Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Θες να γίνεις αρχηγός του “Δημοκρατικού Κόμματος” της Ιταλίας;

Βάλε υποψηφιότητα στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές!

Το πρώην μεγαλύτερο κομμουνιστικό κόμμα της δυτικής Ευρώπης (ΚΚΙ), που μετά από 4, 5 μετονομασίες μεταλλάχθηκε σε “Δημοκρατικό Κόμμα” και διαχώρισε πλήρως και επισήμως τη θέση του από την αριστερά, θα εκλέξει τον νέο αρχηγό του στις 25 Οκτώβρη 2009.

Η ευχάριστη “έκπληξη”, σωστότερα η απαξίωση της δεξιάς πολιτικής και της φαρσοκωμωδίας των προκριματικών εκλογών για την ηγεσία του “Δημοκρατικού Κόμματος”, ήρθε με τη χθεσινή κατάθεση υποψηφιότητας του Beppe Grillo! Του ανθρώπου που δεν μασάει τα λόγια του!

Ο Beppe Grillo, στην κατάθεση της υποψηφιότητας του, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:
«Στις 25 Οκτώβρη θα γίνουν προκριματικές στο Pdmenoelle (ειρωνική έκφραση για το κόμμα). Μπορεί να ψηφίσει κάθε εν δυνάμει ψηφοφόρος. Όποιος λάβει τις περισσότερες ψήφους μπορεί να γίνει ο διάδοχος ανθρώπων με κύρος, όπως οι Franceschini, Fassino και Veltroni. Θα είμαι υποψήφιος, Μετά το θάνατο του Enrico Berlinguer, στην αριστερά υπάρχει Κενό.
Κενό ιδεών, προτάσεων, κουράγιου, ανθρώπων. Αριστερά χωρίς πρόγραμμα… υπερασπιστής ακόμη και της ιδιωτικοποίησης του νερού, της καύσης των απορριμμάτων… της πυρηνικής ενέργειας… της διαπλοκής…
Ένα πολιτικό τέρας που γεννήθηκε στην αριστερά και κατέληξε στο Βατικανό…
Ένα απολιτικό υποκείμενο, επιχειρηματικό, εντυπωσιασμένο από τον Μπερλουσκονισμό…
Μια έκθεση νεκρών ψυχών, που ανησυχούν για την παραμονή στην εξουσία…
Θα είμαι ο πέμπτος υποψήφιος για την ηγεσία…
Υπάρχουν εκατομμύρια ψηφοφόροι που θέλουν ένα άλλο κόμμα… Με το σημερινό επιχειρηματικό και πουλημένο κόμμα δεν έχουν καμία ελπίδα. Το σημερινό κόμμα είναι η ασφάλεια ζωής του Berlusconi και ήρθε η ώρα να του κόψουμε τη συνδρομή...»
Ας μην κάνουμε, για την ώρα, σχόλια για το αμερικάνικο κόλπο των δήθεν δημοκρατικών διαδικασιών: προκριματικών εσωκομματικών εκλογών, όπου ψηφίζει ο κάθε πικραμένος, ή καλύτερα κερδίζει ο μηχανισμός που αγοράζει και μεταφέρει οπαδούς σε δημόσια κάλπη… Ας αρκεστούμε στο πως αντιμετωπίζει αυτές τις «εκλογικές διαδικασίες φάρσας» το μάθημα που διδάσκεται επί τούτου στο Πανεπιστήμιο της Ιταλίας (Πολιτικές Επιστήμες)…
Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ιταλικού “Δημοκρατικού Κόμματος” στις 25 Οκτώβρη 2009:

Ο σημερινός αρχηγός Dario Franceschini, με υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, τους Walter Veltroni, Piero Fassino και την ευρωβουλευτή Debora Serracchiani. Γεννήθηκε το 1958, δικηγόρος, ένθερμος οπαδός της πράσινης ανάπτυξης και οικονομίας.
Από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της δεξιάς, μετακόμισε το 2006 στο κεντρώο κόμμα του Prodi “Ελιά” και από τις 21 Φλεβάρη 2009 -μετά την παραίτηση του Veltroni-, είναι ο αρχηγός του «Δημοκρατικού Κόμματος» O πρώην υπουργός Pier Luigi Bersani, ο ταμίας του κόμματος, με υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, τους Massimo D'Alema, Enrico Letta και Rosy Bindi.
Γεννήθηκε το 1951, σπούδασε Φιλοσοφία και είναι επαγγελματικό στέλεχος του κόμματος. Ο Γερουσιαστής Ignazio Marino, γιατρός, γεννήθηκε το 1955. Ασχολήθηκε με την πολιτική το 2006 και εξελέγη γερουσιαστής με το τότε κόμμα της «Δημοκρατικής Αριστεράς». Ο Mario Adinolfi, γεννήθηκε το 1971, Χριστιανοδημοκράτης δημοσιογράφος, blogger, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, ίδρυσε τη λέσχη των Bloggers του «Δημοκρατικού Κόμματος». Υπερασπίζεται ένα ανοιχτό στην κοινωνία κόμμα και συμμαχίες με το κέντρο και την νέα αναδυόμενη χριστιανοδημοκρατία και τους καθολικούς, για να ηττηθεί η δεξιά. Ο Beppe Grillo, γεννήθηκε το 1948, ηθοποιός, ακτιβιστής, blogger, γέννημα θρέμμα της αριστεράς. Γράφτηκε χθες στο κόμμα και συγκεντρώνει τις απαραίτητες 2.000 υπογραφές για την υποψηφιότητά του.

Στις 8 Σεπτέμβρη 2007, ίδρυσε την Vaffanculo-Day (Γαμημένη Ημέρα), σε ανάμνηση της απόβασης στη Νορμανδία και του ότι τίποτα δεν άλλαξε στην Ευρώπη (εκδηλώσεις καυστικής πολιτικής σάτιρας σε πλατείες της Ιταλίας με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών).
Είναι επίσης ιδρυτής (7 Ιούνη 2005), του Parlamento pulito (καθαρό κοινοβούλιο), που είναι και πρόταση νόμου, με τους εξής στόχους:
α. Κανείς δεν μπορεί να είναι βουλευτής για περισσότερες από 2 φορές
β. Οι υποψήφιοι να επιλέγονται με σταυρό προτίμησης (σήμερα έχουν λίστα)
γ. Όποιοι έχουν καταδικαστεί να μην μπορούν να είναι υποψήφιοι
Περισσότερα για το σημερινό πολιτικό σκηνικό στη γειτονική μας Ιταλία, ΕΔΩ
Όποιος θέλει να διεκδικήσει ελεύθερα την ηγεσία του ιταλικού “Δημοκρατικού Κόμματος”, αρκεί να κατεβάσει τα σχετικά έντυπα, ΕΔΩ
Ο διεθνής τύπος για το εγχείρημα ίδρυσης του “Δημοκρατικού Κόμματος” και του νέου Bill Clinton της Μεσογείου, που δεν επαληθεύτηκαν: Economist, Liberation, Newsweek, Independent.
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.