Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Προς Πάγκαλο, Βερελή... και προς ομοίους τους

(δεν έχω διαβάσει ακόμη τη συνέντευξη Σημίτη σε Κυριακάτικη εφημερίδα, αλλά κάτι μου λέει ότι και αυτός προς τα εκεί το πάει)

Σε ένα ΠΑΣΟΚ που δεν τηρεί τις αποφάσεις των Συνεδρίων του δεν κάθομαι ούτε μια ημέρα παραπάνω.
"Συντρόφους" που δεν σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, και λένε το μακρύ και το κοντό τους επειδή θέλουν να εξυπηρετήσουν προσωπικές επιδιώξεις ή τα σχέδια μια μικρής ομαδούλας που πιστεύει ότι μπορεί να ελέγχει τα πάντα σε αυτή τη χώρα, δεν μπορώ να τους αποκαλώ συντρόφους.
Θέλετε να "ροκανίσετε" την σίγουρη αυτοδυναμία του Παπανδρέου; Κάντε το αντρίκια. Παραιτηθείτε και προσχωρήστε σε άλλους πολιτικούς χώρους που ίσως σας εκφράζουν περισσότερο...
Δεν θα ανεχθώ άλλες "κερκόπορτες" που δημιουργούν "ρεύματα" και που έχουν ως σκοπό τον αποπροσανατολισμό του κόσμου (το πρόβλημα είναι η Ν.Δ. και οι λάθος πολιτικές της) και την δημιουργία τις ψευτοεντύπωσης ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. είναι το ίδιο.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Ακόμα μυαλό δε βάλατε; Φτάνει πια!


ΥΓ. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε, απόσπασμα από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο 8ο Συνέδριο του Κινήματος (16 Μαρτίου 2008), που καταχειροκροτήθηκε από όλα τα "ρεύματα".... (σε ένα ρεύμα μου φαίνεται ανήκε και ο Βερελής):

"Γνωρίζουμε, γνωρίζουμε όλοι μας ότι, για τις αλλαγές που σχεδιάζουμε, θα υπάρξουν αντιστάσεις. Θα τις υπερβούμε. Θα τις κατανικήσουμε. Με βασικό μέλημα την πολιτική ανατροπή μιας συντηρητικής κυβέρνησης, των νεοσυντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Πολιτικών που, σήμερα, απειλούν να κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην κοινωνική συνοχή, στην προστασία του δημόσιου πλούτου, στο φυσικό μας, στο αστικό μας περιβάλλον, στην διεθνή μας θέση και ισχύ.

Και αυτός είναι, για μας, ο κύριος πολιτικός μας στόχος. Στόχος, που υλοποιείται εκλογικά, με την νίκη του ΠΑΣΟΚ και με την αυτοδυναμία μας. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτόν τον στόχο θα πετύχουμε.

Όμως, δεν σταματάμε εκεί. Η νίκη μας, η τόσο αναγκαία για τη χώρα, νίκη του ΠΑΣΟΚ, θα ανοίξει τον δρόμο για ριζικές μεταρρυθμίσεις, για μεγάλες αλλαγές, για τις αναγκαίες ανατροπές. Και για αυτές πρέπει να συγκεντρωθεί η μέγιστη δύναμη ισχύος.

Πρώτον, με μια συμμαχία όλων των πολιτών, που ζητούν την αλλαγή, μακριά από κομματικές παρωπίδες.

Και θέλω ειδικά, εδώ, από το Συνέδριό μας, να καλέσω όλους τους πολίτες, απλώνω το χέρι σε όλους, όλων των παρατάξεων, για μια Ελλάδα των αξιών. Απλώνουμε το χέρι μας και σε εκείνους τους πολίτες που πίστεψαν στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είστε για μας εχθροί. Δεν είναι τα παιδιά σας μπλε. Είναι παιδιά του ελληνικού λαού. Δεν διαχωρίζουμε εμείς τους πολίτες, γιατί αυτή ήταν και η μεγάλη προσφορά του Σάκη Πεπονή.

Ξέρουμε ότι, και εσείς, εσείς που ψηφίσατε Νέα Δημοκρατία, δεν αντέχετε αυτή την αντίληψη ενός κράτους - λάφυρο των κομμάτων, ενός πελατειακού κράτους που δεν σας σέβεται, αλλά ζητά να υποταχθείτε στους διάφορους κομματικούς παράγοντες.

Ξέρουμε ότι, και εσείς, θέλετε ένα σωστό δημόσιο σύστημα παιδείας, υγείας, ασφάλισης. Ξέρουμε ότι, και εσείς, θέλετε τα δικά σας χρήματα, να τα διαχειρίζονται με διαφάνεια και με σεβασμό.

Σας θεωρούμε συμμάχους, συμπολίτες, που θέλετε μια δίκαιη και ευνομούμενη κοινωνία. Εμείς, ενώνουμε την Ελλάδα και σας θέλουμε κοντά μας.

Θέλουμε κάθε πολίτη σε αυτή την μεγάλη μας πορεία αλλαγών και ανατροπών για το καλύτερο αύριο της χώρας. Χρειαζόμαστε την δύναμη όλων και δεν μας περισσεύει κανένας.

Δεύτερον, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την ισχύ των ανατρεπτικών αλλαγών, να σφυρηλατηθεί η ευρύτερη δυνατή κοινωνική συμμαχία. Να συγκροτηθεί η συμμαχία, που θα εκφράζει αυτή την ιστορική κοινωνική συμμαχία των δημιουργών, των δυναμικών στρωμάτων, από τη μια πλευρά, και των μη προνομιούχων, από την άλλη. Μη προνομιούχων, που χρειάζονται την σιγουριά, την περίθαλψη, την θαλπωρή, για να μπορέσουμε να τους φέρουμε ξανά ως ενεργούς πολίτες μέσα στην κοινωνία και την οικονομία.

Και τρίτον, να συγκροτηθεί μία ευρύτερη συμμαχία της εκλογικής μας νίκης. Να κατανοήσουν, όλες οι δυνάμεις της προόδου, την ανάγκη μιας κοινής πορείας για το μέλλον του τόπου.

Σε αυτή την πορεία, η άλλη αριστερά οφείλει να αποφασίσει: Σε ανύποπτο χρόνο, έχω μιλήσει για την ανάγκη συνεργασίας, ακόμα και με την αυτοδυναμία στην Βουλή, που επιδιώκουμε. Ας αποφασίσει. Θέλει να πορευτεί μαζί μας σε αυτήν την μάχη της αλλαγής; Ή επιλέγει να κρύβεται πίσω από προφάσεις; Θα περιοριστεί στις καταγγελίες, ή θα στηρίξει τον δημιουργικό διάλογο για προγραμματικές συγκλίσεις;

Ναι, σύντροφοι και συντρόφισσες, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί, με δεδομένο άλλωστε τον εκλογικό νόμο, και τη μεγαλύτερη δυνατή εκλογική νίκη, και την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, και την ευρύτερη πολιτική συναίνεση στον λαό.

Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την ευρύτερη πολιτική συνεργασία, για να δώσει και κυβέρνηση αλλαγής, και δυναμική ανατροπής, που έχει ανάγκη η χώρα.

Διότι, σύντροφοι και συντρόφισσες, διότι φίλοι και του Συνασπισμού, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Μπορούν να πάνε χέρι - χέρι, σε μια μεγάλη προσπάθεια αλλαγών στη χώρα μας".

Μιλήσαμε ποτέ για συνεργασία με Ν.Δ. ή για κοινούς Υπουργούς; Για σοβαρευτείτε λίγο...
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.