Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Στον απόηχο των ταραχών Πλήγμα σε ΝΔ και απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα δείχνουν νέα γκάλοπ.


Ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση, αλλά και στο πολιτικό σύστημα γενικότερα, επιφέρουν τα επεισόδια που συντάραξαν -και συνεχίζουν να συγκλονίζουν- τη χώρα, στη σκιά του φόνου του 16χρονου Αλέξη. Ανοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ καταγράφουν νέες δημοσκοπήσεις.

Σε γκάλοπ της εταιρείας Focus για την εφημερίδα Realnews το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ φθάνει στις 5,7 ποσοστιαίες μονάδες. Αύξηση ποσοστών των αναποφάσιστων

δείχνουν γκάλοπ στον απόηχο των ταραχών

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 20,6% στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ 26,2%, το ΚΚΕ 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,2%, ο ΛΑΟΣ 2,8%, η απάντηση «άλλο κόμμα» 7,5%, το Λευκό/Ακυρο 5,9% και μεγάλη αύξηση σημειώνουν οι αναποφάσιστοι στο 23,6%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κώστας Καραμανλής συγκεντρώνει 28% και ο Γιώργος Παπανδρέου 24,5%. Στο 42,7% (από 33,6% ένα μήνα πριν) ανέρχεται το ποσοστό όσων απάντησαν «Κανένας από τους δύο».

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στο ερώτημα για το ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κατάσταση. Το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου προηγείται με 20,8%, ακολουθεί η ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή, όμως η απάντηση «καμία» συγκεντρώνει πάνω από τις μισές απαντήσεις (55,3%).

Στην παράσταση νίκης ξεκάθαρο είναι το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πλέον φθάνει στο 60,8% από 44,5% στην προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Σε δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, η διαφορά των δύο κομμάτων ανοίγει στο 4,8%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 26,6%, το ΠΑΣΟΚ 31,4%, το ΚΚΕ 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στην τέταρτη θέση με 7,5%, το ΛΑΟΣ 4,0% και τους Οικολόγους 2,8%. «Δεν ξέρω» ή «Δεν απαντώ» απαντά το 14% και Λευκό προτιμά άλλο ένα 4,0%.

Εξάλλου, η μεγάλη πλειοψηφία (64,8%) δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση μπορεί να ανατρέψει το σημερινό αρνητικό κλίμα.

Εν τω μεταξύ, σε έρευνα της Marc για το Έθνος της Κυριακής το 59,4% δεν θεωρεί αναγκαίο να γίνουν άμεσα εκλογές, έναντι 40,6% που πιστεύει το αντίθετο.

Για τις ταραχές

Στην έρευνα της Focus, η πλειοψηφία (62,2%) πιστεύει ότι η αστυνομία έπρεπε να χρησιμοποιήσει δραστικότερα μέτρα για την αποτροπή των επεισοδίων και κατά κύριο λόγο (43%) ότι σκοπός των διαδηλωτών ήταν να αφυπνίσουν την κοινωνία για μία καλύτερη ζωή.

Ποσοστό 37,9% των ερωτώμενων πιστεύει ότι στόχος των διαδηλωτών ήταν «να δημιουργήσουν αναταραχή, να ρίξουν την κυβέρνηση, να πάμε σε εκλογές».

Την ίδια ώρα, το 58,6% βρίσκει δικαιολογημένο κύμα διαμαρτυρίας και πιστεύει ότι το προκάλεσε η οικονομική κρίση (40,4%), η έλλειψη αξιοκρατίας και ηθικής (25,7%) και τα σκάλδαλα και η διαφθορά (22,3%).

Στο γκάλοπ της Marc η μεγάλη πλειοψηφία (76%) δεν εμφανίζεται ικανοποιημένη από τη στάση της αστυνομίας έναντι των γεγονότων των ημερών.

Εξάλλου, το 32,2% πιστεύει ότι για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή ευθύνεται κυρίως ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου αστυνομικού, το 25,6% η ελλιπής εκπαίδευση των ειδικών φρουρών το 22,1% η ατιμωρησία παρόμοιων περιστατικών στο παρελθόν και το 8,1% η γενικότερη νοοτροπία των ειδικών φρουρών.

Παράλληλα, έρευνα της Public Issue για την Καθημερινή δείχνει ότι το 69% θεωρεί λανθασμένους τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην κρίση. Ποσοστό 60% θεωρεί επίσης ότι τα πρόσφατα γεγονότα συνιστούν κοινωνική εξέγερση και μαζικό φαινόμενο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν άλλωστε οι απαντήσεις στο ερώτημα για τυχόν υποκίνηση των γεγονότων, όπου η πλειοψηφία (48%) δεν τα θεωρεί υποκινούμενα. Ποσοστό μόλις 18% θεωρεί ότι οι ταραχές ήταν υποκινούμενες, χωρίς να αναφέρει κόμμα, και ακόμη λιγότεροι πιστεύουν ότι υποκινούνται από το ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ (14%) ή από το ΠΑΣΟΚ (5%).

Εξάλλου, σε έρευνα της Rass για το Παρόν, το 62,2% καταδικάζει τη βία και τις καταστροφές, το 89,2% εκφράζει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ενδιαφέρον στοιχείο στην τελευταία αυτή δημοσκόπηση είναι ότι περισσότερο από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς η κοινή γνώμη επιβραβεύει τη στάση της Αλέκας Παπαρήγα στη διάρκεια της κρίσης. Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Κώστας Καραμανλής και, τέλος, ο Αλέκος Αλαβάνος.

Για το Βατοπαίδι

Στην έρευνα της Marc η συντριπτική πλειοψηφία (90,2%) θεωρεί ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το Βατοπαίδι και δεν περιμένει ότι το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής θα καταδείξει τους πραγματικούς υπευθύνους (86,5%). Αλλωστε το 71% θεωρεί ότι πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία με τη σύσταση Προανακριτικής.

Σε ερώτημα για ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, οι μισοί και πλέον από τους ερωτώμενους (52,9%) απαντά τον Θ.Ρουσόπουλο και σε ποσοστά λίγο πάνω από 17% ακολουθούν οι Γ.Βουλγαράκης και Κ.Καραμανλής.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλιο :

Ο "λαός των δημοσκοπήσεων" είναι το νέο “φρούτο” του Ύπατου Συμβουλίου των Πολιτικών Trustees.

Η έννοια που ξέραμε μέχρι τώρα ήταν η οικονομική των Cartels, η σύμπραξη δηλαδή μερικών ατόμων ή εταιρειών (κουμπάρων ή παραγωγών συνήθως) με σκοπό την αθέμιτη χειραγώγηση της αγοράς προς οικονομικό κυρίως όφελος των μελών τους.

Εκεί όπως ανεδείχθη, ακόμη και από τον πιο ανυποψίαστο πολίτη αυτής της χώρας, είναι ότι οι ίδιοι με τους νομιμοφανείς μηχανισμούς που διαθέτουν, φρόντισαν να υποβαθμίσουν το θέμα, όταν δηλ. αυτό πήρε εκρηκτικές διαστάσεις, τότε προσπάθησαν να το συγκαλύψουν με κάποιες μικροποινές, οι οποίες ουδέποτε πληρώθηκαν, και όσες από αυτές επιβλήθηκαν για λόγους εντυπωσιασμού, της κοινής γνώμης, στη συνέχεια μετριάστηκαν ή και αναιρέθηκαν τελείως από τα δικαστήρια.


Είναι λοιπόν παραπάνω από βέβαιο ότι και στο οικονομικό Cartel επικρατεί η ίδια συνωμοτική πολιτική πρακτική των παραπολιτικών δυνάμεων των Πολιτικών Trustees, ελέγχου της εξουσίας, η οποία οδηγεί κυρίως σε οικονομικό όφελος των Cartles.


Είναι λοιπόν επιβεβλημένο σήμερα να αναδειχθεί ο ρόλος των πολιτικών Trustees. Μπορεί να ΜΗΝ μπορέσουμε να αποδείξουμε το κεντρικό διευθυντήριο του Ύπατου Συμβουλίου των Πολιτικών Trustees, αλλά μπορούμε να το αναδείξουμε με την απλή λογική.


Στα ΠολιτικάTrustees κρύβονται αυτοί οι οποίοι καθορίζουν : το "ποιος", " πως" και το "πότε" θα χριστεί ένα κυβερνητικό σχήμα, ένα σχήμα πλήρως ελεγχόμενο και πρόθυμο να υπακούσει σε ιδιοτελή συμφέροντα και αντιλαϊκές πρακτικές.


Δυστυχώς, είμαστε ένας λαός υπόδουλος κάτω από ένα κυβερνητικό μανδύα, τάχα φιλελευθερισμού και ελεύθερης αγοράς, που στην ουσία είναι ασύδοτη και τριτοκοσμική, και διαβλέποντας στο
"κερασάκι" της αντιπροσωπευτικής (δήθεν) δημοκρατίας, έρμαιοι σε αυτά τα σκοτεινά κυκλώματα, που ανεβοκατεβάζουν, κατά το δοκούν, κυβερνητικά σχήματα και διατηρούν φιλικές σχέσεις με οικογένειες και κομματικές τάσεις.


Στη πολιτική ανάλυση, θα πρέπει να αναδείξουμε ως Bloggers, την αόρατη σκοτεινή δύναμη του Ύπατου Συμβούλιου των Trustees.


Μία καλή ανάγνωση του παραπάνω δημοσιεύματος μας οδηγεί σε φόβο, ανασφάλεια και ισοπέδωση.

Ένα έτοιμο περιβάλλον που δημιούργησαν αυτοί οι ίδιοι, οι οποίοι ελέγχοντας τα ΜΜΕ επιβάλλουν δημοσκοπήσεις, και κατ΄επέκταση αλλοιώνουν πολιτικά προγράμματα και καταρρακώνουν έντιμους και καθαρούς πολιτικούς.


Η αναξιοκρατία και η επικινδυνότητα αυτής της κυβέρνησης, παρόλο που ο καθένας σώφρων πολίτης το έχει συνειδητοποιήσει και καταδικάσει, η δύναμη των Trustees προσπαθεί και επιβάλλει το αντίθετο. Ενώ όλη η κυβερνητική ορχήστρα παραπαίει, ο έχω το γενικό πρόσταγμα, είναι πάντοτε ανεύθυνος και καθίσταται καταλληλότερος, από ένα άλλον αρχηγό κόμματος , ο οποίος αν και έχει εκλεγεί πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με παγκόσμια ακτινοβολία και αποδοχή, στην Ελλάδα υπολείπεται από έναν κακόγουστο, ανύπαρκτο και άβουλο Καραμανλή, ο οποίος το μόνο που καταφέρνει με επιτυχία να κάνει, είναι να συγκαλύπτει σκάνδαλα και να υποβαθμίζει ευθύνες, να μιλά για παραπλανήσεις υπουργών του που ο ίδιος έχει επιλέξει και υποτίθεται ενημερώνεται από αυτούς και ελέγχει τις πράξεις τους . . . υπάρχει καλύτερη απόδειξη για την χρησιμοποίηση του από το λεγόμενο διευθυντήριο του Ύπατου Συμβούλιου των Trustees ;

Είναι έτσι τα πράγματα ; Η λογική λέει :

Μπορεί και ΝΑΙ – μπορεί και ΟΧΙ, αυτό όμως που ΔΕΝ αποδέχομαι είναι το ρόλο του "κανένα" και του "όλοι είναι ίδιοι".


Προσωπικά θα πολεμήσουμε ως "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ" κάθε Settler, όταν τον εντοπίσουμε με αποδεικτικά στοιχεία (πράγμα σχετικά δύσκολο) σε κάθε Πολιτικό Trustee, με μικρή έστω πιθανότητα, να αναδείξουμε τους ωφελούμενους πολιτικά.


Τα οικονομικά συμφέροντα σε αυτό το τόπο είναι λίγο πολύ γνωστά. Γνωστά από κοινωνικές εκδηλώσεις και ονοματοδοτήσεις σε μικρά παιδιά. Το θέμα είναι να ακουμπήσουμε πίσω από το

"μπερντέ" να δούμε ποιος κουνάει αυτά τα καραγκιοζάκια της πολιτικής.


Αυτά προς το παρόν.


Όσοι συνάδελφοι Bloggers, έχουν την ίδια συναντίληψη και εκτίμηση, ας αναδημοσιεύουν τουλάχιστον την αγωνία και το προβληματισμό μας.


Νάσος Ζαγγογιάννης.
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.