Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Το "Κραχ" της ελληνικής δημοκρατίας

Η εξέγερση στην Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας σε όλο τον κόσμο. Σε αντίθεση στην Ελλάδα, τώρα προβάλλεται η χιλιοστή συνέχεια της ταινίας "Ξέρω τι έκανες πέρσι στο Βατοπέδι", μια σειρά από σήκουελ, στην οποία όλοι είναι ένοχοι, ο δολοφόνος δεν πιάνεται ποτέ και οι θεατές ξέρουν το τέλος. Οι σινεφίλ μπορείτε να διαβάσετε κριτική της ταινίας εδώ.

Κλικ για μεγέθυνση.


Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα άρθρου του Μιχάλη Ιγνατίου (αντιγραφή από Σίβυλλα, μέσω Μοναχικού Λύκου): "Μέρα-νύχτα οι τηλεοράσεις στην Αμερική να μεταδίδουν το «κραχ της Δημοκρατίας» στην Ελλάδα, σάμπως και δεν συνέβαινε τίποτα άλλο στον κόσμο". Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ένας διπλωμάτης της Ουάσινγκτον μιλάει για πρόωρες εκλογές: "«Άλλωστε», τόνισε, «σύντομα θα γίνουν εκλογές». Ποιος ξεχνά ότι το 1993, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γουόρεν Κρίστοφερ πρόβλεψε την εκλογική αναμέτρηση έξι μήνες πριν συμβεί, «εκτελώντας» τον πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη."

Τουλάχιστον μας έμεινε αυτό από τη δημοκρατία. Έχουμε εκλογές...

To σκίτσο είναι από ξένη εφημερίδα, δυστυχώς δεν συγκράτησα την πηγή.
Θα επανέλθω στο συγκεκριμένο άρθρο γιατί παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.