Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

«Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΟΔΩΡΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θ. Σκυλακάκης επεσήμανε ότι εν όψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή, η ναυτιλία θα πρέπει να συμμετάσχει στην παγκόσμια προσπάθεια για την μείωση των αερίων του θερμοκηπίου με τρόπο δίκαιο που θα λαμβάνει υπ' όψη το γεγονός ότι είναι ο αποτελεσματικότερος και λιγότερο ρυπογόνος κλάδος μεταφορών, σε σύγκριση τόσο με τις οδικές όσο και τις αεροπορικές μεταφορές.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι εάν πληγεί δυσανάλογα η ναυτιλία θα πληγούν δυσανάλογα και οι οικονομίες των αναπτυσσόμενων χωρών, οι οποίες στηρίζονται περισσότερο στις πρώτες ύλες, τα αγροτικά προϊόντα και τη βιομηχανία, για τη μεταφορά των οποίων κατά βάση χρησιμοποιούν τη ναυτιλία, ενώ οι οικονομίες των αναπτυγμένων χωρών είναι κυρίως οικονομίες υπηρεσιών. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα πείσουμε άραγε τις αναπτυσσόμενες χώρες για τις καλές μας προθέσεις, προτείνοντας να χρηματοδοτήσουμε την προσπάθεια για την κλιματική αλλαγή με δυσανάλογη επιβάρυνση της ναυτιλίας, η οποία θα επιβαρύνει ως ποσοστό του ΑΕΠ περισσότερο τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, σε σχέση με τις αναπτυγμένες;»

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής έκλεισε την παρέμβασή του, διερωτώμενος για τη στάση των Πρασίνων (Οικολόγοι), που δεν επέτρεψαν καν να τεθεί σε ψηφοφορία τροπολογία που είχε καταθέσει και συσχέτιζε τους στόχους για τη ναυτιλία με αυτούς των χερσαίων μεταφορών: «άραγε το να τρέχεις με 180 χιλ. την ώρα με το πολυτελές αυτοκίνητό σου σε έναν ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο είναι οικολογικά φιλικότερο από το να μεταφέρεις τρόφιμα και πρώτες ύλες για την οικονομία του πλανήτη;»


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.