Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

...«μην πυροβολείτε τον πιανίστα»… άλλος κρατάει τη μπαγκέτα και απαιτεί συγχορδίες...

Διαβάζουμε σε φιλικό blog:
Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αγάλιασε η καρδιά του! Κομματική δικαιοσύνη και δικαστές με αυθαίρετα στην υπηρεσία του Σουφλιά...

Στα βήματα του Σανιδά...
Σύμφωνα με γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, νόμιμες θα είναι οι μεταβιβάσεις των παράνομων ημιυπαίθριων χώρων.
Συγκεκριμένα ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός, σε καμιά περίπτωση αλλαγής χρήσης αυθαιρέτων κτισμάτων δεν προέβλεπε ως κύρωση την απαγόρευση της μεταβίβασης και μάλιστα με τη συνέπεια της ακυρότητας της συμβολαιογραφικής πράξης.
Οι κυρώσεις που προβλέπονται, αφορούν μόνο την επιβολή προστίμου ή κατεδάφιση, αλλά όχι στην απαγόρευση της μεταβίβασης του ακινήτου. Τα παράνομα και νομιμοποιούνται και μεταβιβάζονται κατά τον κ. Τέντε, αρκεί να στηρίζεται η κομματική γραμμή και η εκτελεστική αυθαιρεσία.

Με την ίδια διαδικασία "
γνωμοδότησης" επίσης, θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί όποιο άλλο προϊόν εγκλήματος αποβαίνει σε όφελος της μισθολογικής και ιεραρχικής εξέλιξης των ντενεκέδων της δικαιοσύνης. Αυτό θα αποβεί τελικά σε όφελος των δυνάμενων να καταβάλλουν την απαιτούμενη μίζα για την "ευμενέστερη εξέλιξη του θέματός τους", σε όφελος υπόπτων για την την απαλλαγή τους με την μέθοδο των συνταγματικών πραξικοπημάτων, σε όφελος της προώθησης αντισυνταγματικών και παρανόμων πολιτικών κλπ. Η συνέχεια στις Συγκλίνουσες Αντιθέσεις
Σχόλιο σίβυλλα:
* Ας το δουν όσοι αναφώνησαν για σωστή επιλογή του "συνευρισκόμενου" στην ίδια "συνάθροιση" μ' αυτή του Δένδια! - Ελήφθη; -Όχι;

Σχόλιο: Για να είμαστε συνεπείς και έγκυροι δημόσιοι συγγραφείς πρέπει να πείθουμε και αιτιολογούμε αυτά που γράφουμε. Μπορεί να φαίνεται σκληρό το παραπάνω δημοσίευμα και το σχόλιο που ακολούθησε αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα, η οποία προκύπτει εκ του αποτελέσματος αλλά και από την άποψη της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών.

Και αυτό μπορεί εύκολα να αιτιολογηθεί, αν υποθέσουμε ότι η παραπάνω γνωμοδότηση γινόταν από το ίδιο πρόσωπο, εκλεγμένο με άλλα κριτήρια και όχι με διορισμό από την εκάστοτε κυβέρνηση, δηλ. ας πούμε, με άμεση λαϊκή εντολή (αιρετοί δικαστές) καθιερώνοντας έτσι ένα άλλο πλαίσιο λειτουργίας, για την ανεξαρτησία των αποφάσεων με το αυτοδιοίκητο της δικαιοσύνης. Νομίζω ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε ο καθένας μας να έχει και την άποψή ότι θα μπορούσε η συγκεκριμένη γνωμοδότηση να ήταν έως και εντελώς διαφορετική.

Οι ανεξαρτησία με την διάκριση των τριών εξουσιών, όπως συνταγματικά ισχύει σήμερα, θα είχε κάποια υπαρξιακή αξιοπιστία, εάν μπορούσε ο λαός να συμμετέχει στις αποφάσεις άμεσα και όχι με αντιπροσώπους οι οποίοι συνήθως εκπροσωπούν ίδια συμφέροντα.

Εδώ τι παρατηρούμε σήμερα!!! Η εκάστοτε κυβέρνηση, με την εκλογή της, αλλάζει όλα εκείνα τα έμπειρα διευθυντικά στελέχη στο δημόσιο τομέα (τα οποία τα θεωρεί ΜΗ προσκείμενα κομματικά), συναλλάσσεται, με διάφορες εξυπηρετήσεις, με τον ιδιωτικό τομέα (επιχειρηματίες - ΜΜΕ) και τέλος ελέγχει πλήρως, δια μέσου υπουργείων, απόλυτα: Στρατό, σώματα ασφαλείας και δικαστικό σώμα. Αυτό βέβαια ΔΕΝ είναι κάτι παράνομο ή έστω παράτυπο, είναι μέσα στα συνταγματικά πλαίσια και τους νόμους του κράτους, που η νομοθετική εξουσία (δηλ οι ίδιοι) φρόντισε για τη νομιμότητα...

Η πρακτική της ενιαίας εξουσίας, που αν και θεσμοθετημένα προβλέπει τις λεγόμενες διακρίσεις και την αυτοτέλεια στη λειτουργία τους, συμπεριφέρεται ολοκληρωτικά. Εκεί υπάρχει το πρόβλημα για το οποίο ο ψηφοφόρος συγκατατίθεται για τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα της μονοκρατορίας του ενός ανδρός, με το σκεπτικό της πιο αποτελεσματικής διακυβέρνησης. Μετά διαπιστώνει ότι αυτό ήταν λάθος.

Σε σύγχρονες δημοκρατίες του ελεύθερου δημοκρατικού κόσμου διαπιστώνουμε ότι οι συνειδήσεις των βουλευτών, κυρίως της συμπολίτευσης, λειτουργούν με το λαϊκό αίσθημα των ψηφοφόρων τους και όχι με τη κομματική πειθαρχία, ακόμη και να καταψηφίζουν σχέδια νόμου που αντιβαίνουν στη πολιτική της κυβέρνησής τους, χωρίς καμία ουσιαστική επίπτωση στην μετέπειτα πολιτική τους πορεία. Εδώ μιλάμε για αντάρτες και πουλημένους και τόσα άλλα που τους καταρρακώνουν τα ΜΜΕ με καλοπληρωμένες πένες .

Όταν λοιπόν ο δικαστής λειτουργεί υπό το κράτος της εύνοιας της πολιτικής εξουσίας, αν και μπορεί με την συνείδησή του να αισθάνεται συνεπής, οι αποφάσεις του όμως κρίνονται και πολλές φορές και κατακρίνονται ακόμη και από συναδέλφους του.

Θέλουμε να βλέπουμε το δικαστή όπως τον θέλουμε και όχι ως διαπλεκόμενο της εξουσίας που τον προώθησε σε θέσεις που πιθανόν να ήταν κάποιος άλλος που η συνείδησή του τον οδήγησε εκτός σώματος. Πρέπει πολλές φορές να βλέπουμε και τον άνθρωπο ο οποίος έχει εξαρτήσεις από ένα άθλιο πολιτικό σύστημα επαγγελματικής ανταπόδοσης.

Αυτό σαν γενικότητα... αλλά αν το εξειδικεύσουμε στην εν λόγω γνωμοδότηση μπορούμε να στοχαστούμε πάνω στο όραμα του αείμνηστου Τρίτση για τις πυλωτές.... που δυστυχώς οι περισσότερες έχουν κτιστεί... καθώς επίσης και με την ανοχή του μετέπειτα ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΓΟΚ)
Ν. 1577/1985 ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ Ν.2831/9-13-06-2000 (ΦΕΚ 140 Α’)
[>κατεβάστε όλο το αρχείο από εδώ<] για τους ημιυπαίθριους. Αξίζει να δείτε ότι οι ημιυπαίθριοι έχουν ονοματεπώνυμο και διαχρονικότητα. Όταν συγκεκριμένα πρόσωπα παραμένουν ακόμη σε διαθεσιμότητα και για επόμενες κυβερνήσεις είναι φυσικό επόμενο να βλέπουν τη πολιτική μέσα από τα δικά τους μάτια. Όπως έχουμε γράψει ότι για τα σκάνδαλα και τις παραγραφές υπάρχουν και εκεί ονοματεπώνυμα και πρακτικά της βουλής. (το να βάλουμε συνδέσμους αναρτήσεων μας το έχουμε ξανακάνει χωρίς να πάρουμε απαντήσεις από ένοχες σιωπές) Η πολυνομία και η η διαπλοκή των διάφορων υπουργείων μεταξύ τους και πολλές φορές και οι διαπροσωπικές σχέσεις υπουργών (όχι πάντοτε οι καλύτερες) εξαναγκάζουν τη δημόσια διοίκηση να πελαγοδρομεί σε εδάφια δικών τους αρμοδιοτήτων, σε άλλους νόμους και διατάγματα τα οποία ως συνήθως ψηφίζονται από 5-6 που παραμένουν ως αργά τη νύχτα... μάλλον από περισσότερο ενδιαφέρον από τους άλλους.
Και όποιος νομίζει ότι διαθέτει το ΓΟΚ και έγινε σοφότερος από τους άλλους συμπολίτες τους είναι τουλάχιστον ανενημέρωτος και νομικά ανεπαρκής. Αυτό το μικρό εγχειρίδιο γενικής περιγραφής έχει μεγάλη υποστήριξη... που ακόμη και οι νομικοί εξειδικεύονται για να το ερμηνεύσουν. Παρακάτω βλέπε παλαιά έκδοση ενός μόνου τόμου,από τους δεκάδες άλλους που ερμηνεύουν ή συνήθως ανανεώνονται με φωτογραφικές ρυθμίσεις:

Η πολυνομία και οι σύγχυσης αρμοδιοτήτων είναι η κακοδαιμονία του ελληνικού κράτους να βασίζεται ακόμη, σε χρυσόβουλα και φιρμάνια αυτοκρατόρων και σουλτάνων, ίσα με σήμερα, χωρίς καμιά κυβέρνηση έως τώρα να τολμήσει να πειράξει. Η διαχείριση των επειγόντων και των προεκλογικών ανέξοδων εξαγγελιών είναι τα πρακτέα των υπουργών και ο εντυπωσιασμός με δηλώσεις σε επόμενο έτος... και αυτά συνήθως κατόπιν λαϊκής δυσαρέσκειας και πίεσης. Το κύριο μέλημα μιας επιτυχημένης κυβέρνησης διαπλοκής είναι η διατήρηση των κεκτημένων (νομίμως ή ΜΗ) των πολιτικών φίλων και χορηγών και η υλοποίηση των υποσχεθέντων για ακόμη περισσότερα κέρδη για υποστήριξη και σε επόμενη εκλογή. Εξάλλου υπάρχει μεγάλη προσφορά από πρόσωπα να εξυπηρετήσουν...

Η επέκταση λοιπόν του Νέου Ρυθμιστικού Αθήνας & Αττικής ΝΡΣΑ&Α με τις βάσιμες ή έστω ενδεχόμενες εμπλοκές παλιών και νέων καταπατητών μας αναγκάζουν και θα πρέπει να απαιτήσουμε γενναία μέτρα από την επόμενη κυβέρνηση η οποία πιθανότατα πλησιάζει.

Επαναφορά στο παλιό σχέδιο οικισμού της Αθήνας και καταγραφή των καταπατημένων χώρων με αυστηρά νομοθετικά μέτρα:
1. Να ανακηρυχθούν εθνικοί δρυμοί και αναδασωτέες εκτάσεις οι καμένες περιοχές.
2. Όσοι νομιμοποίησαν αυθαίρετα σε καταπατημένες εκτάσεις να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα της μεταβίβασης και το δικαίωμα ανακατασκευής ή επέκτασης.
3. Όσοι έκτισαν σε καταπατημένες περιοχές με αλλαγή χρήσης (αποθήκες, αναψυκτήρια, λυόμενα κλπ) σε στέρεες κατασκευές να εφαρμοστεί ο υπάρχων νόμος
και τόσα άλλα που προβλέπονται από νόμους αλλά αναιρούνται ή καλύπτονται από άλλους φωτογραφικούς.

Λέμε ότι ο λαός είναι διαβρωμένος και συν υπεύθυνος!!! ΝΑΙ ως ένα σημείο μπορεί να είναι, αλλά αν ερωτηθούν για μια αξιοκρατική και δίκαιη κοινωνία των πολιτών με ίσες ευκαιρίες και πρόνοια για όλους τους πολίτες, σε ένα κράτος δικαίου που θα υπηρετεί τον πολίτη, σίγουρα θα επιλέξουν αυτή τη λύση από αυτής της διαπλοκής που πολλές φορές αδροπληρώνουν "χάρες και διευκολύνσεις" που σίγουρα άλλοι πολίτες τα θεωρούν δεδομένα και όχι ανταποδοτικά σε ψήφους και πολλές φορές χρήμα.

Τελειώνοντας ας ελπίσουμε ότι το νέο που έρχεται ΔΕΝ θα απογοητεύσει το ψηφοφόρο που έχει απελπιστεί και έχει απομακρυνθεί από τη πολιτική.

Νάσος.
===============================
Προτεινόμενη αρθρογραφία:
Μαρία Σεφέρου - Δημήτρης Καραμήτσας

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.