Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Εγκύκλιος Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης προς τις Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ για την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας .

http://www.pasok.gr/portal



Ο Τομέας Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ, με Εγκύκλιο που απέστειλε προς τις Οργανώσεις του Κινήματος, καλεί τα Μέλη και τους Φίλους του ΠΑΣΟΚ, να εκφράσουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας, προσφέροντας υγειονομικό υλικό.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Εγκυκλίου:

Σύντροφοι,

Αυτές τις μέρες που θα έπρεπε να ανταλλάσσουμε ευχές και να αρχίζουμε την υλοποίηση των πολιτικών μας δράσεων για το 2009, γινόμαστε μάρτυρες ενός αποτρόπαιου εγκλήματος πολέμου που δεν πρέπει εμπράκτως να μας αφήσει αδιάφορους.

Το ΠΑΣΟΚ, ανέκαθεν, εργάζεται για την ειρήνη και την αποτροπή χρήσης βίας, είναι αλληλέγγυο στους αγώνες των λαών για ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση, προωθώντας τις Αρχές του Διεθνούς Δικαίου, και των αποφάσεων του ΟΗΕ. Διεκδικεί και αγωνίζεται για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Είναι γνωστή από το παρελθόν η προσφορά του Κινήματος και του ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και του Προέδρου μας και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, προς το Κίνημα Ειρήνης, τους λαούς της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα στους Παλαιστίνιους, σε όλες τις δύσκολες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας τους.

Η διαμορφωμένη - από άστοχες, αλλά και καλοσχεδιασμένες επιλογές - κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας, δυστυχώς πάλι με τραγικό τρόπο, έφερε την ώρα να επιδείξουμε για άλλη μια φορά την διεθνιστική αλληλεγγύη μας, τα ανθρωπιστικά μας αισθήματα και τη σοσιαλιστική μας συνείδηση.

Ο Παλαιστινιακός λαός στη Λωρίδα της Γάζας είναι θύμα ενός νέου μακελειού, η ελληνική κυβέρνηση αδρανεί, ο Γιώργος Παπανδρέου παίρνει διεθνείς πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο και εμείς έχουμε, ως πρόσωπα και ως κόμμα την υποχρέωση και το καθήκον να συμπαρασταθούμε ηθικά και ανθρωπιστικά στο δοκιμαζόμενο άμαχο πληθυσμό.

Πρέπει άμεσα να ενεργήσουμε, ώστε να φθάσει στη Γάζα όσο γίνεται το ταχύτερο και όσο είναι δυνατό μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια.

Όλες οι οργανώσεις μας πρέπει να πρωτοστατήσουν στην εκστρατεία που ξεκινούν η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ (φορέας ανθρωπιστικού χαρακτήρα) και ο σύνδεσμος ΕΛΛΗΝΟ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΦΙΛΙΑ, σε συνεργασία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕΔΗΝ κλπ, την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ.

Σας στέλνουμε κατάλογο απαραίτητων ειδών (όπως ζητούνται από το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας - επισυνάπτονται σχετικά αρχεία) τα οποία θα συλλεγούν με κάθε πρόσφορο τρόπο και θα αποθηκευθούν μέχρι την τελική παραλαβή και αποστολή τους στα γραφεία των Οργανώσεών μας.

Απομένει σε σας να διασφαλίσετε την επιτυχία της εκστρατείας και τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος, συνεργαζόμενοι με τα σωματεία και τους ΟΤΑ της περιοχής σας.

Εάν απαιτηθούν διευκρινιστικές λεπτομέρειες, μπορείτε να επικοινωνείτε και με το σ. Γιώργο Αναστόπουλο (μέλος του Τομέα μας και εκπρόσωπο στην Ελλάδα, της ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ) στα τηλέφωνα 6944595100 και 6936676972.

Για τον Τομέα Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης

Η Γραμματέας

Σούλα Ευθυμίου

====================================================


Χαιρετίζουμε αυτή τη πολύ καλή προσπάθεια έμπρακτης αλληλεγγύης, του :

"Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ",

με την βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες κινήσεις ουσίας
και ΟΧΙ μόνο συμβολικές.


"ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.