Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ

Σίγουρα η κυβέρνηση ελέγχει την Πατρίδα μας και την προσφορά Χρήματος;

Σίγουρα το Χρήμα είναι μόνο ένα συμβολικό τεκμήριο το οποίο διευκολύνει την
παραγωγή, την ανταλλαγή και την διάθεση προιόντων και υπηρεσιών;

΄Οχι ακριβώς, επιμένουν όλοι όσοι απορρίπτουν ένα ‘νόμισμα’ με δύο όψεις, δηλαδή
τον Κομμουνισμό και τον Καπιταλισμό!...


Τήν παλιά εποχή δεν υπήρχε δεν υπήρχε χάρτινο Χρήμα. Το αποδεκτό τεκμήριο συναλλαγής ήταν τα πολύτιμα μέταλλα, κομμένα σε νομίσματα από την Εκκλησία και το Στέμμα. Επειδή όμως υπήρχε διαθέσιμη, περιορισμένη ποσότητα, Χρυσού και Αργύρου η οικονομική ζωή ενός τόπου είχε μιά τακτικότητα.

΄Ενας ακόμη μεγαλύτερος περιορισμός υπήρχε σ’ όλη την Χριστιανοσύνη. ΄Ηταν η απαγόρευση τής Τοκογλυφίας, ή επιβολή τόκου. Η Εκκλησία θεωρούσε ότι ήταν θανάσιμη αμαρτία και ο κώδικας ετηρείτο από τις δημόσιες Αρχές. Υπήρχαν βαριές ποινές γι αυτούς που καταπατούσαν τον νόμο.

Ο Κανονισμός γιά την Τοκογλυφία σκοπό είχε ν’ αποτρέψει τον διαχωρισμό τού Χρήματος από την πραγματικότητα. Το Χρήμα δεν είναι ένα εμπόρευμα, αλλά μία μονάδα μέτρησης. Είναι απάτη όταν ισχυρίζεται κάποιος το αντίθετο, και συνιστά κλοπή.


Διαβάστε τη συνέχεια στο "ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ"
==========================================================
Επίσης ένα ενδιαφέρον άρθρο :

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ(US Federal Reserve)


Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (US Federal Reserve). Εμφανίζεται σαν ένα κλασσικό γραφειοκρατικό ίδρυμα. Όμως, αυτό το όνομα που μοιάζει να αντιπροσωπεύει έναν κρατικό οργανισμό, αποτελεί βιτρίνα για να μην μπορεί ο κόσμος να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και την ουσία του γεγονότος ότι·πρόκειται για μια εταιρία ιδιωτικών συμφερόντων.
Για αυτούς που είναι ενήμεροι των εξουσιών της FED τα ακόλουθα συντελούν σε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα αποκάλυψη
. . .

=============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.