Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΑ ΛΙΠΗ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ !

Δύο είναι τα πρωτοκλασάτα ονόματα, που κυριαρχούν στο χώρο της Μαγειρικής τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με εκπομπές στην τηλεόραση, συνεντεύξεις, εκδόσεις βιβλίων κ.τ.λ.: του Ηλία Μαμαλάκη και της Βέφας Αλεξιάδου, των δύο υπερ-μαγείρων της Ρωμιοσύνης. Είναι και οι δυο τους παχύσαρκοι, θύματα της Βυζαντινο-τουρκικής διατροφής τους (είναι παθολογικά άρρωστοι σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου), αφού και οι συνταγές μαγειρικής τους είναι κατά κανόνα ανθυγιεινές με τηγανητά, βούτυρα, λίπη, γλυκά, ραφιναρισμένες τροφές, πολλά ζωικά κ.λπ., τροφές αντάξιες του Ρωμαίικου κοινού τους, που κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε παχυσαρκία και αρρώστειες. Είναι όμως και οι δύο επίσης βαθύτατα χριστιανοί, κάτι το οποίο επιδεικνύουν και για το οποίο καμαρώνουν σε κάθε ευκαιρία στις εκπομπές τους.


ααΑντί τα Ρωμαίικα κανάλια να διαφημίζουν την υγιεινή διατροφή, τις υγιεινές συνταγές και τις σοφές προτροπές του Ιπποκράτη, όπως «το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου - ή - τροφή σου να είναι το φάρμακό σου», των άλλων ιατρών και φιλοσόφων της Αρχαιότητας, αλλά και των σύγχρονων φυσιάτρων και φυσιο- θεραπευτών, δυσφημίζουν το αδηφάγο καταναλωτικό κοινό τους, με την διατροφική λαίλαπα της Ρωμιοσύνης.
a

...Η Νεοελληνική (ουσιαστικά Νεορωμαίικη) κουζίνα βασίζεται αποκλειστικά σε Ρωμαιο-τουρκικές και Μικρασιάτικες συνταγές και θεωρείται η πλέον ανθυγιεινή παγκοσμίως, αφού απευθύνεται αποκλειστικά στην έξη των γεύσεων και στην απόλαυση αδιαφορώντας για την υγεία. Ονόματα όπως τας-κεμπάπ, λου- κουμάδες, σάμαλι, τουλούμπες, μπα-κλαβά, μπριάμ, ιμάμ-μπαϊλντί, παπουτσάκια, μουζάκα, σουτζουκάκια, γαρδούμπες, κιοφτέδες, παστίτσιο και διάφορα άλλα διατροφικά παρατράγουδα, μας παραπέμπουν στον Βυζαντινο-τουρκικό διατροφικό Μεσαίωνα της παχυσαρκίας και της αρρώστειας.

a

aaΣυνταγές και τροφές ενός άρρωστου λαού, πολύ μακρυά απ’ τις υγιεινές δια- τροφικές επιλογές και συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη χώρα μας η Μεσογειακή διατροφή (η κύρια διατροφική επιλογή των Πελασγών της Αρχαιότητας), ακολουθείται σήμερα αρκετά λανθασμένα απ’ όσους την επιλέγουν. (Βλ. Μακροζωία: Η Ιπποκράτεια δίαιτα κατά της γήρανσης).

Σήμερα, 16 Οκτωβρίου 2009, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με 1 δις παιδιά στον πλανήτη να υποσιτίζονται, δηλαδή το ένα έκτο του παγκόσμιου πληθυσμού (60 εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό) και 40 εκατομμύρια άνθρωποι να πεθαίνουν από την ίδια αιτία (5 εκατομμύρια εξ αυτών είναι παιδιά), εμείς οι Νεοέλληνες (έτσι αυθαίρετα μας αρέσει να αυτο-αποκαλούμαστε), Νέο-ρωμιοί στην πραγματικότητα, αρρωσταίνουμε και πεθαίνουμε καθημερινά απ’ τις τραγικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας (καρκίνοι, καρδιοαγγειακά, διαβήτης, εγκεφαλικά κ.ά.). «Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο παχύσαρκος κώλος μας…». Και η Ρωμιοσύνη «ξανά προς τα τάρταρα τραβά», καλπάζει αγέρωχη και ακάθεκτη στην πρώτη θέση της παχυσαρκίας στην Ε.Ε. (7 εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι!) και μία απ’ τις πρώτες στον κόσμο.

a

* * *

aΚαι η παχύσαρκη Ρωμιοσύνη καμαρώνει τους υπερτροφικούς και αρρώστους-μα- γείρους καθοδηγητές της, κάτω από το παχύδερμο λίπος των θιασωτών της. Γιατί παραμιλάει ο γαϊδαράκος…

a

sΒασίλειος Μαυρομμάτης

Ομοιοπαθητικός Μέλος Σ.Ο.Ε. (Σύλλογος Ομοιοπαθητικών Ελλάδος)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabmavromatis@gmail.com

Διαβάστε:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΕ ΟΛΑ! Νεορωμιοί - Νεοέλληνες: Περίγελως του πολιτισμένου κόσμου


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.