Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ντόρα υπό του κράτους πανικού λίγο πριν από τα πρόθυρα νευρικής κρίσης

ΝΔ: "Πόλεμος" για τη δημοσκόπηση (megatv)

Μάχη για τις εντυπώσεις, που διαμορφώνουν σε ένα βαθμό και το κλίμα, δίνουν πλέον τα επιτελεία των υποψηφίων για την ηγεσία της ΝΔ. Τα δύο στρατόπεδα αντάλλαξαν την Τετάρτη πυρά με αφορμή την τελευταία δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για το Flash.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται στο σύνολο των ψηφοφόρων με 44,6%, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη έπεται με 27,8%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 42,6% και η Ντόρα Μπακογιάννη 39,7%.

Ωστόσο, μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζεται να συγκεντρώνει 43,7% και ο Αντώνης Σαμαράς 43,6%, ενώ στον δεύτερο γύρο η κ. Μπακογιάννη λαμβάνει 50% και ο κ. Σαμαράς 49,2%.

Συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη επισήμαιναν ότι προηγείται στους Νεοδημοκράτες που θα πάνε στην κάλπη, "καρφώνοντας" τον Αντώνη Σαμαρά που προηγείται στο σύνολο των ψηφοφόρων και μεταξύ αυτών που ψήφισαν ΝΔ.

"Η δυναμική που έχει η υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη είναι σαφής. Είναι φανερό ότι οι Νεοδημοκράτες και οι Νεοδημοκράτισσες στηρίζουν την κ. Μπακογιάννη. Είναι επίσης φυσικό οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων να προτιμούν μια μικρή και αδύναμη ΝΔ και να κάνουν άλλη επιλογή" έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες της πρώην ΥΠΕΞ.

Στον αντίποδα, οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά ερμηνεύουν το προβάδισμά του σε όλους τους χώρους ως διείσδυση και τονίζουν ότι προηγείται στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Όπως σημείωναν, "η μεγάλη διείσδυση του Αντώνη Σαμαρά σε όλη την κοινωνία και η δυναμική του μέσα στη ΝΔ είναι η εγγύηση της μεγάλης και νικηφόρας κεντροδεξιάς".

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται και η μάχη επιρροής των δύο υποψηφίων στους βουλευτές. Υπέρ του Αντώνη Σαμαρά τάχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς.

Από την άλλη, στο πλευρό της κ. Μπακογιάννη τάχθηκαν με επιστολή τους 43 στελέχη της ΟΝΝΕΔ, πολιτικοί φίλοι του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Βέλη κατά της κ. Μπακογιάννη εξαπέλυσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μίλησε στον ρ/σ Θέμα και θύμισε τη συμμετοχή της στη λήψη των αποφάσεων της κυβέρνησης Καραμανλή.

Την ίδια στιγμή οι δυο βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία της νέας Δημοκρατίας πολλαπλασιάζουν τις περιοδείες και τις ομιλίες τους στην περιφέρεια, ενώ κινητοποιούν τους οπαδούς τους για να πάνε να ψηφίσουν στις 29 Νοεμβρίου. Και οι δύο υποψήφιοι επιμένουν να απευθύνονται σε στοχευμένα κοινά.

Την Τετάρτη η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σε γυναίκες της ΝΔ στην Αθήνα και χαρακτήρισε "χυδαία" την επίθεση εναντίον της και τους αυτουργούς, "λασπολόγους" και "συκοφάντες" τονίζοντας ότι "μη βρίσκοντας πολιτικά επιχειρήματα επιτίθενται άνανδρα στη γυναικεία μου υπόσταση με αθλιότητες για την προσωπική μου ζωή δήθεν ακόμα και για τη σχέση με τα παιδιά μου. η χυδαιότητα ξεπέρασε κάθε πλέον προηγούμενο και πρέπει να ντρέπονται οι αυτουργοί αυτών των επιθέσεων, φυσικοί και ηθικοί".

Η κ. Μπακογιάννη προκάλεσε μάλιστα την πλευρά του Αντ. Σαμαρά να τοποθετηθεί απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται τον τελευταίο καιρό από μερίδα του τύπου αναφέροντας ότι "και πρέπει να ντρέπονται όσοι επιχαίρουν με αυτές. Με λύπη δε διαπιστώνω ότι 4 μέρες μετά τη χυδαία αυτή επίθεση κάποιοι ακόμα δεν έχουν καταδικάσει αυτή την αθλιότητα".

Στον αντίποδα ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στον σύμβουλο του Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Λούλη, τον οποίο φωτογράφισε. Παράλληλα υπεραμύνθηκε της ιδεολογίας της ΝΔ, την οποία τόνισε πως θα αναδείξει.

"Υπάρχουν διάφοροι -υποστήριξε ο κ. Σαμαράς- άκουσα σήμερα κάποιον σύμβουλο, μεγαλοσύμβουλο, στο ραδιόφωνο, από αυτούς που έχουν ευθύνη για τα όσα έγιναν να μας κάνουν και μαθήματα και να λένε ότι η ΝΔ είναι φθαρμένο προϊόν...ότι οι ιδέες μας είναι ξεπερασμένες και ότι πρέπει και να τις κρύβουμε. Ή να τις αλλάξουμε, ή και να ζητήσουμε και συγνώμη αν συνεχίσουμε να τις πιστεύουμε. Λυπούμαστε αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη θα διακηρύττουμε τις απόψεις μας, τις απόψεις της ΝΔ, θα τις προβάλλουμε στην κοινωνία, θα τις κερδίσουμε με την κοινωνία. Και θα τις κερδίσουμε όπως κέρδισαν αυτές οι απόψεις σε όλα τα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη".

Τη δέσμευσή του ότι δεν θα δώσει γραμμή στο δεύτερο γύρο επανέλαβε την Τετάρτη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.


Σχόλιο: Ο τίτλος θα επιβεβαιωθεί το βράδυ της ήττας.
Όποιος όμως έχει αφουγκραστεί με προσοχή τον απλό ΜΗ διαπλεκόμενο Νεοδημοκράτη . . . θα έχει ίσως από τώρα μία πιθανή οσμή του τελικού αποτελέσματος.


Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.