Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

ΝΑ τι είπαν για την ελληνική αντίσταση ορκισμένοι εχθροί και φίλοι

Στο DNA μας...
Με τον ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
ΕΠΕΙΔΗ προσπαθούν να μας ρίξουν το ηθικό, να μας κάνουν να χάσουμε την αυτοεκτίμησή μας και μας θεωρούν ανθρωπομάζα, ηλίθιους, τρομαγμένους καταναλωτές, μέρα που 'ναι είπα να (ανα)δημοσιεύσω σήμερα αυτές τις γραμμές. Γιατί έχουμε και μια άλλη πλευρά που την έχουν λησμονήσει: ότι η Κορυτσά και το Τεπελένι υπάρχουν στο DNA μας και πως είμαστε απόγονοι του Άρη Βελουχιώτη...

ΝΑ τι είπαν για την ελληνική αντίσταση ορκισμένοι εχθροί και φίλοι:

ΑΔΟΛΦΟΣ Χίτλερ (από την ομιλία του στο Ράιχσταγκ στις 4 Μαΐου 1941): «Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επιβεβαιώσω ότι μόνον οι Ελληνες, απ' όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με το μεγαλύτερο θάρρος και περισσότερο αψήφησαν τον θάνατο...».

ΜΠΕΝΙΤΟ Μουσολίνι: «Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο στα στρατιωτικά και ότι πάντα μας περιμένουν εκπλήξεις».

ΓΟΥΙΝΣΤΟΝ Τσόρτσιλ: «Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει στο ελάχιστο τις πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων, οι οποίες ήταν καθοριστικός παράγοντας για τη νικηφόρα έκβαση της κοινής προσπάθειας των εθνών, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, για την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια. Εάν δεν ήταν η ανδρεία των Ελλήνων και το θάρρος τους, η έκβαση του πολέμου θα 'ταν ακαθόριστη. Μέχρι τώρα συνηθίζαμε να λέμε ότι οι Ελληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε: Οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες».

ΦΡΑΝΚΛΙΝ Ρούσβελτ (πρόεδρος ΗΠΑ 1933-1945): «Στις 28 Οκτωβρίου 1940 στην Ελλάδα δόθηκε μια προθεσμία τριών ωρών για να αποφασίσει σχετικά με τον πόλεμο ή την ειρήνη. Αλλά ακόμα κι αν δίνονταν τρεις μέρες, τρεις εβδομάδες ή τρία έτη, η απάντηση θα ήταν η ίδια. Οι Ελληνες δίδαξαν την αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων. Οταν όλος ο κόσμος έχασε την ελπίδα του, οι Ελληνες τόλμησαν να αμφισβητήσουν το αήττητο του γερμανικού τέρατος, υψώνοντας απέναντί του το υπερήφανο πνεύμα της ελευθερίας».

ΙΩΣΗΦ Στάλιν (από μια ομιλία στον ραδιοσταθμό της Μόσχας στις 31 Ιανουαρίου 1943, μετά τη νίκη του στο Στάλινγκραντ): «Λυπάμαι επειδή γερνάω και δεν θα ζήσω πολύ για να ευχαριστήσω τους Ελληνες, των οποίων η αντίσταση ήταν αποφασιστική για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

ΣΑΡΛ ντε Γκολ: «Είμαι ανίκανος να δώσω το κατάλληλο εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση του λαού και των ηγετών της Ελλάδας».

ΜΟΡΙΣ Σιμάν (υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας 1969-1973): «Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της βασανισμένης, ματωμένης αλλά ζωντανής Ευρώπης. Δεν ήταν ποτέ μια ήττα τόσο αξιότιμη για εκείνους που την υπέστησαν».

ΣΕΡ ΧΑΡΟΛΝΤ Αλεξάντερ (Βρετανός στρατηγός κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου): «Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι η Ελλάδα ανέτρεψε τα σχέδια της Γερμανίας στην ολότητά τους και την ανάγκασε να αναβάλει την επίθεση στη Ρωσία για έξι εβδομάδες. Αναρωτιόμαστε ποια θα ήταν η θέση της Σοβιετικής Ενωσης χωρίς την Ελλάδα».

ΓΚΕΟΡΓΚΙ Ζούκοφ (στρατηγός του σοβιετικού στρατού): «Εάν οι Ρώσοι κατόρθωσαν να προβάλουν αντίσταση στην είσοδο της Μόσχας για να σταματήσουν και να αποτρέψουν τον γερμανικό χείμαρρο, το οφείλουν στους Ελληνες, οι οποίοι καθυστέρησαν τις γερμανικές μεραρχίες, την ώρα που θα μπορούσαν να μας κάνουν να γονατίσουμε».

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ σταθμός της Μόσχας όταν επιτέθηκε ο Χίτλερ στην ΕΣΣΔ: «Πολεμήσατε άοπλοι και νικήσατε, μικροί ενάντια σε μεγάλους. Ελληνες, σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, επειδή μας δώσατε τον χρόνο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε». ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/10/2008


===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Babylon Greek-English
σίβυλλα
n. sibyl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.