Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Η Ντόρα σε ρόλο Κέννεντυ...

Δημοσίευμα - πορτραίτο στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Σουηδίας εκθειάζει την Ντ. Μπακογιάννη ως την επόμενη ηγέτη της Ελλάδας !
Γράφει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
από την Στοκχόλμη (press-gr)
.
Άφωνος έμεινα σήμερα το πρωί, ανοίγοντας να διαβάσω την κυριακάτικη «Dagens Nyheter». Στο «σαλόνι» της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Σουηδίας υπάρχει δημοσίευμα-πορτραίτο που εκθειάζει την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, προβάλλοντάς την ως τον επόμενο ηγέτη της Ελλάδας!
Στην μοναδική αυτή παρουσίαση για τα δεδομένα της εφημερίδας αυτής, με στοιχεία advertorial, υπάρχει φωτογραφικό πορτραίτο της κ. Μπακογιάννη 33 επί 26 εκ (!!), καθώς και τρεις μικρότερες φωτογραφίες που την εμφανίζουν ως την προσωπικότητα της Ολυμπιάδας του 2004, την ισότιμη συνομιλήτρια με την Hillary Clinton και την φίλη της σουηδέζας επιτρόπου Margot Wallström.
Στο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Terrorn drev Dora till makten», (Η τρομοκρατία οδήγησε την Ντόρα στην εξουσία), υπογραμμίζεται ότι... «όταν οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ θα συναντηθούν την Παρασκευή στην Στοκχόλμη, ένα πρόσωπο θα ξεχωρίσει. Η Ντόρα Μπακογιάννη. Η Ντόρα, όπως την προσφωνούν οι έλληνες συμπατριώτες της, είναι μια από τους πλέον πληθωρικούς πολιτικούς της Ευρώπης με ιστορία ζωής αντάξια αυτής ενός Κέννεντυ».
Στη συνέχεια του αφιερώματος προβάλλονται οι αυξημένες «μετοχές» της κ. Μπακογιάννη στο υπό μεταβολή πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και τονίζεται ότι «όλοι έχουν ως δεδομένο πως δεν θα αργήσει η στιγμή που η Dora θα γίνει ο ηγέτης της παράταξής της και της Ελλάδας».
Η «όμορφη, έξυπνη και πολυτάλαντη» κατά το δημοσίευμα Dora, υποστηρίζεται ότι «χαίρει εκτιμήσεως και σεβασμού και από την αντιπολίτευση και ότι είναι μάλλον η δημοφιλέστερη πολιτικός στην Ελλάδα».
Για να εσωτερικεύσει καλύτερα - σύμφωνα με τον κυρίαρχο κώδικα επικοινωνίας στη Σουηδία – ο αναγνώστης την πολιτική διάσταση της γυναίκας-πολιτικού, η εφημερίδα συνδέει την παρουσία της κ. Μπακογιάννη στα κοινά, με την τρομοκρατία. Την εμφανίζει ως θύμα τόσο του αριστερού όσο και του δεξιού εξτρεμισμού, παραπέμποντας στην χούντα και στην δολοφονία του Μπακογιάννη από την 17 Νοέμβρη, ενώ η αναγωγή στους Κέννεντυ πραγματοποιείται επιπροσθέτως με αναφορά στο οικογενειακό της δένδρο.
Επειδή συνηθίζω, όταν παρουσιάζω αντικειμενικά γεγονότα να μην τα αναλύω παράλληλα, αφήνοντας τον αποδέκτη να εξάγει αβίαστα συμπεράσματα, θα αποφύγω να σχολιάσω το απίθανο πραγματικά αυτό δημοσίευμα, για τα μέτρα και σταθμά του σουηδικού Τύπου. Σας διαβεβαιώνω ότι τέτοιας προβολής δεν έτυχε ούτε ο … Ομπάμα.
Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μην σημειώσω ότι διαπιστώνω σε ευρωπαϊκούς κύκλους μία έντονη τάση προβολής της ανάγκης σχηματισμού Μεγάλου Συνασπισμού στη χώρα μας με την κ. Μπακογιάννη να έχει κυρίαρχο ρόλο σε αυτόν, για την έξοδο από την πανθομολογούμενη κρίση που διέρχεται η Ελλάδα.

Σχόλιο: Μάλιστα και μετά σου λένε ότι ΔΕΝ κατασκευάζονται οι ηγέτες!!!

Νάσος

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.