Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ο Πρετεντέρης για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως για τον αγώνα των παιδιών

"Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλαβάνου και διαφόρων άλλων του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα ζει «μια κοινωνική εξέγερση των νέων». Αν δεν απατώμαι, είναι η τρίτη φορά την τελευταία πενταετία που ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ότι εξεγέρθηκαν οι νέοι. Και αν η διαπίστωση είναι σωστή, τότε η ελληνική νεολαία βρίσκεται εδώ και χρόνια σε κατάσταση «διαρκούς κοινωνικής εξέγερσης» και «ακατάπαυστης δικαιολογημένης οργής». Δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων, όπως λέει το ΚΚΕ. Πιστεύω ότι κάνει κάτι πολύ χειρότερο: χαϊδεύει τα αφτιά των νέων. Υπό αυτή την έννοια, επιδίδεται στη φθηνότερη και αθλιότερη μορφή λαϊκισμού. Οχι μόνον επειδή απευθύνεται σε ανώριμες νοημοσύνες και σε ασχημάτιστες συνειδήσεις. Αλλά κυρίως επειδή καλλιεργεί στους νέους την αίσθηση ότι όλα τα δικαιούνται και για τίποτε δεν υποχρεούνται. Οτι η ζωή τούς ανήκει προτού την κατακτήσουν. Και ότι το μέλλον τους είναι μια υπόθεση διεκδίκησης και όχι προσπάθειας."

-Από το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στο χθεσινό Βήμα. (Photo)

Για να πλήξει ένα κόμμα, ο Πρετεντέρης υποβαθμίζει τον αγώνα των παιδιών. Την απάντηση την έδωσαν την ίδια μέρα τα παιδιά που μέσω των sites επικοινωνίας του internet οργάνωσαν "επισκέψεις" σε αστυνομικά τμήματα όλης της Αττικής, μαζίκα και με ακάλυπτα πρόσωπα (σύντομα θα έχω βίντεο με τις τηλεοπτικές συνόψεις).

Αν αυτό, στην κλίμακα και με την ταχύτητα που έγινε δεν είναι "κοινωνική εξέγερση των νέων", τότε τι είναι? Αν ο κάθε Πρετεντέρης δεν το είδε να έρχεται και ακόμα δεν το αντιλαμβάνεται ή έχει πάθει άρνηση, δεν του φταίνε ούτε τα παιδιά, ούτε κανείς άλλος.

Σε αντίθεση με όσα γράφει, δυστυχώς τα παιδιά πρέπει να διεκδικήσουν όσα θεωρητικά δικαιούνται και υποτίθεται ότι αυτή η κοινωνία έπρεπε ήδη να τους προσφέρει, όπως πχ προστασία από τα ατιμώρητα "μεμονωμένα περιστατικά". Ευτυχώς το κάνουν.

Και τα παιδιά που βγαίνουν στους δρόμους με τα πρόσωπα ακάλυπτα, τρομοκρατώντας για άγνωστο λόγο τους Πρετεντέρηδες αυτής της χώρας, έχουν ίσως πολύ πιο "ώριμες νοημοσύνες" και "σχηματισμένες συνειδήσεις" από μεγαλοδημοσιογράφους που πετάνε μπουκάλια στα γήπεδα.



Διαβάστε σχετικά:
->1. Μοναχικός Λύκος: "Είμαστε η γενιά των 700 ευρώ, είμαστε η γενιά της ανεργίας, και δεν μας εξηγείτε γιατί πρέπει να μείνουμε άνεργοι… Επιτέλους να σταματήσει η παραπληροφόρηση και να αρχίσετε να ασχολείστε σοβαρά με μας…" Χείμαρρος τα παιδιά των καταλήψεων, τα παιδιά που βρίσκονται στους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο… Χείμαρρος οι αλήθειες τους, ενοχλούν τους καλοβολεμένους επαγγελματίες της παραπληροφόρησης που «πυροβολούν» φραστικά τα παιδιά για τις δικές τους σκοπιμότητες… Περισσότερα εδώ.
->2. Σίβυλλα: Στ’ αποψινά δελτία ειδήσεων των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης το πολιτικό σκηνικό μεταφέρθηκε στην ταύτιση ενός δημοκρατικού κόμματος με την αλητεία. Ουδεμία σχέση δεν έχουμε με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλουμε να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις. - Τα κανάλια μετέφεραν το «παιχνίδι» σ’ έναν πόλεμο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή μια δήλωση του προέδρου του ότι ο αγώνας των μαθητών θα μεταφερθεί στα σχολεία. Πλειοδοσία επιχειρημάτων από όλους τους γνωστούς καρα-δεξιούς δημοσιογράφους, αλλά και τους γνωστούς χαμαιλέοντες... Περισσότερα εδώ.
->3. Και παλιότερα, στον Swell: Οι οικοδεσπότες προκαλούν τον Στρατούλη για το θέμα των κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν στα ΜΑΤ. Δεν θα έπρεπε λένε ο Συνασπισμός να επιτρέπει στους κουκουλοφόρους να διαδηλώνουν δίπλα του. Ο Στρατούλης λέει ότι οι αριστεροί δεν θα γίνουν αστυνομία και προσθέτει ότι δεν γνωρίζει ποιός κρύβεται κάτω από τη κουκούλα. Με δεδομένο ότι με κουκούλες κυκλοφορούν ενίοτε και οι αστυνομικοί και ότι υπάρχουν καταγγελίες πολιτών που είδαν κουκουλοφόρους να αποβιβάζονται από αστυνομικά λεωφορεία, μάλλον έχει δίκιο ο Στρατούλης. Περισσότερα εδώ.
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.