Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Έχει την αξία του



Το παρακάτω απόσπασμα δεν είναι από κείμενο της «Αυγής» ή του «Ριζοσπάστη». Προέρχεται από έναν αστό δημοσιογράφο. Τον Aντώνη Kαρκαγιάννη της «Καθημερινής». Είναι έμα χοντρό κράξιμο στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και έχει την αξία του γιατί είναι γραμμένο σε μια συντηρητική εφημερίδα από έναν άνθρωπο που πολέμησε απ’ το δημοσιογραφικό του μετερίζι για την εκλογική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το παραθέτουμε χωρίς δικά μας σχόλια: «Μέχρι πριν από λίγους μήνες οι τράπεζες ανακοίνωναν και διαφήμιζαν ιλιγγιώδη κέρδη. Πώς ξαφνικά κατάντησαν να απλώνουν το χέρι της επαιτείας στο κράτος, το οποίο μέχρι τώρα περιφρονούσαν βαθύτατα; …

Και αν τα παραβλέψουμε όλα αυτά ποιες εγγυήσεις προσφέρουν στους φορολογουμένους (που τελικά θα πληρώσουν το μάρμαρο) ότι δεν θα κάνουν τα ίδια, δεν θα σπαταλήσουν τα χρήματά τους τα ίδια ακριβοπληρωμένα και σπάταλα πρόσωπα στις ίδιες χρηματιστηριακές «φούσκες». Ποιος μας εγγυάται ότι το τεράστιο ποσό της ενίσχυσης θα διοχετευθεί στην «πραγματική οικονομία» και όχι στις τσέπες των μεγαλομετόχων, είτε με την ενίσχυση των μετοχών τους είτε με τα μερίσματα είτε σε προκλητικές αμοιβές και «μπόνους» χρυσοκανθάρων «μάνατζερ»;

Η κυβέρνηση με καταπληκτική ευκολία βρήκε και θα μοιράσει στις τράπεζες, σε όσες έχουν ανάγκη, σε όσες δεν έχουν ανάγκη, αλλά και σε μερικές που ήταν έτοιμες να χρεοκοπήσουν και μετά την ανακοίνωση των μέτρων... αποφάσισαν να μη χρεοκοπήσουν (!), βρήκε, λοιπόν, και θα μοιράσει 28 δισ. ευρώ. Και δεν βρίσκει το ένα χιλιοστό αυτού του τεράστιου ποσού, δηλαδή 28 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει την κλωστοϋφαντουργία της Βόρειας Ελλάδας και να εξασφαλίσει 1.280 θέσεις εργασίας».


===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.