Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Άδειασε τον Σανιδά ο πρόεδρος των Εισαγγελέων


Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Βολές εκ των έσω δέχεται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, ο οποίος έσπευσε να εξαιρέσει από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες τους υπουργούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, προκαταλαμβάνοντας έτσι το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων, Σ. Μπάγιας
Ο σφοδρός αντίλογος ήρθε από τον πρόεδρο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Σωτ. Μπάγια. «Μόνη αρμόδια Αρχή να αξιολογεί και να εκφράζει απόφαση για ποινική συμπεριφορά υπουργών είναι η Βουλή», δήλωσε χθες, αδειάζοντας τον κ. Σανιδά, ο οποίος με τη γνωστή παραγγελία του αποδίδει βαρύτατες ευθύνες σε κρατικούς λειτουργούς ως ύποπτους τέλεσης του αδικήματος της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Δημοσίου, απαλλάσσει όμως τους υπουργούς για τους οποίους αποφαίνεται ότι παραπλανήθηκαν και υπέγραψαν τις σχετικές αποφάσεις στηριζόμενοι στις «διάτρητες» γνωμοδοτήσεις του γνωμοδοτικού συμβουλίου και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Ο κ. Μπάγιας εμμέσως πλην σαφώς δέχεται ότι η δικογραφία για τη Μονή Βατοπεδίου πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή, η οποία θα κρίνει εάν είναι αξιόποινη ή όχι η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην εκχώρηση δημόσιων εκτάσεων στη μονή, αλλά και στις σκανδαλώδεις ανταλλαγές ακινήτων, αίτημα που έχει προβάλει η αντιπολίτευση. Είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος δικαστικής ένωσης που επικρίνει ανοιχτά και δημόσια την εισαγγελική κρίση περί παραπλανηθέντων υπουργών. Η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΕΕ επιδοκιμάστηκε, χθες, από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου. «Ο κ. Μπάγιας ήρθε να πει το αυτονόητο και να επιβεβαιώσει αυτά που λέμε εδώ και καιρό. Τα περί "παραπλάνησης υπουργών" ήταν λόγια συγκάλυψης και τίποτε παραπάνω. Το ΠΑΣΟΚ ξαναλέει και το λέει μετ' επιτάσεως: Ο φάκελος να έρθει στη Βουλή». Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε την κυβέρνηση και τους εισαγγελικούς λειτουργούς, που παίρνουν κατεύθυνση από αυτήν, να σταματήσουν να παρακωλύουν τη Δικαιοσύνη, το έργο της Βουλής και να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν.

===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.