Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Γιατί η Ντόρα, έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια της; Γιατί βλέπει τις πλάτες του Σαμαρά;

Λέξεις



Γιατί η Ντόρα, έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια της;

Γιατί βλέπει τις πλάτες του Σαμαρά;

Απλά γιατί το πανέρι της είναι άδειο.
Χρειάσθηκε να φτάσουμε 10 μέρες πριν τις εκλογές για να προσθέσει δύο λέξεις, δανεικές απο τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, που προσπαθούν κάτι να πουν: "Νέα ρεύματα"

Προφανώς η Ντόρα ήταν αλλού, οταν ο Γιώργος μιλούσε για την "πράσινη ανάπτυξη", τη "νέα εποχή", το "διαδίκτυο", την "κλιματική αλλαγή", κλπ. Λέξεις, θα μου πεις.
Ναι, μόνο που αυτές οι λέξεις, το άκουσμά τους, είναι σαν σνιφάρισμα για το τζανκιό πολίτη-πελάτη.

Η Ντόρα μιλάει διαρκώς για τη "μεγάλη κεντροδεξιά". Είναι η προσευχή της, δηλαδή η ζητιανιά της-οι άνθρωποι δεν προσεύχονται στο Θεό, ζητιανεύουν.

Οχι, δεν φταίνε τα συμφέροντα που την πολεμάνε, φταίει η ανύπαρκτη, θολή πολιτική της.
Η ομίχλη των ιδεών της.

Η Ντόρα κατεβαίνει, έτσι χωρίς πρόγραμμα. Μεγάλη κεντροδεξιά, σου λέει. Σύνθημα λούλικο, φλούλικο, ξεπερασμένο. Ποιό κέντρο, ποιος Θανάσης;

Αντίθετα ο Σαμαράς, εμφανίζεται καθαρόαιμος δεξιός , σαφής, σαρκοζικός. Εχει ταυτότητα διακριτή, σαφήνεια. Η Αριστερά, είχε κατορθώσει στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών να κάνει τους δεξιούς να ντρέπονται γι αυτό που είναι, (επειδή είναι δεξιοί), εκτός απο τους οπαδούς του ΛΑΟΣ, που δεν ντρέπονται με τίποτε.

Ερχεται λοιπόν ο Σαμαράς, ωσαν άλλος Ντίπακ Τσόπρα, να τους βοηθήσει ν αποβάλλουν αυτό το σύμπλεγμα. Να τους κάνει να αισθανθούν υπερήφανοι που είναι δεξιοί.

Γι αυτό θα κερδίσει τις εκλογές. Και γι αυτό θα τις χάσει η Ντόρα.
Κι οχι επειδή είναι κόρη του Μητσοτάκη. Φταίει που είναι θυγατέρα της αοριστίας, σε μια συγκυρία που οι "φλωροποιημένοι" απο την μαλθακότητα του Καραμανλή νεοδημοκράτες, έχουν ανάγκη ν ακούσουν κάτι συγκεκριμένο, χειροπιαστό.

Εξάλλου- σκέπτεται ο δυστυχής νεοδημοκράτης- με τον Αντώνη Σαμαρά, θα έρθει η σειρά μας να πηδήξουμε κι εμείς-ήτο γνωστός μπήχτης ο Αντώνης. Τόσα χρόνια μας πηδάγανε.
Λίγο τόχεις;

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.