Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Η ομιλία Σαμαρά στο κόσκινο..


Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη

Αξιότιμε και αγαπητέ κ. Σαμαρά,

Μετά το άκουσμα και την ανάγνωση της ομιλία σας, μου γεννήθηκαν κάποια ερωτήματα και προχώρησα σε κάποιες διαπιστώσεις που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Παραθέτω λοιπόν, κάποια αποσπάσματα του λόγου σας και τον δικό μου ευδιάκριτο σχολιασμό, με ορισμένα ερωτήματα.

Μην αποδέχεστε λοιπόν το δίλημμα, το ψεύτικο δίλημμα, αν πρέπει να κρατήσουμε τις διαχρονικές αξίες ή να ενστερνιστούμε σύγχρονες αντιλήψεις. Πρέπει να κάνουμε και τα δύο. Οι διαχρονικές αξίες μας ορίζουν, οι σύγχρονες αντιλήψεις μας δείχνουν το μέλλον. Ο συνδυασμός των δύο μας δίνει ώθηση, μας δίνει δύναμη. Δεν διαλέγουμε ένα από τα δύο, συνδυάζουμε και τα δύο».

«Παρουσιάστηκε ένα πλασματικό δίλλημα. Ότι κάπου έξω βρίσκονται δικοί μας, που πρέπει να τους φέρουμε πίσω. Αυτό είναι ψευτοδίλημμα. Οι δικοί μας ψηφοφόροι είναι εδώ. Είναι αυτοί που πληγωμένοι, οργισμένοι, πήγαν και ψήφισαν. Κάναμε λάθη, είχαμε συμπεριφορές, που εξόργισαν τον κόσμο. Αυτούς θα τους προσεγγίσουμε δημιουργώντας ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα» είπε η κ. Μπακογιάννη, απαντώντας σε εσάς κατά τη δευτερολογία της. Είναι λανθασμένη η αντίληψη μου ότι λέτε το ίδιο ακριβώς και ποντάρετε στη διαφορετικότητα της διατύπωσης;;

-«Όπου η ισονομία δεν θα είναι άγνωστη λέξη, αλλά καθημερινή ρουτίνα».

Καθώς, η λέξη «ρουτίνα» είναι αρνητικά φορτισμένη στο λεξιλόγιο του νεοέλληνα, παρακαλώ σας να χρησιμοποιείτε μία αντικαταστάτριά της για να γίνεται περισσότερο πιστευτός και εύηχος.

-«Όπου οι ηγέτες δεν θα φοβούνται τους ψηφοφόρους τους και όπου τα κόμματα δεν θα φοβούνται τα μέλη τους».

Λανθάνω όταν στο άκουσμα αυτής της πρότασης, στο νου μου ζωγραφίζεται ο απελθών πρόεδρος της Νδούλας;;

-«.. σε αυτή τη νέα αρχή ο πήχης του δημοσίου ήθους θα μπει ψηλά, πολύ ψηλά για να μην επαναληφθούν συμπεριφορές που πλήγωσαν την παράταξη, το στοίχημα του δημοσίου ήθους θα κερδίζεται καθημερινά και θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα που θα μας προσβάλλουν όλους και ας αφορούν πολύ λίγους. Η αναφορά στο δημόσιο ήθος δεν είναι ηθικολογία είναι ουσιώδης προϋπόθεση πολιτικής αποτελεσματικότητας. Κανείς δεν απαιτεί από έναν πολιτικό να είναι αλάνθαστος αλλά όλοι απαιτούν να είναι ακέραιος. Η ακεραιότητα για τον απλό πολίτη είναι αρετή, για τον πολιτικό είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Ένας πολίτης αρκεί να είναι νόμιμος, ένας πολιτικός εκτός από νόμιμος οφείλει να είναι και ηθικός και ακέραιος. Τελεία και παύλα».

Συνακόλουθα, να θεωρήσω δεδομένο ότι θα διαγράψετε τους εμφανείς υποστηρικτές σας κ. Στυλιανίδη και κ. Λιάπη, μετά την αποκάλυψη –πλην των άλλων- της REAL NEWS και του έγκριτου κ. Χατζηνικολάου για ανάμειξή τους σε κύκλωμα αδειών για φορτηγά;; Αλήθεια, με τον κ. Βουλγαράκη έχετε μιλήσει; Τον πήρε το μάτι σας στο συνέδριο; Τον αναφέρω, γιατί η χρήση του «νόμιμου και του ηθικού» μου έφερε την έντονη θύμησή του. Στην ενδεχόμενη προεδρεία σας, ποια θα είναι η τύχη του;

-«Αντίθετα, όταν κυνηγάμε μερίδες ψηφοφόρων πότε από δω και πότε από κει, είναι πιθανότερο ότι τελικά χάνουμε περισσότερους από όσους θα κερδίσουμε. Και δυναμική νίκης, αέρα νίκης, δεν αποκτάμε ποτέ. Είναι σημαντικό λοιπόν να ανοίξουμε τα φτερά μας, να επεκτείνουμε την επιρροή μας, αλλά όχι και να μετακινηθούμε πολιτικά. Είμαστε Κεντροδεξιό Κόμμα, δεν θα μετακινηθούμε προς το ΠΑΣΟΚ για να κερδίσουμε ταλαντευόμενους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Τα μεγάλα κόμματα κερδίζουν πείθοντας την κοινωνία, όχι ξεγελώντας οριακές ομάδες της κοινωνίας. Είμαστε Κεντροδεξιό Κόμμα, θα γίνουμε μεγαλύτερο, θα γίνουμε καλύτερο, πιο αποτελεσματικό, πιο λειτουργικό, πιο σύγχρονο, πιο ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Κόμμα. Δε θα γίνουμε ολίγον από απομίμηση του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα και μας φτάνει δεν χρειαζόμαστε δεύτερο».

Νομίζω οφείλετε να διαπιστώσετε ότι πια έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που μετακινείται ευκόλως, για πολλούς λόγους. Είτε γιατί είναι περισσότερο απολιτικ και λιγότερο κομματικοποιημένο. Είτε γιατί ζει σε ένα ασταθές και αβέβαιο περιβάλλον και μετακινείται ανάλογα με το ποιος του ψιθυρίζει καλύτερα την φωνή της ελπίδας στα όνειρά του. Είτε.. Είτε .. Είτε. Αυτούς αναγκάζεστε, θέλοντας και μη, να τους κυνηγάτε και ενίοτε τους βαφτίζετε αναλόγως (πχ. «μεσαίος χώρος» ή «ινδικός ωκεανός» αν προτιμάτε..) για να μπορέσετε να τους οριοθετήσετε και να τους μετρήσετε. Όσο μιλάτε για πολιτική ιδεολογία και δεν περνάτε στην πραγματική πολιτική, αφήνοντας τον Μανώλη και την Παπακώστα να σας υποστηρίζει θερμά, αυτό το ποσοστό θα το χάνετε και εσείς και το κόμμα. Και μια ακόμη παρατήρηση. Το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική που ασκεί γίνεται ολίγον έως πολύ Νέα Δημοκρατία και όχι το αντίστροφο. Μη του δίνετε, όντας σε πρόσκαιρη αδυναμία, την ευχαρίστηση και μη του χαρίζετε περαιτέρω στιγμές ηδονής με το να του προσάπτετε ότι αποτελεί εκείνο το παράδειγμα προς μίμηση και ότι του μοιάζετε.


Διαλέξτε λοιπόν ποιος… μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα ένα σύγχρονο κόμμα με ρόλο και λόγο στη βάση, χωρίς «φέουδα»… ποιος μπορεί την επόμενη φορά όπου μπορεί να προκύψει κάποιο Σχέδιο Ανάν στο μέλλον να το αποκρούσει.»

Υπονοείται ότι η συνυποψήφια σας είναι φεουδάρχης και σε ανάλογη περίπτωση κάποιου οποιουδήποτε Σχεδίου θα έχει τη παθητική διάθεση μιας υπόδουλου ελληνίδας;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Ο τιμώμενος,

Α.Μ.Π


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.