Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Καταγγελία της σύμβασης με την εργοδότρια εταιρεία της Κούνεβα εξετάζεται στον ΗΣΑΠ

Την καταγγελία της σύμβασης με την ΟΙΚΟΜΕΤ – εργοδότρια εταιρεία της Κωνσταντίνας Κούνεβα – και την προκήρυξη νέου διαγωνισμού ζήτησαν χτες από τη διεύθυνση του ΗΣΑΠ, η Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ) και τα σωματεία των ΗΣΑΠ, λαμβάνοντας υπόψη τη γραπτή δέσμευση του διευθύνοντος συμβούλου τους, κ. Ν. Παπαθανάση. Νωρίτερα, εκπρόσωποι των σωματείων είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Σύμφωνα με το πρακτικό συνεργασίας που υπέγραψαν η διοίκηση και τα σωματεία: «Η Α.Ε. ΗΣΑΠ, λαμβανομένων υπόψη, μεταξύ άλλων, όσων έχουν υποπέσει στην αντίληψη των υπηρεσιακών παραγόντων και του εγγράφου Επιθεώρησης Εργασίας και των από μέρους της ΠΕΚΟΠ καταγγελιών για τις συνθήκες εργασίας (αμοιβές, ασφάλιση) του απασχολούμενου από την ΟΙΚΟΜΕΤ Α.Ε. προσωπικού στην καθαριότητα των εγκαταστάσεών της, θα προβεί αμέσως σε όλες τις ενέργειες διαπίστωσης αντισυμβατικής συμπεριφοράς της εργολάβου εταιρείας που θα επισύρει την κύρωση της καταγγελίας της με αυτήν υφιστάμενης σύμβασης».

Εν τω μεταξύ, η χθεσινές εξελίξεις στην υπόθεση της Κ. Κούνεβα εκθέτουν εκ νέου την Ελληνική Αστυνομία. Ο 48χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη ως ένας από τους δράστες της επίθεσης εναντίον της, αφέθηκε ελεύθερος και μάλιστα χωρίς περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα.

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως η σύλληψη του συγκεκριμένου αλλοδαπού προβληματίζει, καθώς επίσης και το γεγονός ότι η έρευνα απέκτησε «ξαφνικά» δυναμική από το κύμα συμπαράστασης στη 42χρονη συνδικαλίστρια. Η Αστυνομία, υποστηρίζουν, υποβίβασε με τη συγκεκριμένη σύλληψη το σοβαρότατο περιστατικό σε απλή διαμάχη μεταξύ αλλοδαπών
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.