Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Πάντα ταξική και συντεχνιακή η βουλή των 300

Οι κύριοι και κυρίες βουλευτές, όπως και οι υπάλληλοι της βουλής, έχουν τα δικά τους προνόμια, όπως το να διορίζουν με διακομματική συμφωνία τους κολλητούς τους μία ημέρα πριν τις εκλογές (καταγγελία Φ. Πιπιλή).

Φυσικά, οι δούλοι της υπόθεσης είναι οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι στα γραφεία βουλευτών, δεν απολαμβάνουν κανένα προνόμιο από όσα γεύονται οι 300.


Να όμως που και ο νέος πρόεδρος της βουλής ακολουθεί το ίδιο τροπάρι.


Ας δούμε τι συνέβη αυτή την βδομάδα και τι «νέο» αποφάσισε ο κ. Πετσάλνικος.


Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, στο υπερσύγχρονο Γυμναστήριο της βουλής μπορούν να περνούν τις ώρες τους ΜΟΝΟΝ οι βουλευτές και οι υπάλληλοι της βουλής. Φυσικά, το στρες, η ανησυχία για την πορεία και το μέλλον της χώρας, αγχώνει τους εθνοπατέρες και το γεγονός πήρε αμπάριζα τους υπαλλήλους της βουλής με τους παχυλούς μισθούς. Έτσι αυτοί μπορούσαν να γυμνάζονται, το έχουν ανάγκη.


Να όμως που ο νέος πρόεδρος της βουλής, αντί να διευρύνει το μέτρο της δωρεάν εισόδου στο υπερσύγχρονο Γυμναστήριο σε όλους όσους απασχολούνται στη βουλή (απασχολούνται… γιατί οι συνεργάτες δημόσιοι υπάλληλοι της βουλής δεν αμείβονται με τους μισθούς υπαλλήλων βουλής, αλλά με το μισθό της υπηρεσίας από όπου είναι αποσπασμένοι), το «διεύρυνε» κατά το δοκούν…


Τι έγινε;

Τώρα, με απόφαση του κ. Πετσάλνικου μπορούν και οι «επιστημονικοί» συνεργάτες των βουλευτών (δικαιούται έναν εξωτερικό συνεργάτη κάθε βουλευτής με μια πολύ καλή αμοιβή που βαρύνει τον προϋπολογισμό της ίδιας της βουλής), να γυμνάζονται!


Που το παράξενο;

Οι περισσότεροι βουλευτές έχουν διορίσει «επιστημονικούς» συνεργάτες τους, επαναλαμβάνουμε με πολύ καλή αμοιβή κι όχι μισθό δημοσίου υπαλλήλου, τα σόγια τους (συζύγους, θυγατέρες, ανίψια κ.α.π.)

Ήταν λοιπόν «άδικο», ταξικό το ζήτημα. Να πηγαίνει ο βουλευτής στο Γυμναστήριο και να μην μπορεί να γυμνάζεται ο «επιστημονικός» του συνεργάτης; Δηλαδή, να μην μπορεί η σύζυγός ή η θυγατέρα;


Φυσικά, για τους αποσπασμένους δούλους-δημοσίους υπαλλήλους, τους δούλους της υπόθεσης, Γυμναστήριο γιοκ!


Είπαμε, ταξικό ζήτημα και η τάξη των εθνοπατέρων δεν μπορεί να κάνει λαϊκισμούς με την πλέμπα!


Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.