Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΓΑΠ: "θα φέρουμε τα σκάνδαλα στη Βουλή ακόμη και αν έχουν παραγραφεί".


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" εκτιμά ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο έως την ερχόμενη άνοιξη.

Προσθέτει ότι ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή.
Δεσμεύεται ότι θα ερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα ανεξάρτητα από παραγραφές. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει εγκληματικούς τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην τρομοκρατία.
Επισημαίνει ότι θα είναι σημαντικός ο ρόλος της νέας γενιάς των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην αυριανή κυβέρνηση του κόμματος.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Η χώρα χρειάζεται επειγόντως να αλλάξει πορεία με μια νέα ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή"

«Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου, είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ορίζοντας έτσι και το απώτατο όριο των εθνικών εκλογών.

«Καθήκον μας σε κάθε περίπτωση είναι να υπηρετούμε το συμφέρον της χώρας. Αυτό θα καθορίσει και τη στάση μας στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας» δηλώνει ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας εμμέσως στον κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ζήτησε την επανεκλογή του κ. Παπούλια, προσθέτει:

«Ξεκαθάρισα εγκαίρως ότι θέλουμε συναινετική εκλογή και ότι θα στηρίξουμε την επανεκλογή του κ. Παπούλια, που έχει τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο το αξίωμα, εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί. Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αξίωμα και το πρόσωπο του Προέδρου, είναι η εκλογή του να γίνει από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή», τονίζει.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο των εκλογών, ο κ. Παπανδρέου προσθέτει ότι «είτε το θέλει ο κ. Καραμανλής είτε όχι, αργά ή γρήγορα τα προβλήματα της χώρας και των Ελλήνων θα επιβάλουν την διενέργεια εκλογών». Την ίδια ώρα κρατά χαμηλούς τόνους για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και εμφανίζεται αισιόδοξο για τη δημιουργία πλειοψηφικού ρεύματος το οποίο, όπως λέει, δημιουργείται «όταν ο πολίτης πειστεί ότι μία πραγματική αλλαγή είναι εφικτή».

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά υποθέσεις σκανδάλων, ο Γ.Παπανδρέου λέει ότι «η αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα διερευνήσει όλες τις υποθέσεις. Δεν έχουμε καμία πρόθεση ρεβανσισμού. Θέλουμε απλώς την αλήθεια. Να αποδοθούν ευθύνες -έστω πολιτικές- σε όποιον πρέπει, ακόμη και εάν ανήκει στο δικό μας χώρο».

Εξαιρετικά επικριτικός είναι όσο αφορά στον κ. Καραμανλή, για τον οποίο αναφέρει ότι «έβαλε τη σφραγίδα του σε μια Ελλάδα που υποχώρησε παντού. Παρέλαβε μια χώρα με δυναμική και ακτινοβολία και τη μετέτρεψε σε μια όλο και πιο άδικη, μίζερη, αδιαφανή, ανασφαλή και ανίσχυρη Ελλάδα».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη >εδώ<
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.