Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Giulietto Chiesa, μία «φωνή» βοώντος εν τη ερήμω στην ευρωπαϊκή δήθεν αριστερά

Ενώ οι Ιταλοί βουλευτές κοιμούνται[1]

Του Giulietto Chiesa *
Όλοι μπορούν να διαβάσουν την έκκληση βρετανών βουλευτών, που έγινε με πρωτοβουλία του Richard Burden (των Εργατικών). Αυτή η έκκληση - παρότι κρατά “ίσες αποστάσεις” (για την κατανοητή προσπάθεια να συγκεντρώσει περισσότερες υπογραφές) -, θέτει το ουσιαστικό ζήτημα της παύσης του μακελειού στη Γάζα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να κινηθεί αποφασιστικά, ώστε να σταματήσει η ισραηλινή σφαγή.
Γι’ αυτό την προσυπογράφω.

Στο μεταξύ ανανεώνω το αίτημά μου προς όλους τους ευρωβουλευτές, αρχής γενομένης από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των σοσιαλιστών, των κομμουνιστών και των πράσινων για να συνεισφέρουν, τουλάχιστον με τις υπογραφές τους, ως ελάχιστη ενέργεια διαμαρτυρίας.

Αυτή η πρόταση ισχύει, στο ίδιο πλαίσιο, για τους Ιταλούς βουλευτές.
Θα ήταν χρήσιμο στους Ιταλούς ψηφοφόρους να γνωρίζουν ποιοι και πόσοι είναι εκείνοι που παίρνουν αποστάσεις, ακόμη και με μια “συντηρητική” έκκληση, από τις εγκληματικές ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης.
Καλό είναι να θυμόμαστε, όπως συνήθως λέγεται, τους δώδεκα πανεπιστημιακούς καθηγητές που αρνήθηκαν να υπογράψουν δήλωση πίστης στον φασισμό και πήραν θέση στο πάνθεον της Ιταλικής Ιστορίας.[2]
Θα ήταν σημαντικό να γνωρίζουμε ποιοι είναι εκείνοι που προτίθενται να μείνουν έξω από την παγκόσμια ιστορία της ανθρωπότητας, μπροστά σ’ αυτή τη σφαγή.

[1] Τον ίδιο ύπνο του «δικαίου» οι Έλληνες βουλευτές, αλλά και ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα.
[2] Μόνον 12 «πανεπιστημιακοί» καθηγητές δεν έσκυψαν το 1931 στον Μουσολίνι. Να θυμηθούμε εμείς τους «δάσκαλους» της επτάχρονης αμερικανοκίνητης χούντας, ή τη σημερινή τους «σιωπή», μαζί με την ελληνική δήθεν διανόηση;
* Περισσότερα για τον ευρωβουλευτή Giulietto Chiesa:
** Από την ξεφτιλισμένη δεξιά δεν αναμέναμε να μην στηρίξουν τους ναζί του Ισραήλ και των ΗΠΑ, αλλά ΟΛΟΙ οι άλλοι γιατί αλλού τυρβάζουν;

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.