Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Οι εθελοντές και το νέο πόρταλ του ΠΑΣΟΚ

Η κίνηση των εθελοντών άρχισε σαν κίνηση εδώ και τέσσερα χρόνια. Ήταν και παραμένει για πολλούς συντρόφους και φίλους του ΠΑΣΟΚ ένα όνειρο εθελοντικής προσφοράς, ένα νέο όνειρο αλλαγής τρόπου και νοοτροπίας δράσης για μια πιο δίκαιη κοινωνία προσφοράς.

Από το 2005 μέχρι και σήμερα το ΠΑΣΟΚ αν και μπορούσε άμεσα να υλοποιήσει αυτό το στόχο, υπήρξαν δυνάμεις (και δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα σε αναμονή) ανατροπής της όποιας διάθεσης της κοινωνίας να εργαστεί απρόσωπα και εθελοντικά για την ίδια τη κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ έχει και αρχές και πρόγραμμα, αυτό που ίσως υστερεί σοβαρά είναι η προχειρότητα που μερικές φορές θέλει να επανακάμψει στην εξουσία.

Υπάρχουν λοιπόν στελέχη τα οποία τους ενδιαφέρει περισσότερο η προσωπική τους ανάδειξη και η ατομική τους προβολή στη κομματική ιεραρχία. Αυτό μπορεί να είναι θεμιτό ως ένα βαθμό σε ένα κομματικό μηχανισμό, αλλά τους υποστηριχτές και ψηφοφόρους που παλεύουν μέσα από τη κοινωνία για τη κοινωνία τους αφήνει σχεδόν ή παντελώς αδιάφορους.

Το κακό της υστέρησης του εθελοντισμού αρχίζει από εκεί. Είναι μία υπαρκτή αντίληψη αλαζονείας και υποτιθέμενου κύρους που περνάνε τα λεγόμενα πρωτοκλασάτα στελέχη στον απλό εθελοντή του κινήματος. Από την άλλη πλευρά ο κάθε εθελοντής βλέπει τις συμπεριφορές αυτές και ενοχλείται, διστάζει να εισφέρει με την όποια προσφορά του σε μια συλλογική προσπάθεια που τη θέλει και αυτός ναι μεν ως ανταποδοτική, αλλά μέσα από μία δίκαιη και συλλογική κατανομή και ΟΧΙ μέσα από μία ρουσφετολογική ανταπόδοση προσωπικών επιβραβεύσεων.

Η κακοδαιμονία της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει το σύνδρομο της νίκης για τη κατάκτηση της εξουσίας ως μοναδικό αυτοσκοπό. Άγεται και φέρεται από περίεργες δημοσκοπικές αντιλήψεις επιλέγοντας ασταθείς συσχετισμούς δυνάμεων σε πρόσωπα και ΟΧΙ σε λαϊκά αιτήματα (δεσμευτικές προτάσεις), με αποτέλεσμα να μηδενίζεται σχεδόν το όποιο έργο έχει παραχθεί με εκλογικό κόστος πολλές φορές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός σε παλινδρομήσεις με τη δεξιά διακυβέρνηση, πότε συναινετική και πότε αντιτιθέμενη.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Εποχή Σημίτη ήταν το αναγκαίο κακό για το ΠΑΣΟΚ. Η Εποχή αυτή σηματοδότησε το νέο πρόσωπο της Ελλάδος στο εξωτερικό, πετύχαμε πολλά
ως χώρα, από τα Μεγάλα έργα έως την ένταξη της Κύπρου στη ΕΕ και αυτής της ΟΝΕ. Αυτό που παραμέλησε ήταν η καθημερινότητα και τον μέσο ψηφοφόρο του κινήματος.

Οι λάθος επιλογές στη συνέχεια στα πρόσωπα επιβάρυναν αρνητικά την αποτελεσματικότητά της νέας ηγεσίας να επανέλθει στο κράτος πρόνοια στο κράτος δικαίου.

Ο λαός αυτή τη στιγμή είναι πολύ σκεπτικός. Βλέπει μία ηγεσία να αμφιταλαντεύεται κρατώντας πολλά καρπούζια στις μασχάλες της. Πρέπει να επιλέξει πολιτικές και συγκεκριμένες προτάσεις και ΟΧΙ συσχετισμούς προσώπων.

Οι κυβερνήσεις Σημίτη πέτυχαν το σκοπό τους γιατί ό λαός έβλεπε την αποφασιστικότητα του καθηγητή διαχειριστή, ΟΧΙ μόνο να υλοποιήσει αλλά και να πετύχει τα γραφόμενα του από το περίφημο προσωπικό του "μπλοκάκι".

Μέσα λοιπόν από αυτό το κλίμα της νευρικής κρίσης της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, επανέρχεται η εθελοντική προσφορά των πολιτών. Αυτό που παραμένει όμως ως ζητούμενο είναι οι επιλογές του ίδιου του προέδρου να συνεχίζει τον επαγγελματισμό της πολιτικής με μισθοσυντήρητους συμβούλους διατηρώντας επίσης στελέχη, που συνειρμικά οδηγούν σε δεξιές πολιτικές, καθιστώντας καθαρά παραδοσιακούς ψηφοφόρους αναποφάσιστους. . .
ΝΖ.

Οι Εθελοντές Διαδικτύου είμαστε μια ενεργή κοινότητα μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που με όρεξη και μεράκι ασχολούμαστε με την ανάπτυξη της σχέσης πολιτικής, διαδικτύου και κοινωνίας. Ξεκινήσαμε το 2005, μετά από ανοικτό κάλεσμα του Προέδρου Γιώργου Α.Παπανδρέου και είμαστε πλέον επίσημο δίκτυο του Κινήματος.

Από τότε συνεργαζόμαστε κυρίως μέσω διαδικτύου και, όλο και πιο συχνά πλέον, από κοντά. Αξιοποιούμε καλές πρακτικές και μοιραζόμαστε τις ιδέες μας για σύγχρονες πολιτικές δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο ενός προοδευτικού ανοικτού κόμματος.

Μερικές από τις δράσεις μας:

Συμβάλουμε στην προώθηση και τον πολλαπλασιασμό των μηνυμάτων του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές.

Στο πρωτοφανές για τα Ελληνικά χρονικά εγχείρημα της εκλογής προέδρου από τη βάση, είμασταν οι συντονιστές των χειριστών Η/Υ που έκαναν τη διαπίστευση των εκλογέων

Δημιουργούμε σημεία με ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλη την Ελλάδα, (http://free-access.gr).

Βοηθάμε τις αποκεντρωμένες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γενικότερα στην αξιοποίηση των υπηρεσιών του Τμήματος Πληροφορικής, Διαδικτύου και Νέων Τεχνολογιών

Είμασταν διαπιστευμένοι reporters στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και καλύψαμε με συνεντεύξεις, βίντεο και ήχο 20 θέματα που τα ‘παραδοσιακά΄ΜΜΕ αγνόησαν

Ανοίγουμε κανάλια διαδραστικής επικοινωνίας με τους πολίτες στα blogs και τα social media

Πηγή: ethelontes.pasok.gr

==============================================================

"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.