Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Φουλ της διαπλοκής; ... ΟΔΟΣ ΑΒΥΣΣΟΥ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΔΕΝ


Νικήτας Καραχάλιος (newstime)
Ανάμειξη και πολιτικών προσώπων δείχνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση του "συνδικάτου του εγκλήματος" (άλλο ένα δημοσιογραφικό κλισέ). Με επίκεντρο την Αμφιλοχία ξετυλίγεται ένα κουβάρι το οποίο εμπλέκει τα ονόματα εν ενεργεία υφυπουργών (κκ Σαλμάς και Μαρκογιαννάκης), αλλά και γνωστών επιχειρηματιών. "Βαριά" ονόματα και διαπλεκόμενα συμφέροντα παρελαύνουν με εκπληκτικά γρήγορο ρυθμό σε σημείο που πρέπει κανείς να φτιάξει σχεδιάγραμμα για να συσχετίσει τα πρόσωπα που αναμειγνύονται. Το αν βέβαια όλες αυτές οι συσχετίσεις είναι αληθείς, είναι κάτι που θα φανεί από την πορεία της υπόθεσης.
-----------------------------------------------------------------------------------

Στο ALTER λαμβάνει χώρα μια παρέλαση ονομάτων σχετικά με την υπόθεση του "συνδικάτου του εγκλήματος" και τις έντονες πολιτικές προεκτάσεις που φαίνεται να έχει η υπόθεση, εστιάζοντας στις "επιχειρηματικές δραστηριότητες" που λαμβάνουν χώρα με πολιτικές ασυλίες στην Αμφιλοχία. Στο ρεπορτάζ του ο ΑΝΤ1 αναφέρεται και στην ανάμειξη του ονόματος του Υφ. Δημόσιας Τάξης κου Μαρκογιαννάκη.

Στο MEGA η εμπλοκή στο θέμα του ονόματος του κου Καμμένου προκαλεί την τηλεφωνική παρέμβαση στο δελτίο του τελευταίου και την έντονη αντίδρασή του έναντι του σταθμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά το ότι στις καταθέσεις αναφέρεται ότι και ο κος Βαρδινογιάννης είχε δώσει εντολή εκτέλεσης μπράβου της νύχτας, γεγονός που εσκεμμένα αποσιωπείται από το MEGA καθώς ο κος Βαρδινογιάννης ανήκει στους βασικούς μετόχους του σταθμού, κατηγορώντας το σταθμό για εσκεμμένη διαστρέβλωση του θέματος.

Το ΣΚΑΪ αναφέρεται στην ανάμειξη του διευθυντή των φυλακών των Χανίων και τη συνεπαγόμενη ανάμειξη πολιτικών προσώπων, ενώ τέλος η ΝΕΤ περνάει μάλλον στα ψιλά την όποια εικασία για ανάμειξη πολιτικών προσώπων δικαιολογώντας την αναφορά των ονομάτων τους σε προσπάθεια "κολακείας" του εγκεφάλου της "συμμορίας" από τα υπόλοιπα μέλη της, προκειμένου ο πρώτος να θεωρήσει ότι οι συνεργοί του ενδιαφέρονται γι' αυτόν. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε το ξετύλιγμα αυτού του κουβαριού...

-----------------------------------------------------------------------------------
Αστυνομικοί-νταβατζήδες (video) - NET

Θα συμφωνήσουμε ότι η εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος μαστροπείας είναι αναμφισβήτητα επιτυχία. Ανησυχητικό όμως και επισκιάζουν την επιτυχία αυτή είναι το γεγονός ότι σε αυτό το κύκλωμα συμμετείχαν τέσσερις εν ενεργεία αστυνομικοί, τρεις απόστρατοι και ένας απότακτος.
Με λίγα λόγια συμμετείχαν οκτώ αστυνομικοί (σχεδόν τα μισά άτομα από τους συνολικά είκοσι συλληφθέντες). Αν αυτός δεν είναι λόγος ανησυχίας για την εντιμότητα που θα έπρεπε να διέπει το αστυνομικό σώμα τότε ποιός είναι;
Και ας μας συγχωρήσουν οι αστυνομικές αρχές και το κρατικό κανάλι, αλλά θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό δεν είναι αφορμή για πανηγυρισμούς, αλλά για περίσκεψη και αυτοκριτική.
Παρατίθενται αποσπάσματα από τα δελτία ειδήσεων των ALTER, ANT1,MEGA, ΣΚΑΪ, ΝΕΤ της 8ης Ιουλίου.


Σχόλιο; τι σχόλιο να γράψεις;


"Kείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι
γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι"
[(Μενέλαος Λουντέμης) ( ΟΔΟΣ ΑΒΥΣΣΟΥ, ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΔΕΝ )]

Νάσος

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.