Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Με αναφορές και παρεμβάσεις κόντρα στα προβλήματα της Εύβοιας.



Αξίζει της προσοχής όλων μας, η καθημερινή μάχη που δίνει, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια κ. Κατερίνα Περλεπέ.

Αναδημοσιεύουμε από τοπικά Δελτία Τύπου.


Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε:

1. Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας τη νέα καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Εύβοιας, για την εγκατάλειψη της Μονάδας αυτής από την Πολιτεία και την υπολειτουργία της, λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού.
Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των αρμόδιων Υπουργών της Κυβέρνησης της Ν.Δ. ότι θα στελεχωθεί το Θεραπευτήριο με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και η περίθαλψη των 90 περίπου ατόμων που νοσηλεύονται, γίνεται με εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες.
Το μειωμένο εξειδικευμένο προσωπικό δεν επαρκεί να περιθάλψει άτομα με σοβαρές νοητικές και σωματικές αναπηρίες και για να αντιμετωπιστούν όπως-όπως οι ανάγκες, απασχολούνται εργαζόμενοι του κλάδου ΥΕ καθαριότητας, αντιρρησίες συνείδησης και συμβασιούχοι των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης (stages).
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το τμήμα εστίασης υπολειτουργεί καλυπτόμενο και με εργαζόμενους από τον κλάδο καθαριότητας.
Όπως υπογραμμίζει η βουλευτής σε δήλωσή της, ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους και το κοινωνικό έγκλημα σε βάρος των περιθαλπομένων πρέπει επιτέλους να σταματήσουν και να στελεχωθεί άμεσα το θεραπευτήριο με μόνιμο ειδικευμένο προσωπικό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες περίθαλψης και οι εργαζόμενοι να επιτελούν τα δύσκολα καθήκοντά τους σε καλύτερες συνθήκες.

2. Προς τον αρμόδιο Υπουργό για τη Δημόσια Τάξη το υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας, στο οποίο περιλαμβάνονται οι θέσεις και οι προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Νομό μας.
Την τελευταία πενταετία και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, η εγκληματικότητα στην Εύβοια έχει εκτοξευθεί στα ύψη και, σύμφωνα με έρευνα του Παντείου Πανεπιστήμιου, ο νομός μας κατατάσσεται δεύτερος σε ολόκληρη τη χώρα μετά το νομό Αττικής, όσον αφορά το αρνητικό αυτό φαινόμενο.
Στις συνεχείς παρεμβάσεις της βουλευτού όλο το προηγούμενο διάστημα, με Ερωτήσεις και Αναφορές προς το αρμόδιο Υπουργείο, για να ληφθούν μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών της Εύβοιας, η Κυβέρνηση απαντά με γενικολογίες και αδιαφορεί συστηματικά, χωρίς να κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.
Εξ αιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας, ο νομός μας βιώνει την πλήρη ανασφάλεια, οι πολίτες έχουν φτάσει σε απόγνωση και οι ελάχιστοι υπηρετούντες αστυνομικοί αδυνατούν να ανταποκριθούν στα τεράστια καθήκοντα που έχουν, αφού αντιστοιχεί 1 αστυνομικός για 560 κατοίκους.
Δεδομένων δε των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και συνθηκών της Εύβοιας, όπως το κακό οδικό δίκτυο, η τεράστια ακτογραμμή, η λαθρομετανάστευση κ.λπ., οι ανάγκες για ουσιαστική ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης και για αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της καθίστανται ακόμα πιο επιτακτικές.
Όμως μέχρι τώρα η κυβέρνηση δίνει μόνο υποσχέσεις που δεν εκπληρώνονται ποτέ και με τη στάση της αυτή ουσιαστικά εμπαίζει και τους πολίτες του νομού μας και τους υπηρετούντες αστυνομικούς.

3. Σχετικά με την εγκληματικότητα στο νομό, κατέθεσε ως αναφορά προς τον αρμόδιο Υπουργό Δημοσίας Τάξης, το ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελυμνίων, στο οποίο αναφέρεται η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες της περιοχής λόγω της ελλιπούς προστασίας τους από εγκληματικές πράξεις σε βάρος τους.
Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, οι κλοπές και οι διαρρήξεις, όπως για παράδειγμα στο Τ.Δ. Ροβιών, είναι συνεχείς, ενώ το Αστυνομικό Τμήμα δεν ενισχύεται με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να αντιμετωπισθούν οι πράξεις αυτές και να νοιώσουν ασφαλείς οι κάτοικοι.
Η βουλευτής επισημαίνει ότι, αν και έχει απευθύνει επανειλημμένα ερωτήσεις και αναφορές προς τον Υπουργό για τα προβλήματα αστυνόμευσης γενικότερα στο νομό, αλλά και συγκεκριμένα στο Δήμο Ελυμνίων, η Κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα μέτρο αδιαφορώντας προκλητικά για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των ανθρώπων και την προστασία των περιουσιών τους.

Σχόλιο: Η Τιτάνια προσπάθεια της συγκεκριμένης βουλευτού Ευβοίας είναι αξιοσημείωτη και παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιοχές της χώρας μας. Στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες και θα είχαμε τη χαρά να αναδημοσιεύαμε και αντίστοιχες του όμορου νομού Φθιώτιδας. . . όπου εκεί παραμένει η υπαλληλική αντίληψη της συναδέλφου της. . . κρίμα!!!

Νάσος
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.