Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

..."Κάτι σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές στην περιοχή μας" ;

Συνάντηση Παπανδρέου με αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας "The Elders"

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος με αντιπροσωπεία της πρωτοβουλίας "The Elders", η οποία έφθασε στην Αθήνα από την Αγκυρα και θα μεταβεί εν συνεχεία στην Κύπρο. "H πρωτοβουλία "The Elders" είναι μία ανεξάρτητη ομάδα προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, τους οποίους συγκέντρωσε ο Nelson Mandela (τον Ιούλιο 2007, με αφορμή τα 89 γενέθλιά του) και οι οποίοι προσφέρουν την συλλογική τους επιρροή και πείρα για να στηρίξουν την εμπέδωση της ειρήνης και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των κυριότερων προκλήσεων της ανθρωπότητας",αναφέρεται σε σχετικό δελτίο του ΠΑΣΟΚ. Η πρωτοβουλία των "The Elders" αποτελείται από πρώην αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και κατόχους του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, όπως ο Nelson Mandela, ο Jimmy Carter, ο Fernando Cardoso, η Mary Robinson, η Gro Brundtland, ο Lakhdar Brahimi, ο Desmond Tutu, ο Muhammad Yunus, ο Aung San Suu Kyi. Οι "The Elders" δραστηριοποιούνται σε διάφορα παγκόσμια θέματα, όπως στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και το Κυπριακό.

Σχόλιο: Με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα πολλά blogs αναπαρήγαγαν μία ανάρτηση από το "Βαθύ κόκκινο" με τίτλο: "Κάτι σχεδιάζουν οι ιμπεριαλιστές στην περιοχή μας"
Την αναπαραγωγή αυτή την επισημάναμε και στο φιλικό μας ιστολόγιο σίβυλλα.

Επειδή όλες αυτές οι περίεργες συναθροίσεις μας οδηγούν πολλές φορές σε κακοπροαίρετους συνειρμούς, με τις γνωστές λέσχες και στοές, ψάξαμε και βρήκαμε αυτή τη ομάδα των υπέργηρων στη δική τους ιστοσελίδα: http://www.theelders.org/
about_EL

Τελικά μήπως έχουμε γίνει πάρα πολύ καχύποτοι και βλέπουμε γύρω μας μόνο συνωμοσίες και κακοπροαίρετους ανθρώπους; Η αλήθεια είναι πως μας εκπαίδευσαν στο φόβο και στην έλλειψη εμπιστοσύνης. Οι κοινωνίες πρέπει να βρουν το δρόμο τους και να ξεφύγουν από τέτοια σύνδρομα που τεχνηέντως μας υποβάλλουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Υπάρχουν βέβαια και οι γνωστές μυστικές λέσχες που έχουμε επισημάνει πρόσωπα και καταστάσεις, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για τη κρυφή τους ατζέντα και τη "μουγκαμάρα" να μας δώσουν πειστικές απαντήσεις.

Η συγκεκριμένη ομάδα των ΚΑΠΗ είναι φαινομενικά τουλάχιστον, μία κίνηση αλληλεγγύης που θέλουν να προσφέρουν στις κοινωνίες των κρατών. Η επιφύλαξη για τυχόν "προπομπών" ως "βιτρίνα" για άλλες μορφές διαχείρισης των προβλημάτων των χωρών που έχουν προβλήματα, ΔΕΝ μπορεί να αποκλεισθεί, αλλά και χωρίς περισσότερα στοιχεία ούτε είναι δεοντολογικά ορθό, ευκόλως να τη δαιμονοποιούμε.

Νάσος

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.