Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Μικρές Αγγελίες . . . Άμεσες Προσλήψεις : Ζητούνται Άμεσα Γαλάζιοι Οικονομολόγοι !!!


Κάποιος οικονομολόγος βρε παιδιά !! Έχουμε και λέμε, για κοιτάξτε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, από ποιους αποτελείται και τι σπουδές έχουν κάνει.

Παπαθανασίου ηλεκτρολόγος – μηχανικός, Μπέζας πολιτικός – μηχανικός, Λέγκας τοπογράφος - μηχανικός, Μπούρας φυσικός, Σουφλιάς πολιτικός – μηχανικός, Χατζηδάκης νομικός με ειδίκευση στην πολιτική επικοινωνία και τέλος ο Πρωθυπουργός μας που τελείωσε και την οικονομική σχολή του Deree με διδακτορικό στη διπλωματική ιστορία!!

Να μου πείτε και τι έγινε; Και ο Αλογοσκούφης οικονομολόγος ήταν με περγαμηνές, στα 28 του καθηγητής πανεπιστημίου και τι κατάφερε; Και την απογραφή έκανε, θυμηθείτε πόσο ανέβασε το έλλειμμα του 2004; Και την επόμενη χρονιά επανέφερε σύστημα Σημίτη με τον τρόπο καταγραφής των στρατιωτικών παραγγελιών !! Και τις επιχειρήσεις βοήθησε μειώνοντας τη φορολογία από το 35% στο 25%. Και 5,5 δις € έχασε από φόρους το κράτος αλλά και η απασχόληση δεν βελτιώθηκε, ας είναι καλά τα stage και τα σεμινάρια, όπως και ο νέος τρόπος καταγραφής ανέργων της ΕΣΥΕ που όλους τους παραπάνω τους υπολογίζει ως εργαζόμενους.

Να περιμένουμε λοιπόν κάτι καλύτερο από το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ατόφιο οικονομολόγο; Επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω, τουλάχιστον ο Αλογοσκούφης θα μπορούσε με άνεση να εξηγήσει την παγκόσμια οικονομική κρίση !! Το νέο επιτελείο ούτε φρούτα στη λαϊκή θα μπορούσε να πουλήσει !!
Βάπτισαν προνομιούχους τους υπαλλήλους των 1700 €, φροντίζοντας να επαναλαμβάνουν συνεχώς το ποσό χωρίς να αναφέρουν τη λέξη μεικτά, υπολογίστε εσείς τα καθαρά, και ξεκίνησαν το συμμάζεμα της οικονομίας από αυτούς.
Οι καημένοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αναθάρρησαν, πολλοί είπαν μπράβο στην κυβέρνηση, επιτέλους τους τεμπέληδες τους πατήσαμε . Για κάντε μια βόλτα στα blog και σε κάποιες εφημερίδες να δείτε τι όμορφα που πανηγυρίζουν.
Έρχεται όμως και η σειρά τους, τρεις μέρες εργασία με τις μισές αποδοχές, απολύσεις στο όνομα της κρίσης, γενίκευση της μερικής απασχόλησης αλλά τουλάχιστον θα έχουν χρόνο για βολτούλες στις πόλεις και τα χωριά τους
Η πλατεία Κλαυθμώνος είναι για όλους τους εργαζόμενους μόνο που πολλοί ακόμη ελπίζουν. Ας καταλάβουν επιτέλους όλοι οι αφελείς κάτοικοι αυτού του τόπου ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Όταν η φοροδιαφυγή οργιάζει, λένε ότι έφτασε στο 25 - 30% του ΑΕΠ, όταν η εισφοροδιαφυγή θα φτάσει μόνο για το 2009 στα 9 δις €, όταν η εκκλησιαστική περιουσία συνεχίζει να μένει στο απυρόβλητο παρά το σκάνδαλο Βατοπαιδίου και με όσα αυτό ανέδειξε, όταν οι τράπεζες δήλωναν τα προηγούμενα χρόνια αλλά ακόμη και το 2008 δις κέρδη χωρίς να φορολογούνται ουσιαστικά τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας
Ακόμη και σήμερα 20 Μαρτίου 2009 από τις Βρυξέλλες ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός που θεωρείται το ικανότερο πολιτικό πρόσωπο στη χώρας αρνήθηκε να πει οτιδήποτε για τη φορολόγηση τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων
Το βάρος λοιπόν σε όλους μας, μας το λέει κατάμουτρα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, εγώ ως συγγραφέας αυτού του μίνι άρθρου θα πρότεινα να ασχοληθούν αποκλειστικά με το αντικείμενό τους.

Ο Παπαθανασίου, ως άνθρωπος της αγοράς, να πουλά ηλεκτρολογικό υλικό, ο Σουφλιάς και ο Μπέζας ας κτίσουν κανένα αυθαίρετο, ο Μπούρας να κάνει ιδιαίτερα στη φυσικοχημεία, ο Λέγκας ως τοπογράφος να συνεργαστεί με το Σουφλιά και τον Μπέζα, ο Χατζηδάκης σε διαφημιστική εταιρεία και ο Πρωθυπουργός μας ας καταγράψει την επαγγελματική και πολιτική καριέρα όλων των παραπάνω μιας που έκανε και διδακτορικό στη διπλωματική ιστορία!!
Συμφωνείτε;
Isabella

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.