Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009


Το μαγικό ραβδί... Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ pantelak@enet.gr

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως η φράση «ο Θ. Τσουκάτος βρίσκεται εκτός κόμματος» μπορεί να λειτουργήσει μ' έναν περίπου μαγικό τρόπο.

Κουνάνε οι επιτελείς του το μαγικό ραβδί με αυτό το επιχείρημα και όλα λύνονται διά παντός. Απαλλάσσεται το ίδιο το κόμμα από οποιαδήποτε ενδεχόμενη ευθύνη για τις καταγγελίες Τσουκάτου, ότι πήρε ένα εκατομμύριο ευρώ από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS, και παραδίδεται «καθαρό» στη συνείδηση ενός σημαντικού κομματιού της κοινωνίας, που πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει ότι μεγάλες επιχειρήσεις χρηματοδοτούν τα κόμματα. Μόνο που δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Θ. Τσουκάτος παραδέχτηκε την είσπραξη του ποσού.

Και δύσκολα θα πιστέψει κάποιος πως μόνο ο Θ. Τσουκάτος γνώριζε για το γεγονός. Ηταν μεν ένας πανίσχυρος «στρατηγός» την εποχή εκείνη, ωστόσο δεν ήταν ο μοναδικός άνθρωπος της Χαριλάου Τρικούπη που γνώριζε τα έσοδα από άδηλες πηγές του κόμματος.

Υπήρχαν πολλοί ακόμα πλάι του, γύρω του, όπως και κοντά στον τότε αρχηγό του κόμματος και πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως το κόμμα του έκανε ενδελεχή έρευνα και δεν διαπίστωσε κάτι το μεμπτό, δεν επιβεβαίωσε δηλαδή τις αναφορές Τσουκάτου.

Δεν γνωρίζω πόσο πειστικό μπορεί να είναι αυτό το επιχείρημα για τη δικαιολογημένα δύσπιστη κοινή γνώμη. Οταν μάλιστα, οι αναφορές αυτές αφορούν μια χρονική περίοδο κατά την οποία βοούσε ο τόπος για την ύπαρξη μαύρου πολιτικού χρήματος.

Δεν γνωρίζω τα υπερασπιστικά όπλα του Θ. Τσουκάτου -θα φανούν στο άμεσο μέλλον- αυτό που γνωρίζω είναι πως ο κ. Παπανδρέου δεν έχει κανένα λόγο να χρεώνεται ανομήματα του παρελθόντος...

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.