Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Μη παρακαλώ σας μη, μη ξεπουλάτε τη χώρα μου…


Στο προχθεσινό “Ποντίκι” στη σελίδα 15 η οποία είναι αφιερωμένη στην εθνική άμυνα, υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ. Ένα ρεπορτάζ που με αναστάτωσε και θέλω να γράψω κάποια πραγματάκια σήμερα σχετικά με αυτό. Το άρθρο έχει τίτλο “Ισραηλινός Σπαρτιάτης” και αναφέρεται στην πολεμική άσκηση “Ένδοξος Σπαρτιάτης”. Είναι μια άσκηση της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ που κρύβει πολλά από πίσω της…

Όπως λοιπόν διαβάζω στο “Ποντίκι” τον Μάιο-Ιούνιο του 2008 διεξήχθη στη χώρα μας η άσκηση “Ένδοξος Σπαρτιάτης”. Στα πλαίσια αυτής της άσκησης ισραηλινά αεροσκάφη -περίπου 150- εξορμούσαν από βάσεις της χώρας μας και βομβάρδιζαν το πεδίο βολής της Κρανέας. O κ. Μεϊμαράκης είχε δεσμεύσει τους Έλληνες δημοσιογράφους να μην αναφερθούν στο θέμα. Όμως οι New York Times, σε πρωτοσέλιδά τους(!!!) μιλούσαν για πρόβα τζενεράλε της επίθεσης στο Ιραν!

Για να το εξηγήσω με απλά λόγια: η Ελλάδα έδωσε γη, αέρα και ύδωρ στους μεγαλύτερους σφαγιαστές και δολοφόνους της εποχής μας για να προετοιμάσουν άλλη μια δολοφονική επίθεση. Πως νιώθετε σαν Έλληνες αλλά και σαν άνθρωποι εσείς; Εγώ μόνο να φέρω για δευτερόλεπτα στο μυαλό μου τις εικόνες των Ισραηλινών στρατιωτών να πυροβολούν αδιακρίτως γυναικόπαιδα στην ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ Παλαιστίνη, νιώθω ένα μεγάλο θυμό και αποτροπιασμό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, διαβάζω στη συνέχεια ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει προγραμματίσει και τον “Ένδοξο Σπαρτιάτη 2″. Την απόφαση για τον αν θα πραγματοποιηθεί αυτή η άσκηση πρέπει να την πάρει η νέα κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα ο αρμόδιος υπουργός Β. Βενιζέλος.

Αναγνωρίζω κι εγώ και πιστεύω όλοι μας το ότι η δυσκολία της υπόθεσης είναι δεδομένη. Η σκακιέρα της διπλωματίας και των συμμαχιών είναι τεράστια και ακατανόητη σε εμάς τους απλούς bloggers και πολίτες. Αλλά ρε γαμώτο έχουμε και μια ιστορία! Μια ιστορία σαν χώρα δημοκρατική!

Πριν αποφασίσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος ή ο Γιώργος Παπανδρέου να ξεπουλήσουν άλλη μια φορά τα εδάφη μας στους δολοφόνους ας σκεφτούν κάποια πράγματα. Ας σκεφτούν τον ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου και τις σχέσεις του με τον Γιασέρ Αραφάτ και τον Παλαιστινιακό λαό. Ας σκεφτούν τους βαθύτατους δεσμούς που διατηρεί ο ελληνικός λαός με τον αδερφό λαό της ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ Παλαιστίνης. Ας σκεφτούν τους χιλιάδες φοιτητές και μαθητές στη χώρα μας που κυκλοφορούν φορώντας την Παλαιστινιακή μαντίλα, θυμίζοντας σε όλους μας κάποια πράγατα που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Ας σκεφτούν όλους αυτούς -πολλοί από τους οποίους στηρίζουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ.- οι οποίοι στις πορείες τους φωνάζουν δυνατά “Λευτεριά σε Ιράκ και Παλαιστίνη”. Μην κάνετε όλους αυτούς να νιώσουν συνένοχοι στο έγκλημα. Μην κάνετε την Ελλάδα να φανεί άλλη μια φορά Ελλαδίτσα και να σκύψει το κεφάλι! Την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν τινάζει τα σχέδια των Ισραηλινών στον αέρα ακυρώνοντας ασκήσεις και μιλώντας σχεδόν καθημερινά εναντίον τους.

Είναι απλό και ξεκάθαρο: από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από μια μεγαλειώδης υπόκλιση στις μεγάλες δυνάμεις. Από αυτή περιμένουμε κάτι παραπάνω. Ένα σημάδι ότι η “Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”. Γιώργο σου έχω εμπιστοσύνη. Όπως και οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες. Κάνε μας περήφανους!

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.