Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Οι “υπεράκτιες” εταιρίες (offshore), διακινούν μαύρο χρήμα

(Μαρκόπουλος, τώρα 08:05) στο mega. Του ξέφυγε ή δεν κατάλαβε τι λέει;

Επιτέλους, ένας σοβαρός υπουργός του καταλληλότερου λέει αυτή την ώρα την αλήθεια στο mega. Επισημαίνει πως ένας από τους κατηγορούμενους για τις μίζες της Siemens έχει 3 υπεράκτιες εταιρίες… dλαδή 3 εταιρίες offshore…
Και γράφουμε επιτέλους γιατί σ’ ολόκληρο τον κόσμο (και στην Ελλάδα), όλες οι επίσημες αρχές πιστοποιούν και είναι πλέον θεσμοθετημένο. Γράφαμε στις 15 Δεκέμβρη 2008: (αποφεύγουμε να σημειώσουμε ότι σ’ ολόκληρη την Ευρώπη offshore σημαίνει ξέπλυμα βρόμικου χρήματος –ναρκωτικά, εμπόριο λευκής σάρκας, όπλων κ.λ.π. Κι αυτό ακόμη κι από τον υπουργό οικονομικών του Μπερλουσκόνι).
Χαιρόμαστε που ένας σοβαρός έλληνας πολιτικός και μάλιστα υπουργός της κυβέρνησης, το δήλωσε δημοσίως σήμερα. Αποτελεί μια εκσυγχρονιστική κίνηση της ελληνικής δεξιάς, μια κατάκτηση στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας.
Όμως, εδώ ανακύπτουν ορισμένες νέες πτυχές…
Ο περιβόητος Βουλγαράκης θα συλληφθεί, ή απλώς θα του ασκηθεί δίωξη και θα κρίνει η βουλή αν θα του γίνει άρση ασυλίας για να δικαστεί;
Θα ήταν «άστοχο» να δηλωθεί, πως αφού έκλεισε η βουλή, έχει παραγραφεί το έγκλημα του υπουργού Βουλγαράκη και της οικογένειάς του (Πελέκη, που συνέταξε με θεϊκή έμπνευση τα συμβόλαια της στοάς βατοπεδίου).
Μήπως η δημιουργία μίας (1) offshore πρόκειται να θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση ότι δεν είναι έγκλημα και μόνον οι τρεις (3) offshore, για τις οποίες μιλάει ο Μαρκόπουλος;
Τίποτα από αυτά δεν μπορεί να συμβεί στο Ελλαδιστάν του καραμανλικού παρακράτους και της «δικαιοσύνης» του Σανιδά.
Για την ιστορία:

1.
Γιατί ο Σανιδάς δεν ζητάει την άρση ασυλίας του Βουλγαράκη; Μέχρι πότε θα καλύπτουν την οικογένεια Βουλγαράκη-Πελέκη; (13 Δεκέμβρη 2008)

2.
Για τα παιδιά τους, οι οικογένειες Βουλγαράκη-Πελέκη… Τα παιδιά στους δρόμους, χωρίς μέλλον είναι μούλικα; (14 Δεκέμβρη 2008)
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.