Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Ενώ εξαλουθεί το ολοκαύτωμα ενός ολόκληρου λαού : Συνεδρίαση Σ. Α. για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ;

06-01-2009

Smoke caused by explosions from Israeli strikes rises in the Gaza Strip as seen from southern Israel, Monday, 05 Jan. 2009

πηγή : voa

Υπουργοί Εξωτερικών Αραβικών χωρών συναντήθηκαν την Δευτέρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και εκπροσώπους του Συμβουλίου Ασφάλειας για να συζητήσουν σχέδιο ψηφίσματος που ζητά τον άμεσο τερματισμό των Ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Ριγιάντ Αλ Μαλκί, δήλωσε ότι το σχέδιο ψηφίσματος ζητά μόνιμη κατάπαυση του πυρός, παρατηρητές των συνόρων και διεθνή δύναμη για την προστασία των αμάχων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν Αμερικανικές αντιρρήσεις στο εν λόγω Αραβικό σχέδιο. Επίσης ο κ. Μαλκί εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δεν έχει σχολιάσει το θέμα και επεσήμανε ότι περίμενε πως ο κ. Ομπάμα θα ανταποκρινόταν στην κατάσταση στη Γάζα.

Η κυβέρνηση Μπους δηλώνει ότι υποστηρίζει τον τερματισμό των εχθροπραξιών το συντομότερο δυνατόν, αλλά επισημαίνει παράλληλα ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιδιώκουν συμφωνία στη Γάζα η οποία θα προβλέπει και τον τερματισμό των επιθέσεων με ρουκέτες στο Ισραήλ, την παράνομη διακίνηση όπλων μέσω Αιγύπτου, καθώς και το άνοιγμα των συνοριακών φυλακίων για την διανομή εφοδίων και την προώθηση εμπορικών συναλλαγών.

A wounded Palestinian child being carried to the Shifa Hospital in Gaza City, 05 Jan 2009
Τραυματισμένο αγόρι μεταφέρεται σε νοσοκομείο στην πόλη της Γάζας.
Σήμερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφάλειας για το θέμα του νέου σχεδίου ψηφίσματος.

Στο μεταξύ, Ισραηλινοί στρατιώτες και εξτρεμιστές της Χαμάς συγκρούστηκαν στα περίχωρα της πόλης της Γάζας τη Δευτέρα, καθώς Ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις με την βοήθεια μαχητικών αεροσκαφών και πλοίων συνέχισαν να πλήττουν στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας δηλώνουν ότι πάνω από 550 άτομα έχουν σκοτωθεί και άλλα 2.500 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των Ισραηλινών επιχειρήσεων επιθέσεων πριν από 10 μέρες. Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον θάνατο 4 στρατιωτών του και τον τραυματισμό 24 άλλων.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν έως ότου εδραιωθεί η ασφάλεια των κοινοτήτων στο νότιο Ισραήλ με τον τερματισμό των επιθέσεων της Χαμάς με ρουκέτες.

Όμως παρά τις Ισραηλινές επιχειρήσεις, η Χαμάς συνέχισε να ρίχνει ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ σκοτώνοντας 4 Ισραηλινούς, από τους οποίους 3 ήταν άμαχοι. Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Χαμάς, Αμπού Ομπέϊντα, ζήτησε απ’ τους Παλαιστίνιους να πολεμήσουν τις Ισραηλινές δυνάμεις «σε κάθε δρόμο, κάθε σοκάκι και κάθε σπίτι».


==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.