Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

.Η πολιτεία – δια των οργάνων της - δολοφόνησε ένα από τα παιδιά της. Μόλις 15 χρονών. Άδικα, Αναίτια, Αναίσχυντα. Η οργή ξεχείλισε . . .

Οι φταίχτες είμαστε εμείς!


Από τον Μιχάλη Νικολούδη, καθηγητή

.Η πολιτεία – δια των οργάνων της - δολοφόνησε ένα από τα παιδιά της. Μόλις 15 χρονών. Άδικα, Αναίτια, Αναίσχυντα. Η οργή ξεχείλισε και έκαψε τους δρόμους. Οι ήχοι από τις κροτίδες και οι καπνοί από τα δακρυγόνα μας ταρακούνησαν.
Δεν μας προβλημάτισαν, μόνο μας ενόχλησαν. Γιατί μας ξύπνησαν. Και απορημένοι πίσω από τις κάμερες τα μικρόφωνα ή στα πάνελ αναρωτιόμαστε ποιος άραγε να φταίει. Λες και δεν ξέρουμε.
Οι φταίχτες είμαστε εμείς!
Τον κόσμο που σας βάλαμε να ζήσετε παιδιά, εμείς τον φτιάξαμε. Με τις επιλογές μας, με την συμπεριφορά μας, με την αδιαφορία μας. Επιλέξαμε για ηγέτες τους ανίκανους και διεφθαρμένους. Ορίσαμε σκοπό τον πλουτισμό με οποιοδήποτε τρόπο. Κατά προτίμηση με «αρπαχτή». Σας φτιάξαμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα με μίζερους δασκάλους. Και όταν έπειτα από κόπο και άγχος μπείτε και τελειώσετε κάποια ανώτατη σχολή, το πτυχίο σας δεν αρκεί. Χρειάζεστε μεταπτυχιακό και ντοκτορά. Και με όλα αυτά, ψάχνεις μετά για δουλειά. Και δεν βρίσκεις. Εκτός και αν έχεις μέσον ή είσαι του κόμματος.
Τα όνειρά σας τα μετατρέψαμε σε εφιάλτες. Όλα τα απαξιώσαμε.
Τα κόμματα αναξιόπιστα. Μοναδικό σκοπό πώς θα αναρριχηθούν στην εξουσία.
Η κοινωνία φοβική, συντηρητική, αδιάφορη. Τα ΜΜΕ κατευθυνόμενα και αλλοτριωμένα
Το όπιο που πούλαγε η Εκκλησία Α.Ε το νόθευσαν τόσο πολύ οι διάφοροι «Εφραίμηδες», που δεν μας πιάνει. Και πάνω που είχα αρχίσει να απελπίζομαι, ότι σας είχαμε μετατρέψει σε φυτά, ήλθε ο θάνατος του Αλέξη και σας ανέστησε.
Αγαπητά μου παιδιά, ο θυμός σας με γέμισε ελπίδα και οι φωνές σας μου χαϊδεύουν τα αυτιά. Φωτίστε τους δρόμους, ξηλώστε τα είδωλα. Χωρίς κουκούλες που φορούν οι δειλοί και λοστούς που κρατάνε τα κλεφτρόνια. Κάψτε τους καναπέδες που έχουμε αράξει εμείς οι βολεμένοι. Σπάστε τις τηλεοράσεις και εξαναγκάστε μας να σας ακολουθήσουμε.
Ονειρευτείτε έναν καλύτερο κόσμο και κτίστε τον πάνω στα ερείπια του παλιού.
Και μην αφήσετε κανέναν να κλέψει το όνειρό σας.

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.