Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Tι συμβαίνει με τους διπλωμάτες-''τουρίστες'' μας στις ΗΠΑ; Τι σκοπούς εξυπηρετούν;

ΟρφανίδηςΑκόμα υπηρετεί ο κύριος; Ο εικονιζόμενος είναι ο γεν. πρόξενος της Ελλάδας στην Βοστώνη. Ονομάζεται Κωνσταντίνος Ορφανίδης. Τον αποδέχονται Οργανώσεις (τοπική Ομοσπονδία των θεατρίνων) και λοιποί. Μήπως θα έπρεπε να τον ''στείλουν σπίτι του'' ή να τον μαζέψει η Ντόρα;
«Αναφερόμενη στο ψήφισμα των Ελληνοαμερικανών που πέρασε από το κογκρέσο των ΗΠΑ, το οποίο κάνει λόγο για ''σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για διεθνή χρήση'', η πρόεδρος της ΠανΜακεδονικής ΗΠΑ κ. Γκατζούλη αποκάλυψε ότι δέχθηκε πιέσεις από το ελληνικό προξενείο στη Βοστώνη να το προωθήσει στις παμμακεδονικές ενώσεις» (εφημερίδα ''Μακεδονία''- Θεσσαλονίκης, 11 Ιουλίου '09). Από πότε ένας διπλωμάτης, μπορεί να επεμβαίνει και να ''πιέζει'' ομογενειακές Οργανώσεις, νομότυπες εταιρίες δηλαδή στις ΗΠΑ; Αντιλαμβανόμαστε ότι εκτελούσε εντολές της προϊσταμένης του Αρχής, δηλ. του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
Στην ίδια εφημερίδα, ίδια ημερομηνία, ίδιο άρθρο: «Γιά πόλεμο που δέχεται η ομογένεια από τις ελληνικές αρχές κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής 'Ενωσης Αμερικής Αντώνης Παπαδόπουλος. ''Ενοχλούμε, γι' αυτό και τα προξενεία κάνουν ότι μπορούν, για να αποκρύψουν τις απόψεις μας στα εθνικά θέματα''... Ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Τσιαρτσιώνης, έκανε κάτι το ανήκουστο. Μας συνεχάρη για τα δύο ψηφίσματα που πέρασαν από το κογκρέσο και τη γερουσία, ψηφίσματα που γράφτηκαν μέσω της ελληνικής πρεσβείας και αναφέρονται σε ονομασία με διεθνή ισχύ, τα οποία εμείς τα μποϊκοτάρουμε!...». (Σημ. σύντ.: Ο βουλευτής Τσιαρτσιώνης, είναι και πρόεδρος της Διακομματικής γιά τους Απόδημους της Βουλής της Siemens).
Δημόσια ερώτηση προς την εντιμ. γενική μας πρόξενο στη Νέα Υόρκη, κ. 'Αγη Μπαλτά: Καλές οι εμφανίσεις σας και οι ''βαθυστόχαστοι'' χαιρετισμοί σας σε χοροεσπερίδες και λοιπές κοσμικές εκδηλώσεις στο (και γύρω από το) Μανχάτταν. Με την υπόθεση της πόλης Greece, στα βόρεια της Πολιτείας Νέας Υόρκης, που πήρε τ' όνομά της στα 1822 γιά να τιμήσει τον αγώνα των Ελλήνων γιά ελευθερία, θ' ασχοληθείτε; Αναμένουμε... (kalami)
---------------------------------------------------------------------------------------
Διπλωματικές Υπηρεσίες της Ελλάδας στις ΗΠΑ: Στην εποχή του ιντερνέτ, πάμε ακόμα με...βοϊδάμαξα
Σε όποια ιστοσελίδα, όπoιου γενικού και μη προξενείου της Ελλάδας στις ΗΠΑ μπει κανείς, τίποτα δεν λειτουργεί, ούτε καν υπάρχουν τα ονόματα ή μηνύματα και το βιογραφικό των προξένων. Τελευταία φορά οι ιστοσελίδες ανανεώθηκαν πριν 3 χρόνια. Από τουρισμό τα ''ντοράκια'' καλά πάνε. Στα υπόλοιπα υστερούν.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.