Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Αυστηρό έλεγχο στη χρηματοδότηση δημόσιων οργανισμών προαναγγέλλει η Λ. Κατσέλη

πηγή: Flash.gr

Για «περιορισμό της σπατάλης του Δημοσίου και φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, των συναλλαγών με offshore εταιρίες και της εκκλησιαστικής περιουσίας, που αξιοποιείται εμπορικά»,μιλά η βουλευτής Επικρατείας, υπεύθυνη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη, απαντώντας στην ερώτηση «πού θα βρείτε τα λεφτά», σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Υπάρχουν κυκλώματα που πρέπει να σπάσουν, αναφέρει η κ. Κατσέλη, η οποία επισημαίνει ότι για τό το κόμμα της προτείνει:

«Χρηματοδότηση βάσει «Προϋπολογισμού Προγραμμάτων» σε κάθε υπουργείο, δημόσιο οργανισμό και ΟΤΑ, με ξεκάθαρη αποτίμηση μετρήσιμων στόχων και ποσοτικών και ποιοτικών αποτελεσμάτων.

Εισαγωγή σύγχρονου ελεγκτικού συστήματος, με υπηρεσίες εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου και εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος παντού.

Καθιέρωση διαφανών και ξεκάθαρων διαδικασιών για τις προμήθειες του Δημοσίου.

Ριζική αλλαγή και αναδιοργάνωση της φορολογικής διοίκησης και του συστήματος ελέγχων.

Κωδικοποίηση και απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας, με σταδιακή κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και μείωση στο ελάχιστο όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών στη συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων και στην πληρωμή φόρων, τελών και δασμών».

Η κ. Κατσέλη ασκεί κριτική στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και δηλώνει ότι συμφωνεί με την εκτίμηση Βενιζέλου ότι «μια κυβέρνηση μόνη, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση», διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως

«από την κοινή αυτή διαπίστωση μέχρι την υιοθέτηση της λογικής της κυβέρνησης της ΝΔ ότι συναίνεση σημαίνει εφαρμογή ενός ΄΄προγράμματος λιτότητας΄΄, όπου τον λογαριασμό τον πληρώνει ο αδύνατος, μας χωρίζει πολύς δρόμος».

Για το ενδεχόμενο των «διδύμων» εκλογών του Ιουνίου, η κ. Κατσέλη σχολιάζει πως «αυτό το γνωρίζει μόνον ο κ. Καραμανλής».

Σχετικά θέματα >εδώ<
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.