Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Δηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Μήνυμα για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου εξέδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας, στο οποίο προτρέπει να «τιμηθεί ειρηνικά η μνήμη του», ενώ για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταστείλει τυχόν επεισόδια ενόψει της επετείου μίλησε ο Θ. Πάγκαλος από το βήμα της Βουλής. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Στο μεταξύ σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση Καρατζαφέρη - Τσίπρα με αφομή τα «Δεκεμβριανά».

Μήνυμα Παπούλια

«Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν ήταν μόνο μία απεχθής πράξη. Ήταν ένα δίδαγμα για όλους μας, πού μπορεί να οδηγήσει η αυθαιρεσία. Δεν ξεχνιέται και δεν μικραίνουν οι διαστάσεις της στο υποσυνείδητο της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας» σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια.

«Εκφράζω ακόμη μία φορά τη συμπαράστασή μου στους γονείς του και στους δικούς του ανθρώπους. Εκφράζω ακόμη μία φορά την πίστη μου και τις ενοχές μου απέναντι στην νέα γενιά, στην οποία χρωστάμε την εξασφάλιση μιας δικαιότερης κοινωνίας»,αναφέρει στο μήνυμα του ο κ. Παπούλιας..

«Ελπίζω ότι η μνήμη του Αλέξη θα τιμηθεί ειρηνικά γιατί αυτό είναι το ελάχιστο που του οφείλουμε όλοι», καταλήγει.

«Είμαστε ενάντια στη βία. Η βία αναπαράγει τα προβλήματα»

Μήνυμα κατά της βίας, ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Είμαστε ενάντια στη βία. Η βία αναπαράγει τα προβλήματα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε την Αθήνα αλλά και τους θεσμούς της δημοκρατίας. Να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας. Ένα μήνυμα κοινωνικής ευθύνης. Ότι η ελευθερία και η ασφάλεια συμβαδίζουν», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς τους νέους, ο κ. Παπανδρέου είπε: «Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Καταλαβαίνουμε τους λόγους που κάνουν πολλά παιδιά να νιώθουν αδιέξοδα. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για τη νέα γενιά» και πρόσθεσε υπογράμμισε ότι τα προβλήματα της νέας γενιάς θα είναι στο επίκεντρο της κοινωνικής διαβούλευσης.

Πάγκαλος: «Δεν θα ανεχτούμε την ανομία»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αποτρέψει τυχόν επεισόδια ενόψει της επετείου δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. για τα μέτρα εν όψει της 6ης Δεκεμβρίου, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι υπάρχει σχεδιασμός και προετοιμασία για την αποφυγή επεισοδίων και ζήτησε να μην υπάρξει «καμία παράνομη ενέργεια που νοθεύει το νόημα της ημέρας αυτής».

«Δεν θα ανεχθούμε τη βία και την ανομία, δεν θα επιτρέψουμε καταστροφή περιουσιών, δεν θα ανεχθούμε επιθέσεις σε πολίτες και σε ένστολους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για την 6η Δεκεμβρίου

Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τον Κ. Παπούλια, τον Γ. Παπανδρέου και τον Θ. Πάγκαλο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης καταδίκασε τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, αναγνώρισε την ύπαρξη κοινωνικών αιτίων πίσω από την περσινή εξέγερση, αλλά έκανε και λόγο για ενιαίο κοινωνικό μέτωπο ενάντια στη βία με σκοπό- όπως είπε- να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο «διάφορες περιθωριακές ομάδες να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τη δική τους επέτειο βίας και ανομίας».

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του κ. Χρυσοχοίδη:

«Σε δύο μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις 6 Δεκεμβρίου 2008, οπότε συνέβη ένα αποτρόπαιο για μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα γεγονός. Ένας αστυνομικός σκότωσε, εν ώρα υπηρεσίας, ένα 16χρονο παιδί, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Πρόκειται, χωρίς αμφιβολία, για περιστατικό ακραίας αστυνομικής και κρατικής βίας, απ’ αυτά που εγγράφονται στις συνειδήσεις των πολιτών και στοιχειώνουν για χρόνια τη Δημοκρατία.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σημάδεψε τη συλλογική μας μνήμη. Πλήγωσε την οικογένειά του, τους φίλους και συμμαθητές τους. Πλήγωσε τη νέα γενιά που ασφυκτιά στους στενούς ορίζοντες της εκπαίδευσης και της εργασίας. Πλήγωσε την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στη δυνατότητα του κράτους να εγγυάται και να προστατεύει τα δικαιώματά μας. Έθεσε σε δοκιμασία πολλές από τις βεβαιότητές μας.

Οι νέοι δίκαια βγήκαν στους δρόμους εκείνες τις μέρες για να εκφράσουν το θυμό τους για τη δολοφονία ενός συνομηλίκου τους. Δεν βγήκαν όμως μόνο γι’ αυτό. Διαδήλωσαν ενάντια σε όσα έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ουραγό της Ευρώπης: την ελλειμματική εκπαίδευση, την μεσαιωνική αγορά εργασίας, το ξεχαρβάλωμα των θεσμών, το υποβαθμισμένο περιβάλλον, τη διαφθορά που έχει διαποτίσει την κρατική μηχανή.

Αυτό είναι και το βαθύτερο πολιτικό νόημα της περσινής εξέγερσης. Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η κοινωνία προς όλες τις κατευθύνσεις.

Δυστυχώς, κάποιοι επένδυσαν πάνω στην διάλυση του κράτους και στην κοινωνική και πολιτική έκρηξη της περιόδου εκείνης. Το αίμα ενός άτυχου παιδιού έγινε η αφορμή για να εκφραστεί ένα πρωτοφανές κύμα βίας στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας μας. Μέσα από την διαμαρτυρία των πολιτών και των μαθητών απέναντι στο αποτρόπαιο γεγονός, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να βανδαλίσουν, να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν τις πόλεις. Προσέδωσαν ιδεολογικό άλλοθι σε μια υποκουλτούρα ωμής βίας και καταστροφικής μανίας που κατέληξε σε καμένα κτίρια, σπασμένες βιτρίνες, λεηλασίες και δολοφονικές επιθέσεις.

Ένα χρόνο μετά η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλα εκείνα τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που συνθέτουν ένα σκηνικό κρίσης. Η διαφορά όμως του σήμερα σε σχέση με χθες είναι ότι σήμερα υπάρχει ελπίδα για μια νέα αρχή. Για μια νέα εθνική προσπάθεια. Οι ηγεσίες που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού έχουν αποχωρήσει. Κόμματα και κοινωνία αναστοχάζονται σήμερα δημιουργικά πάνω στο νόημα του περσινού Δεκέμβρη.

Το επόμενο τριήμερο και με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, διάφορες περιθωριακές ομάδες θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τη δική τους επέτειο βίας και ανομίας, που καμία σχέση δεν έχει με τις διεκδικήσεις της νέας γενιάς. Η οργανωμένη πολιτεία θα κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, το Νομάρχη και το Δήμαρχο της Αθήνας για την ανάγκη να διαμορφώσουμε ένα ενιαίο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ενάντια στη βία.

Στέλνουμε όλοι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν θα ανεχθούμε την επανάληψη ενός σκηνικού βίας και τρόμου στο κέντρο της Αθήνας. Δεν θα παραδώσουμε την Αθήνα στους βάνδαλους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καπηλευθεί τις ειρηνικές εκδηλώσεις και τις πορείες για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις 6 Δεκεμβρίου η Ελλάδα απαιτεί μια νέα αρχή. Οι μέρες που έρχονται είναι αφορμή να στείλουμε θετικά μηνύματα, μια κατάφαση για τη ζωή, τη δημιουργία, τη νέα γενιά. Είναι στοίχημα των παιδιών, των μαθητών, των φοιτητών να διεκδικήσουν μια παιδεία με ανοιχτούς ορίζοντες, αξιοπρεπείς δουλειές, ένα περιβάλλον ανθρώπινο, σχέσεις αλληλεγγύης και κατανόησης. Να θέσουν μια ατζέντα για το μέλλον και να την διεκδικήσουν, απομονώνοντας τις περιθωριακές εκδοχές της βίας που θέλουν να μετατρέψουν τις πόλεις μας σε ζώνες ανομίας, άβατα και γκέτο.

Θα επαναλάβω κάτι που είναι αυτονόητο για μια δημοκρατική χώρα. Θα το επαναλάβω γιατί δεν μπορούμε να αφήνουμε τις κατακτήσεις μας να απαξιώνονται. Η ασφάλεια, αλλά και η ελευθερία είναι δημοκρατικά δικαιώματα. Είναι κατακτήσεις. Είναι βασικές προϋποθέσεις για να μπορεί ο πολίτης να είναι και να αισθάνεται ελεύθερος να πηγαίνει στη δουλειά του, στο πανεπιστήμιο, στα καταστήματα, να επιλέγει να μείνει στο κέντρο της Αθήνας, να λέει ελεύθερα τη γνώμη του.

Αυτή η κυβέρνηση, που εξελέγη με τη βούληση του ελληνικού λαού πριν από δύο μήνες, δεν είναι εδώ για να διαχειριστεί απλά το φόβο και την αδράνεια. Δεν είμαστε εδώ για να συμβιβαστούμε με την ανομία ή τον χλευασμό των θεσμών. Δεν είμαστε εδώ για να βρεθούμε απέναντι στην κριτική, στο διάλογο, στους κοινωνικούς αγώνες. Είμαστε εδώ για να τους εγγυηθούμε και να τους ενθαρρύνουμε.»

Καρατζαφέρης: «Να είστε έτοιμοι για πόλεμο»

«Να είστε έτοιμοι για πόλεμο» είχε δηλώσει την προηγούμενη Κυριακή ο οπρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος έκανε λόγο για απόγνωση των καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας. Επικαλούμενος μάλιστα δημοσιεύματα του Τύπου έκανε λόγο για «στρατούς από πολλές χώρες πουείναι καλά εξοπλισμένοι.

Αντιπαράθεση Τσίπρα – Καρατζαφέρη για τον Δεκέμβριο του 2008

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα , με αφορμή άρθρο του δεύτερου σε ιστοσελίδα, στο οποίο ο κ. Τσίπρας τονίζει :«Εξακολουθούμε να μην μετανιώνουμε για το Δεκέμβρη» και υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο του περασμένου Δεκεμβρίου έδωσε σκληρή μάχη αρχών απέναντι σε ολόκληρο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα.

«Έχει γίνει λάθος στη διατύπωση… Δεν μπορεί ένα κόμμα να αβαντάρει» τα επεισόδια, δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση. Ο Αλέξης Τσίπρας από τη μεριά του απάντησε: «Κατανοώ απολύτως την αγωνία του κ. Καρατζαφέρη τις τελευταίες ημέρες να είναι στο φως της δημοσιότητας, ιδίως τώρα που έχουμε νέο διαχειριστή στην πολυκατοικία και πολλοί βουλευτές του λοξοκοιτούν προς το ρετιρέ». «Έχετε πολύ μεγάλο άγχος να προσελκύσετε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σας, δεν το κάνετε με το σωστό τρόπο», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Η πολυκατοικία της δεξιάς δεν έχει κόκκινο φωτάκι… Λίγη τσίπα κ. Τσίπρα», αντεπιτέθηκε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να του ζητήσει να ανακαλέσει.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο δολοφονίας Γρήγορόπουλου

«Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ένας χρόνος από το αυθόρμητο, μαζικό, πανελλαδικό ξέσπασμα της Νεολαίας. Μια εξέγερση εναντίον αυτών που δολοφόνησαν και εναντίον όλων εκείνων που κάνουν τη ζωή των νέων αβίωτη από την αδικία, την ανασφάλεια, τις διακρίσεις και την καταστολή. Το πολιτικό σύστημα, το οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο προσπάθησε να ακυρώσει στη συνείδηση της κοινωνίας την εξέγερση των νέων, επιχείρησε να συκοφαντήσει τον αγώνα τους αποδίδοντας τους σκοτεινά ελατήρια και προθέσεις. Τους φοβήθηκαν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την 6η Δεκεμβρίου.

«Τότε και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε και υποστηρίζει ότι η Νεολαία έχει λόγους που εξεγείρεται, που αγωνίζεται, που διεκδικεί. Ιδιαίτερα σήμερα που οι νέοι και οι νέες είναι τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, είναι εκείνοι που πληρώνουν την οικονομική κρίση με μαζική ανεργία, με μισθούς πείνας των 500 και 600 ευρώ, με εργασιακή ανασφάλεια, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από το νεοφιλελεύθερο δικομματικό σύστημα. Υποσχέσεις που ξεχνιούνται μόλις γίνουν κυβέρνηση και αντικαθίστανται από την κρατική καταστολή, την επιτήρηση, την αστυνομική βία. Χθες η ΝΔ. , σήμερα το ΠΑΣΟΚ», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους αγώνες των νέων γιατί οι νέοι έχουν δίκιο. Το κάναμε πέρυσι θα το επαναλάβουμε και φέτος. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου, υποστηρίζουμε την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ: Συσσωρευμένη η οργή των νέων

Σε αγωνιστικό κάλεσμα συσπείρωσης και δράσης κάλεσε το ΚΚΕ τη νεολαία, με αφορμή την επέτειο. Όσον αφορά στα περυσινά περιστατικά βίας υποστήριξε ότι οι μηχανισμοί του συστήματος έχουν έτοιμα σχέδια για την αντιμετώπιση των λαϊκών αγώνων, χρησιμοποιώντας την προβοκάτσια. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «τα λαϊκά στρώματα και ειδικά οι νέοι, οι νέες, πρέπει να απορρίψουν τις κολακείες και τα καλέσματα κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζουν ως αντίθετες προς το σύστημα δράσεις, οι οποίες μόνο το σύστημα δεν ενοχλούν».

Α. Διαμαντοπούλου: Μαύρη ημέρα για τη δημοκρατία η 6η Δεκεμβρίου

«Ένα χρόνο πριν, η 6η Δεκέμβρη ήταν μια μαύρη ημέρα για τη Δημοκρατία», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. «Ένα χρόνο μετά, ασφαλώς και τη θυμόμαστε, φυσικά θυμόμαστε και τη βία. Γι αυτό και θα απαντήσουμε όλοι με το αντίθετο της βίας: με την ειρηνική διαμαρτυρία και με τη δημιουργική παρουσία μας», πρόσθεσε.

Η μετατροπή του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε «επέτειο καταστροφών» είναι προσβολή στη μνήμη του, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

ΓΣΕΕ: Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας

Η ΓΣΕΕ στην συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Αλέξανδρου αποτείνοντας φόρο τιμής στην μνήμη του, καταδικάζει εκ νέου κάθε μορφή βίας. «Υπογραμμίζουμε ότι δεν έχει γίνει απόδοση ευθυνών για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα κατά της ζωής ενός Νέου Ανθρώπου, που συνειρμικά μας παραπέμπει στις πιο αντιδημοκρατικές περιόδους της πολιτικής μας ζωής. Η ΓΣΕΕ μαζί με την νέα γενιά θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους αγώνες με γνώμονα ένα καλύτερο μέλλον, συμβάλλοντας στη πραγματοποίηση των ελπίδων και των ονείρων τους, που δεν πρέπει να μένουν καθηλωμένα και να χαθούν γρήγορα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Γ. Σγουρός: Η βία φέρνει βία

Έκκληση σε όσους σχεδιάζουν πράξεις βίας να μην προχωρήσουν, έστειλε ο νομάρχης της Αθήνας, Γιάννης Σγούρος. Όπως ανέφερε: «Η βία ενισχύει την κρατική βία με ολέθρια αποτελέσματα, όπως ο άδικος χαμός του Αλέξανδρου».

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Παλεύουμε για τους Δεκέμβρηδες της νίκης!

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. αναφέρει: «Ένα χρόνο μετά η νεολαία και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο. Η ΝΔ κατέρρευσε εκλογικά, ως αποτέλεσμα της λαϊκής κατακραυγής για την πολιτική της, όμως το ΠΑΣΟΚ σπεύδει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της αντιλαϊκής επίθεσης. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ασκεί ιδεολογική τρομοκρατία με τα ελλείμματα για να περάσει τον προϋπολογισμό της άγριας λιτότητας και της ανεργίας, για να νομιμοποιήσει τις μαζικές απολύσεις των συμβασιούχων και των stage, για να φέρει νέο αντιασφαλιστικό νόμο, για να επιβάλει το πάγωμα των μισθών, για να προχωρήσει και σε νέες ιδιωτικοποιήσεις, για να νομιμοποιήσει τα ιδιωτικά ΑΕΙ, για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο των ρατσιστικών και αντιμεταναστευτικών πολιτικών, για να παγιώσει την αστυνομική βία και καταστολή. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ευθυγραμμίζεται με την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, αποδέχεται τις «θυσίες για να βγούμε από την κρίση, δεν παίρνει καμιά πρωτοβουλία αντίστασης και μπαίνει στο «διάλογο» για την αντισφαλιστική επίθεση. Το ΚΚΕ που το Δεκέμβρη κατήγγειλε την εξέγερση και ο ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι διέξοδος ήταν οι εκλογές, αδυνατούν σήμερα να οικοδομήσουν όρους ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής. Εμείς λέμε ότι ένα χρόνο μετά έχουμε πολλούς λόγους να κατέβουμε στους δρόμους».


«Η καλύτερη εκδίκηση είναι η ανατροπή της πολιτικής που πυροβολεί τις ανάγκες μας. Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις θα απαντήσουμε και στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης. Παλεύουμε για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, για να πληρώσουν την κρίση οι καπιταλιστές και οι τραπεζίτες που την δημιούργησαν. Συγκρουόμαστε με τη λογική του κέρδους, της αγοράς και την πολιτική της ΕΕ. Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την κοινωνία της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της οικολογικής καταστροφής. Επιμένουμε στην προοπτική της ανατροπής του καπιταλισμού, της σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής χειραφέτησης», προστίθετα
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.