Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Οδοιπορικό στον Ασωπό: Έγκλημα χωρίς τιμωρία

.
Οι επικεφαλής των κομμάτων και των ευρωψηφοδελτίων δεν έχουν καταδεχτεί να απαντήσουν στα λιγοστά ερωτήματα που μέσα από μια ανοικτή επιστολή τούς έχουν απευθύνει οι πολίτες των Οινοφύτων, σχετικά με τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική πληγή της χώρας, τη ρύπανση του Ασωπού.
-----------------------------------------------------------------------------------
Ποια η θέση του κόμματός σας για το έγκλημα του Ασωπού;
Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε κατά τη θητεία σας;

Αυτά τα απλά ρώτησαν, σύμφωνα με την Καθημερινή, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας, πριν από δύο εβδομάδες, τα μέλη του Ινστιτούτου Τοπικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού των Οινοφύτων, με πρώτον απ’ όλους τον παπα-Γιάννη Οικονομίδη, για να λάβουν ως απάντηση την απόλυτη σιγή.

Εξαίρεση αποτέλεσαν το Κόμμα των Οικολόγων-Πρασίνων που δεσμεύθηκε να προσκαλέσει τους ξένους ευρωβουλευτές να επισκεφθούν τον Ασωπό και ο ΣΥΡΙΖΑ που θα πιέσει για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών οδηγιών στην επίμαχη περιοχή. Εν τω μεταξύ, οι ίδιοι οι κάτοικοι των Οινοφύτων και των γύρω περιοχών συνεχίζουν να εξυπηρετούνται με εμφιαλωμένα νερά, καθότι από τις βρύσες τους εξακολουθεί να τρέχει, αντί για νερό, ένα σκούρο, δύσοσμο υγρό. Τα προβλήματα στη λειτουργία του ταχυδιυλιστηρίου, που υδροδοτεί την περιοχή με νερό από το Μόρνο, συνεχίζονται…

Το NewsTime TV σας προσκαλεί να πάρετε μια γεύση της ρύπανσης σε ένα οδοιπορικό που "ξεναγός" είναι ο παπά Γιάννης των Οινοφύτων. Ακολουθήσαμε βυτιοφόρα που ρίχνουν ανεξέλεγκτα απόβλητα στον ποταμό αλλά και στο βιολογικό καθαρισμό. Δεν ελέγχει κανείς. Ακόμα διαπιστώσαμε ότι μέσα στο βιολογικό καθαρισμό έχουν βρει αρχαία, που κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει την αξία τους, αλλά μάλλον και κανείς δεν πολυνοιάζεται...

Κουβαράς Γιώργος kouvaras2jpg

Ερευνητική δημοσιογραφία από έναν βραβευμένο ρεπόρτερ με πολυετή θητεία στο ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες για το Μέγκα και τα "Νέα", αλλά και πείρα στις εκπομπές έρευνας που παρουσιάζει τα τελευταία 10 χρόνια (Κόκκινο Πανί με τον Παύλο Τσίμα και τον Τάσο Τέλλογλου, Στριπτίζ με τον Τάσο Τέλλογλου, Ευρώπη-Εξπρές, Transit, Focus, Eurodoc).

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.