Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ.

«Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε πράξη βίας. Καταδικάζουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις και την εισβολή των δυνάμεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που αποφέρουν μόνο βαρύτερο απολογισμό νεκρών μεταξύ των αμάχων», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, για τις χερσαίες επιχειρήσεις και την εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός και απηύθυνε έκκληση στο Ισραήλ να τερματίσει άμεσα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις αλλά και στη Χαμάς να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών. «Η λύση δεν μπορεί να υπάρξει με στρατιωτικά μέσα. Ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος και η συνεννόηση», υπογράμμισε ο Γ. Α. Παπανδρέου και «κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει τις ευθύνες του και να ανταποκριθεί άμεσα και αποφασιστικά στον ρόλο του, να εγγυηθεί την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο». Αναφερόμενος στον ρόλο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επεσήμανε ότι, «εμείς, οι σοσιαλιστές ενώνουμε την φωνή μας με όλους τους ανθρώπους που εκφράζουν σε όλο τον κόσμο την διαμαρτυρία, την απελπισία τους και την οργή τους γι' αυτήν την αιματοχυσία και δηλώνουμε ότι, ο αγώνας μας είναι για την ειρήνη.»


Ολόκληρη η δήλωση εδώ.

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.