Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Άμυνας, για μείωση της θητείας:


Αθήνα, 10 Ιουνίου 2009

Η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή, για μία ακόμα φορά, αντιμετωπίζει τα ζητήματα της νέας γενιάς με τρόπο αποσπασματικό και κριτήρια μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Αμέσως μετά την μεγάλη ήττα της στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εξήγγειλε μέτρα μείωσης της στρατιωτικής θητείας.


Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ έχει επισημάνει εδώ και καιρό ότι :

α) ο Ελληνικός στρατός πάσχει τραγικά από έλλειμμα σύγχρονων υποδομών, την ίδια ώρα που ο Ελληνικός λαός καταβάλλει τεράστιες δαπάνες για τις ένοπλες δυνάμεις,

β) δεν υπάρχει στοιχειώδες πρόγραμμα για μία ανθρώπινη θητεία,

γ) το προσωπικό και οι μορφές στήριξης προς τους νέους στρατιώτες είναι ανεπαρκείς.


Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ στηρίζει οποιασδήποτε πρωτοβουλία βελτιώνει τις συνθήκες στρατιωτικής θητείας των νέων της χώρας. Πάντα όμως, υπό την προϋπόθεση ότι βασίζεται στη μελέτη και τον σχεδιασμό μιας συνολικής αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με άξονες τόσο την επιχειρησιακή ικανότητα και αποτελεσματικότητα τους όσο και την ανθρώπινη, ποιοτική και ασφαλή θητεία για τους στρατευμένους πολίτες. Κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν συμβαίνει.


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.