Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Η Μαριλίζα άναψε τη "Φλόγα"! Κάνει περήφανους τους Έλληνες!


Στην τελική ευθεία το Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο Παίδων (σίβυλλα)




Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία του μπαίνει επιτέλους, μετά από πολυετείς αγώνες και αγωνίες των οικογενειών παιδιών με καρκίνο άλλα και γιατρών των Ογκολογικών κλινικών, το ειδικό Ακτινοθεραπευτικο Κέντρο Παίδων. Αυτό ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του "Συλλόγου Γονιών Παιδιών Με Νεοπλασματική Ασθένεια Η ΦΛΟΓΑ" με τους οποίους είχε συνάντηση στο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, η υπουργός ενημέρωσε τα μέλη της διοίκησης της ΦΛΟΓΑΣ ότι με κοινή υπουργική απόφαση εγκρίθηκε η τροποποίηση – συμπλήρωση του Οργανισμού του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού προκειμένου να συμπεριληφθούν σε αυτήν οι θέσεις εργασίας εξειδικευμένου ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού που απαιτούνται για τη λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου Παίδων.

Την απόφαση, που ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, υπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης και Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου η κα Ξενογιαννακοπούλου ενημέρωσε τη Φλόγα ότι μετά την τροποποίηση του Οργανισμού που ήδη έγινε προχωρούν οι αναγκαίες προκηρύξεις για την κάλυψη των κενών θέσεων προκειμένου με ταχύτατες διαδικασίες να λειτουργήσει το Κέντρο. Και αυτό, όπως αναφέρθηκε, για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και τα ασθενή παιδιά να έχουν τη φροντίδα που τους αξίζει. Επίσης διαβεβαίωσε για τη στήριξη των προσπαθειών της Φλόγας τόσο από την ίδια όσο και την υφυπουργό κ. Φώφη Γεννηματά η οποία δεν μπόρεσε να είναι παρούσα στην συνάντηση.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΦΛΟΓΑΣ εξέφρασαν την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες τους προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα τους για την λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου, η λειτουργία του οποίου θεωρείται υψίστης σημασίας για τη ασφαλή θεραπεία των παιδιών που νοσηλεύονται στα Ογκολογικά Τμήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Τρυφωνιδου μετά τη συνάντηση <<με την αλλαγή του Οργανισμού και την δρομολόγηση των αναγκαίων προσλήψεων φτάνει στο τέλος του ο αγώνας τόσων χρόνων των γονιών της Φλόγας και των γιατρών μας για την ίδρυση στη χώρα μας ενός ειδικού Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για ασθενή παιδιά>>.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ το κτίριο είναι έτοιμο από τις αρχές της δεκαετίας διπλά στο Νοσοκομείο Παίδων στο Γουδί, ο ακτινοθεραπευτικός εξοπλισμός αποκτήθηκε πρόσφατα μετά από πολυετείς αγώνες της Φλόγας και τα υπερσύγχρονα συστήματα έχουν ήδη παραδοθεί με χορηγία της ΟΠΑΠ Α.Ε. και της ίδιας της Φλόγας. ("ΤΑ ΝΕΑ")

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.