοποθετήθηκε στην βάση)


Δύο σημαντικές πρωτοβουλίες-δραστηριότητες στις ΗΠΑ, γιά ουσιαστική βοήθεια στην Ελλάδα
Στόχος: Ο πενταπλασιασμός εισαγωγών αναγνωρίσιμων ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ και η προώθηση ''συνεδριακού τουρισμού'' στην ΕλλάδαΔυστυχώς η Ελλάδα, δηλ. η κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία κ.ά., δεν έχουν δώσει σημασία στα δύο παραπάνω ζητήματα, που εκτιμάται ότι είναι καθοριστικά γιά την εισροή χρήματος από ΗΠΑ, που είναι απαραίτητο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Χαραχτηριστικά αναφέρεται ότι σε ΗΠΑ-Καναδά υπάρχουν περίπου 32.000 υπεραγορές τροφίμων (super markets), στα οποία ούτε έστω το περίφημο-μοναδικό ελληνικό ''παρθένο'' ελαιόλαδο υπάρχει και φυσικά δεν υπάρχουν ελληνικά εισαγόμενα προϊόντα, γενικά. Η καταγραφή των ''μητρικών εταιριών'' των ''υπεραγορών τροφίμων'' έχει γίνει, μαζί και οι πρώτες επαφές.
Επαφές άρχισαν ήδη να γίνονται και με ...μεγάλες εταιρίες ΗΠΑ, που διοργανώνουν συνέδρια σε διάφορα (τουριστικά κατά προτίμηση) μέρη γιά ''επιμόρφωση στελεχών'' ή γιά άλλα ζητήματα, με ζητούμενο να τα κάνουν στην Ελλάδα. Η
 καταγραφή των εταιριών, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Η πρωτοβουλία υλοποιείται από μέλη -νέα σε ηλικία με γνώση και κατάρτιση- νεοσύστατης ομογενειακής Οργάνωσης. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει υποστήριξη, συνεργασία και άλλων Οργανώσεων. Η κίνηση γίνεται -από ότι φαίνεται- χωρίς την ανάμιξη ''αρμόδιων υπουργείων και φορέων'' της Αθήνας ή κρατικών αποστολών στις ΗΠΑ (διπλωμάτες, ΕΟΤ κ.ά.), επειδή η ανάμιξή τους (το πιό πιθανό είναι ότι) μόνο ζημιά θα κάνει, εξαιτίας άγνοιάς τους γιά τα δρώμενα στην Β. Αμερική. Είναι ξεκαθαρισμένο ότι, η Οργάνωση, ΔΕΝ προτίθεται να ζητήσει (ή να λάβει) χορηγίες, από το ελληνικό Δημόσιο. Γιά την πρωτοβουλία, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας... (Λεπτομέρειες, σύντομα).


Γιά Ελληνοαμερικανούς φοιτητές: Θερινά μαθήματα με credits, στο Πανεπιστήμιο ΚρήτηςΟ ΔΙΑΣ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Από το 1995 έχει βοηθήσει πολλές εκατοντάδες φοιτητών να έρθουν σε επαφή με την Ελλάδα, να θαυμάσουν τις ομορφιές της Ελλάδας και να πάρουν τα πολύτιμα  Credits, μαθαίνοντας ταυτόχρονα την ιστορία της Ελλάδας και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Το πρόγραμμα συντηρείται και επιδοτείται μόνο με επιχορήγηση της ''Παγκρητικής Ένωσης  Αμερικής''... (ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ)


Τον ''πήραν χαμπάρι'' σε όλη την Ομογένεια: ''Στολίζουν'' τον Τ. Κουίκ και στην Αυστραλία, δημοσίευμα εφημερίδας... (Διαβάστε)
''ΟΣΟ τους συναντάμε, τους ακούμε και τους χειροκροτούμε, τόσο τους ενθαρρύνουμε για να ταξιδεύουν, να ξοδεύουν και να μας δουλεύουν''


Το ερώτημα: ΠΟΙΟΣ δίνει το δικαίωμα στον κάθε ανεύθυνο 'Ελληνα άσχετο πολιτικό, να επεμβαίνει -διασπαστικά- στα εσωτερικά ομογενειακών Οργανώσεων, μη κερδοσκοπικών εταιριών, ΗΠΑ; Και πως ο κάθε ανεύθυνος πρόεδρος Επιτροπής της Βουλής, τo επιτρέπει;;;

H ''νέα πολιτική'' του υπουργείου Εξωτερικών είναι η πολυδιάσπαση της Ομογένειας; Επιστολή-καταπέλτης ομογενειακής Οργάνωσης
Καταγγελία στον πρωθυπουργό γιά τον διασπαστή της Ομογένειας, υφυπ. Εξωτερικών Τ. Κουίκ
Με απαράδεκτες δηλώσεις σε Επιτροπή της Βουλής (25 Μαίου 2017), φαίνεται ότι προωθεί την διάσπαση στην Ομογένεια ΗΠΑ. Αγανάκτηση Ομογενών με τον ανεύθυνο, γραφικό, ''σαχλαμαρίζοντα τουρίστα'', που υποδύεται τον υφυπουργό Εξωτερικών, ''αρμόδιο'' γιά Απόδημους.
Στην επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, τονίζεται: «...Οι πράξεις, ενέργειες και οι δηλώσεις του υφυπουργού, υποτιμούν την νοημοσύνη μας και ΔΕΝ τιμούν την κυβέρνησή σας. Καταδικάζουμε ενέργειες-δηλώσεις του κάθε Κουίκ, που προωθούν την διάσπαση της Ομογένειας. Επίσης, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την Ομογένεια και να την ενημερώνουμε, γιά κακόβουλες ενέργειες ασοβάρευτων Ελλήνων πολιτικών. Και ο κ. Κουίκ, είναι ανεπιθύμητος... Nα εμφανίζεται ως διασπαστής της φθίνουσας οργανωμένης Ομογένειας ΗΠΑ και ο υφυπουργός σας, σε Επιτροπή της Βουλής, λέγοντας συνειδητά ψέματα γιά εξυπηρέτηση συμφερόντων, μας θίγει... Με παραμύθια φαντασιόπληκτων που υιοθετεί ανεύθυνα ο κάθε υφυπουργός σας, ''προβοκατόρικα παραμύθια'' που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και αποβλέπουν στην διάσπαση της Ομογένειας, ''δεν γίνεται δουλειά'', ούτε δυναμώνουν οι σχέσεις Ελλάδας-Ομογένειας. Απεναντίας, θίγονται»... (Το κείμενο της επιστολής)

Σημ.: Στην ομιλία του στην Επιτροπή της Βουλής, ενώ αναφέρει τις 3 σημαντικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ (2016), προσπαθώντας έμμεσα να πάρει ''εύσημα'', αποφεύγει να πει ΠΟΙΑ Οργάνωση τις έκανε (HANC) και τον έφερε στις ΗΠΑ, με δικά της έξοδα, γιά να μην επιβαρυνθεί η Ελλάδα.
Να ποιόν ''υποστηρίζει'' ο ασοβάρευτος-γραφικός υφυπουργός Τέρενς Κουίκ
Θυμίζουμε στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ότι ο διασπαστής της Ομογένειας Π. Γαλάτουλας, τον οποίον πρόβαλε στην Επιτροπή της Βουλής, ονομαστικά, υποστηρίζοντας έτσι έμμεσα αλλά ξεκάθαρα, διάσπαση της Ομογένειας, έχει κάνει αγωγή κατά του ελληνικού κράτους, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, ως πρόεδρός της... Ζητά και αποζημίωση 6.000 ευρώ(!!!), επειδή δεν έχει δοθεί ''δικαίωμα ψήφου στους απόδημους''. Nα τον χαίρονται, τον υφυπουργό, η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών. Τους αξίζει και τους ''τιμά''.

Μία δίκη στην Νέα Υόρκη με πολύ ενδιαφέρον: Μαστροκυριάκος vs. Γαλάτουλας / ΟμοσπονδίαTo δάνειο, το εμπορικό πλοίο που θα έκανε δρομολόγια Θεσ/νίκη-Σμύρνη, η μεταφορά των χρημάτων σε τράπεζα Τουρκίας, η ''εξωχώρια'' εταιρία στα νησιά Μάρσαλ κ.ά... Στην υπόθεση, που εκδικάζεται στην Κομητεία Κουήνς Νέας Υόρκης, κατηγορούμενοι γιά ''απάτη'' είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρώην Συμβούλιο της Οργάνωσης. Διαβάστε τα νέα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, αρχές Μαίου 2017Χρήματα δεν περισσεύουν στο υπουργείο Εξωτερικών, επειδή αυτά χρειάζονται γιά τα τουριστικά ταξίδια του Κουίκ, με την έγκριση του Κοτζιά

Τα κωμικοτραγικά με το...''ασανσέρ'' στο γεν. Προξενείο Νέας Υόρκης
Πάλι κλήθηκε η πυροσβεστική στο ''προξενικό κατάστημα'' (μαγαζί) στην Νέα Υόρκη, 30 Μαίου '17, γιά να απεγκλωβιστεί εγκλωβισμένος από βλάβη (πάλι) στον ανελκυστήρα. Δεν είναι η πρώτη φορά. Μας θυμίζει και το περιστατικό τον χρόνο 2005, όταν ο επισκεπτόμενος τότε την Νέα Υόρκη πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εγκλωβίστηκε μαζί με την τότε γεν. πρόξενο, τον υφυπουργό του, σωματοφύλακα κ.ά. στον ανελκυστήρα και κλήθηκε η πυροσβεστική γιά να τους βγάλει. Από ότι θυμόμαστε είχαν παλαιότερα εγκριθεί κονδύλια γιά την επισκευή ή αλλαγή του ανελκυστήρα, αλλά επισκευή ή αλλαγή, δεν έγινε. Δεν γνωρίζουμε και τι απέγιναν τα χρήματα.


'Οταν οι διαπλεκόμενοι Ελλάδας συμπορεύονται με τους ελλαδέμπορες της Ομογένειας ΗΠΑ''Διαφήμιση'' του ελληνικού τουρισμού στους...'Ελληνες Νέας Υόρκης... (Διαβάστε)
Επιδημία χορηγιών από τον αμαρτωλό ΕΟΤ και τον διαπλεκόμενο γεν. Γραμματέα του, Δημ. Τρυφωνόπουλο, σε ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία, εξαιτίας... ''φιλοπατρίας'' ζητούν και λαμβάνουν χορηγίες από την χρεοκοπημένη Ελλάδα, γιά να την...''προβάλουν τουριστικά'' στους... Ελληνοαμερικανούς Ομογενείς Αστόριας και περιχώρων. Ο ΕΟΤ (''Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού''), υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού.''ΘΑΥΜΑ'' στο ελληνικό ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης, με το νέο ''ευαγγέλιο''
Ανακαλύφθηκε ''ιερό Ευαγγέλιο'' στο 3ο αυτοανακηρυγμένο ''Ιδρυμα της Ομογένειας''... Ομογενείς άρχισαν να περνούν από το κτίριο γιά να ''προσκυνήσουν'' και να κάνουν ''τάματα''. Η ''αποθησαύρωση'', που είναι και το ζητούμενο, θα ακολουθήσει. Την αποκάλυψη έκανε ο εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυκας'' σε συνέντευξή του στην ''Καθημερινή'' Αθηνών, στην οποίαν τονίζει ότι η εφημερίδα του είναι ''το ευαγγέλιο της Ομογένειας''. Λέγεται ότι το ''ευαγγέλιο'' θα εκτεθεί γιά δημόσιο-λαϊκό πρσκήνυμα στο κτίριο της Ομοσπονδίας ελληνικών Σωματείων Αστόριας Νέας Υόρκης, στο γεν. Προξενείο και στο γραφείο Τύπου, που συστεγάζεται με το γραφείο ΕΟΤ στην Νέα Υόρκη.
Ο εκδότης είχε ενημερώσει πριν ότι, η Ομογένεια πρέπει ''να διαβάζει τον Κήρυκα γιά να μην χαθεί ο Ελληνισμός'', αφού η ύπαρξη Ομογένειας και Ελληνισμού, εξαρτώνται από την...εφημερίδα του. Είχε προηγηθεί η αυτοανακήρυξη της εφημερίδας (παραμάγαζο της οικογένειας Μητσοτάκη), σε... ''ΙΔΡΥΜΑ'' της Ομογένειας ΗΠΑ, το τρίτο μετά την Εκκλησία και την ΑΧΕΠΑ.

''Φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες'' με αποδέκτες γραφικούς 'Ελληνες πολιτικούς
ΑΗΙ (American Ηellenic Institute): Μία ''λομπίστικη Οργάνωση'' που μαζεύει χρήμα γιά το...αφεντικό της
Τι παθαίνουμε όταν η υποτιθέμενη ''λομπίστικη Οργάνωση'' ΑΗΙ (American Ηellenic Institute) ''πουλάει φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες'' στην Ομογένεια ΗΠΑ και σε αφελείς-άσχετους πολιτικούς Αθήνας (π.χ. Π. Καμμένο, Ν. Παππά). Αντί να κάνει ''λόμπι'' στην Ουάσιγκτον, κάνει λόμπι σε... Αθήνα και... Λευκωσία, με χορούς και πανηγύρια, όπου μοιράζει ''τιμητικές πλάκες'' σε αφελείς και άσχετους, γιά να μαζεύει χορηγίες (κρατικές, όπως π.χ. από ΕΟΤ). Σχεδόν όλο το χρήμα χρησιμοποιείται γιά ''μισθό'' και λοιπά έξοδα του επικεφαλή της Οργάνωσης.
Ενώ -υποτίθεται- είναι ''λομπίστικη Οργάνωση'' (γιά εθνικά και συναφή θέματα) έχει δηλωθεί στις αμερικάνικες Αρχές (IRS) ως ''μεσολαβητής'' γιά την ''ενίσχυση του εμπόριου(!!!) μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, ΗΠΑ''. Αλλά με δημόσιες δηλώσεις και καταχωρήσεις, ψευδέστατα, δηλώνει άλλα, εξαπατώντας Ομογένεια και Ελλάδα. Η μόνη ''ικανότητα'' της Οργάνωσης είναι να κλείνει ''ραντεβού'' στην Ουάσιγκτον αφελών Ελλήνων πολιτικών, με τον γραφικό βουλευτή και γνωστό ''αρπακτικό'', Κ. Μπιλιράκη ή να στέλνει 1-2 επιστολές σε πολιτικούς ΗΠΑ (καταλήγουν στον ''κάλαθο αχρήστων''), που πρώτα δημοσιεύονται στα... ελληνικά ΜΜΕ.
Αν η ανίκανη πρεσβεία μας στην Ουάσιγκτον είχε κάνει το αυτονόητο, δηλ. να ρίξει μιά ματιά στις φορολογικές δηλώσεις του ΑΗΙ, πολιτικοί και λοιποί Ελλάδας, θα προστατεύονταν και δεν θα φαίνονταν τόσο πολύ αφελείς... (Περισσότερα, με στοιχεία, σύντομα)
Σε 5-10 χρόνια ΔΕΝ θα υπάρχει Ομογένεια στις ΗΠΑ, με την μορφή που την γνωρίζουμε
Oι ''ηγέτες'' ενός  ''ελληνικού Κογκρέσσου'', που ήθελαν ''να σώσουν την Ομογένεια''... (Διαβάστε)


Πως η ημερήσια εφημερίδα-''μαγαζάκι'', διασύρει την δημοσιογραφία και υποτιμά την νοημοσύνη της Ομογένειας

Η αποτυχημένη παρέλαση γιά 25η Μαρτίου στην Βοστώνη (30 Απρ.' 17), που διοργάνωσαν οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ της ελλην. Ομοσπονδίας και ο ''κίτρινος τύπος'' Αστόριας, Νέας Υόρκης. Μία οφειλόμενη απάντηση... (Διαβάστε)


Το τέλος της ελληνικής Ομογένειας ΗΠΑ: Η Εκκλησία τα κατάφερε. Δηλ. να την αφελληνίσει, να την ''ληστέψει'', να την διαλύσει, με την ''βοήθεια'' ανίκανων ελληνικών κυβερνήσεων, διεφθαρμένων Ελλήνων πολιτικών και ξεπουλημένων ελληνόφωνων ομογενειακών ΜΜΕ
Μόνο αφελείς δεν βλέπουν, δεν καταλαβαίνουν, ότι σε 10-15 χρόνια δεν θα υπάρχει ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ. Αν ο Ελληνισμός ΗΠΑ δεν αντιδράσει άμεσα ΤΩΡΑ και δεν απεγκλωβιστεί από την ασύδοτη, ληστρική επιχείρηση ''Αρχιεπισκοπή Αμερικής'', το τέλος της Ομογένειας θα είναι γεγονός... (Σε λίγες ημέρες, μία σειρά άρθρων-αναλύσεων με γεγονότα, που πιστοποιούν την εκτίμηση περί του τέλους της Ομογένειας)
Χρήματα πάντα υπάρχουν γιά ''μεγαλοπρεπείς ναούς'' και ακριβά σπίτια γιά παραθερισμό μητροπολιτών στις ΗΠΑ. Tα ελληνικά σχολεία δεν χρειάζονται, γι' αυτό τα κλείνουν
Μόνο 10 εκατομ. θα στοιχίσει ο ''μεγαλοπρεπής ναός'' της μητρόπολης Ατλάντας στο ''Κέντρο Διακονίας'' της, στο Salem της Νότιας Καρολίνας και μόνο 2 εκατομ. η έπαυλη γιά να παραθερίζει ο μητροπολίτης Αλέξιος, που πριν λίγα χρόνια απόκτησε και την... τουρκική υπηκοότητα. Το γεγονός ότι ο εργολάβος που τα κτίζει είναι αδελφός του μητροπολίτη, θεωρείται ''σύμπτωση''.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου