Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Παντελής Οικονόμου: "Φωτιά στα μπατζάκια μας..."


Από τον Παντελή Οικονόμου,

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,
.
Στην, προ πολλού διαπιστωμένη, κυβερνητική αδυναμία να προασπίσει το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας, εφέτος ήλθε να προστεθεί μια νέα πληγή:η αναληθής δήλωση του αρμόδιου υπουργού κύριου Μαρκογιαννάκη ότι τα εναέρια μέσα αντιμετώπισης των πυρκαγιών υπήρξαν ανεπαρκή, για λόγους οικονομικού και επιχειρησιακού προγραμματισμού.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ο κύριος Μαρκογιαννάκης ότι, με τους δεδομένους οικονομικούς πόρους, προτίμησε να προγραμματίσει την ενοικίαση εναέριων μέσων για αργότερα, πιθανολογώντας ότι το ενδεχόμενο πυρκαγιών θα ήταν αυξημένο την χρονική εκείνη περίοδο.

Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι τα μέσα αυτά δεν ενοικιάζονται, αλλά χρονομισθώνονται. Τα πληρώνεις δηλαδή για όσο χρόνο τα χρησιμοποιείς τελικά και όχι με τον μήνα. Και η αλήθεια είναι ότι η μη διαθεσιμότητά τους προέκυψε από την μη πραγματοποιήση της χρονομίσθωσης τους αυτής.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής μάλιστα, η πελώρια αυτή παράλειψη προέκυψε σκοπίμως, ώστε το υπουργείο να αποφύγει την ρύθμιση παλαιότερων οφειλών του προς τους παρόχους των μέσων ! Δεν περιμένουμε, δυστυχώς, ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ούτε για την ενδημική αδυναμία αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ούτε για την, επίσης ενδημική, αναλήθεια των δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών.

Θα περιμέναμε όμως κάτι άλλο : να σταματήσουν οι κυβερνητικές έρευνες, αναλύσεις και συζητήσεις για την αποχή από τις εκλογές, αλλά και για άλλες αδιέξοδες κοινωνικές συμπεριφορές. Η αιτία τους είναι πασίγνωστη και δεν είναι άλλη από την ασταμάτητη και ανεμπόδιστη ακολουθία συμπτωμάτων περιφρόνησης του πολιτικού σώματος, δηλαδή του λαού, από την εκπροσώπησή του.

Πασίγνωστη, συνεπώς, είναι και η μοναδική διαθέσιμη δημοκρατική διέξοδος: η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και οι εθνικές εκλογές. Αλλιώς... φωτιά στα μπατζάκια μας!

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.