Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Με την Αγία Γραφή, τις ΗΠΑ κι Ε.Ε.... αυτοανακηρυγμένη πρόεδρος της Βολιβίας! - Minuto a minuto en Bolivia: Jeanine Áñez se declara presidenta y Evo Morales llega a México

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR" - Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


«"Η Αγία Γραφή επιστρέφει στο κυβερνείο", δηλώνει η Jeanine Áñez.
Η γερουσιαστής δηλώνει πως είναι πρόεδρος της Βολιβίας,
κατευθύνθηκε στο Μέγαρο της κυβέρνησης υψώνοντας την Αγία Γραφή»
Από το αμερικανικό "έγκυρο" ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο: Cnn

«Η Πατσαμάμα δεν θα επιστρέψει ποτέ στο κυβερνείο.
Η Βολιβία είναι του Χριστού»
Προηγήθηκε, σηματοδότησε την "ιδεολογική" κάλυψη του αμερικανοκίνητου φασιστικού πραξικοπήματος, ο Φερνάντο Καμάτσο...

Η ακροδεξιά γερουσιαστής στη Βολιβία Jeanine Áñez, αντιγράφει το νέο σχεδιασμό της αμερικάνικής μυστικής υπηρεσίας (Cia) για τη Λατινική Αμερική, που εφάρμοσε και με την μαριονέτα των ΗΠΑ, τον αυτοανακηρυγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας Guaidó [Βλέπε σε: Με το καλημέρα... παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ψέματα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη].
Αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος μιας χώρας, χωρίς καν να υπάρχει ο ελάχιστος κανόνας της "αστικής δημοκρατίας", η απαρτία στο σώμα.
Ενώ ο στρατός κι η αστυνομία έχουν επιδοθεί σε συλλήψεις γερουσιαστών και βουλευτών, στελεχών του "Κινήματος για το Σοσιαλισμό" (Movimiento al Socialismo - MAS) σε κάθε γειτονιά, παντού όπου υπάρχουν αυτόχθονες, μια ρατσιστική βία χωρίς προηγούμενο απέναντι σ' όποιον το χρώμα του δέρματος δεν είναι λευκό -της Άριας Φυλής-, η πραξικοπηματίας Jeanine Áñez -δεύτερη αντιπρόεδρος της Γερουσίας... από μέρους του δεξιού κόμματος "Δημοκρατική Ενότητα" (Unità Democratica), όπως λειτουργούν οι αστικές δημοκρατίες με αρμοδιότητες σε όλα τα κόμματα-, στην άδεια αίθουσα της Γερουσίας -χωρίς καν να συγκληθεί έστω και υποκριτικά η Βουλή, έστω χωρίς κι εκεί να υπάρχει απαρτία- δηλώνει: «Αναλαμβάνω άμεσα την Προεδρία του Κράτους και δεσμεύομαι για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων ώστε να επέλθει ειρήνη στη χώρα».
Πλήρης παραβίαση του Συντάγματος από μια μαριονέτα των ΗΠΑ που εκλέχθηκε γερουσιαστής με το 1,7% των ψήφων (91.895 ψήφοι, σε σύνολο εθνικών ψήφων 5.171.428). ....


Η βία στη χώρα είναι απερίγραπτη από τη "ριζοσπαστική αντιπολίτευση" εναντίον των ιθαγενών, ενώ στην πρωτεύουσα Λα Παζ κινητοποιούνται οι υποστηρικτές του νόμιμου προέδρου Μοράλες, ώστε να αποφευχθεί το πραξικόπημα κι η ρατσιστική βία.

Ο Έβο Μοράλες διασώθηκε με παρέμβαση του Μεξικού, που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του προέδρου στο εσωτερικό Μεξικανικού αεροσκάφος που τον μετέφερε σώο στο Μεξικό.
Σήμερα η Βολιβία έχει μια πρόεδρο που "εκλέχθηκε" χωρίς καν να υπάρχει απαρτία στη Γερουσία. Εντός 90 ημερών, λένε, θα κάνει νέες εκλογές με τις ξιφολόγχες των στρατιωτικών κι η "μεγάλη ευρωπαϊκή δημοκρατική οικογένεια", το 4ο Ράιχ των τραπεζιτών, θα μας πει ότι τα πάντα συμβαίνουν "νόμιμα και δημοκρατικά". Έτσι δεν μας είπαν και για την Ουκρανία;
Το περιβόητο "διεθνές δίκαιο" επιδέχεται ερμηνείες... όταν πρόκειται για δικτατορικά καθεστώτα, ή ελεγχόμενα από τους τραπεζίτες. Όταν πρόκειται για ανυπότακτους κι αδέσποτους λαούς, τότε αυτό το "διεθνές δίκαιο" εφαρμόζεται κατά το δοκούν: Εμπάργκο σε Κούβα, Συρία, Υεμένη, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, Ρωσία, Ιράν και πάει λέγοντας...

Σημ. Κι αν κάποιος δεν κατάλαβε γιατί έγινε το πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Έβο Μοράλες (με τη δική τους αστική δημοκρατία), καλό είναι να αναρωτηθεί με βάση τα γεγονότα και ειδήσεις του Γενάρη 2019: «Η Βολιβία εντός 3 χρόνων θα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές λιθίου (lithiumστον κόσμο. Το οικονομικό θαύμα του σοσιαλισμού των ιθαγενών του Έβο Μοράλες...».

«Η αστική δημοκρατία είναι ένα πτώμα. Πέθανε ακριβώς τη στιγμή που γραφόταν η διακήρυξη των "Δικαιωμάτων του Ανθρώπου", όπου εγγυάται τα πάντα εκτός από την κοινωνική ισότητα των ανθρώπων κι ένα πτώμα δεν έχει δικαίωμα να βρωμίζει την ατμόσφαιρα: πρέπει να θαφτεί. Το καθήκον των αληθινών επαναστατών είναι ν' ανοίξουν ένα τάφο και να ρίξουν μέσα την αστική δημοκρατία.»
Ρικάρδο Φλόρες Μαγόν (1874-1922)

Το σχετικό βίντεο από το αμερικανικό "έγκυρο" ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυοCnn



=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.