Ο λόγος που γράφω τελευταία, είναι η αγωνία μου για τη χώρα μου, μια χώρα με ιστορία πρότυπο και οδηγό για την ανθρωπότητα.
Μια Ελλάδα που η ανθρωπότητα γνωρίζει την ύπαρξη της, αλλά αγνοεί περιφρονητικά τους ιθαγενείς κατοίκους της.
Η α-λήθεια (εκ του λήθω) είναι ότι ξεχνάμε εύκολα, ζούμε σε μια χώρα που η λήθη είναι το χαρακτηριστικό της πολιτικής των πολιτικών μας.
Αν θα μπορούσαμε να στοχαστούμε με ειλικρίνεια πάνω σε αυτό το στερητικό (α) θα ζούσαμε την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η αξιοποίηση αυτής της λήθης, είναι η επιβολή του εύκολου τρόπου να ποδηγετείς μια "χώρα ιθαγενών", δωρίζοντας τους καθρεπτάκια για να ικανοποιούν την φιλαρέσκεια τους, να τους μοιράζεις τα περισσεύματα του τίμιου κόπου τους σε "άρτο" και πολλά ΔΩΡΕΑΝ "θεάματα" στα καλοπληρωμένα και δυστυχώς καθοδηγούμενα από την πολύ διαφημιζομένη διαπλοκή λεγόμενα ΜΜΕ.
Αρχιμάστορας εμπνευστής και ιδρυτής της σχολής αυτής – συντονιστής, Μητσοτάκης.
Όποιος ΔΕΝ έχει συνειδητοποιήσει το βρώμικο 1989, είναι κακός αναλυτής της πολιτικής ή γνωρίζει το πρόβλημα και εγκληματικά κωφεύει.
Όλη ή μετέπειτα πολιτική είναι προϊόν, σε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω σε αυτό το αντικείμενο - επίτευγμα- εφεύρημα, αυτού του αχαρακτήριστου πολιτικού, με την προσφιλή του φράση: "Σε δέκα χρόνια θα το έχετε ξεχάσει το θέμα . . ."
Είναι αυτός που μας επέβαλε την νέα αριθμητική στην οικονομία το: "0+0=14".
Είναι αυτός που μας επέβαλε το λιγότερο κράτος, ξεπουλώντας τα ασημικά του κράτους, τι να πρωτοθυμηθώ την οικοσκευή του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ από το Τατόι στο Χάμστεντ Γκάρντεν, νύχτα και με αδιαφανείς διαδικασίες ;
Την εκκλησιαστική περιουσία ;
Τα γαλάζια παιδιά τα μπλε καφενεία, τι να καταγράψω . . . και τι να πω ;
Η σημερινή πολιτική του Καραμανλή, εκτός της ταύτισης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει ένα επιπρόσθετο ακόμη,πρωτοφανές θα έλεγα στοιχείο, το οποίο πρέπει να διδάσκεται ως υποχρεωτικό μάθημα, στα πανεπιστήμια του τρίτου κόσμου, είναι η πολιτική του "βλέποντας και κάνοντας". Είναι η πολιτική του "όλο οι άλλοι φταίνε".
Μπορεί να στεναχωρήσω και πολλούς συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και η πολιτική που ακολουθήσαμε με τις κυβερνήσεις Σημίτη, για οκτώ χρόνια – χωρίς να υποβαθμίζω και τα καλά που επιτεύχθηκαν – κινηθήκαν πάνω σε ένα τέτοιο άξονα, της ελεύθερης οικονομίας τοι λιγότερου κράτους, με πάρα πολύ λίγες διαφοροποιήσεις.
Ήταν μια εποχή "περεστρόικα" για το ΠΑΣΟΚ – ήταν η εποχή της μετάβασης σε ένα στείρο καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης που του έλειπε ένας "αποφασιστικός Πούτιν".
Το θέμα λοιπόν είναι απλό, ποιο ΠΑΣΟΚ θέλουμε ;
Περιμένουμε αύριο όλοι από την ηγεσία του κόμματος να μας ενημερώσει για "ρότα μας".
Άραγε ξέρουμε σε τι πελάγη πλέουμε ;
==============================================================================
Τι πρέπει να περιμένουμε ;
Να ακούσουμε αυτά που η νεολαία μας απαιτεί :
http://ne.pasok.gr/neoianat/?p=63
=================================================================
===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.