Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Σε ήρεμο κλίμα το ετήσιο μνημόσυνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στο Παλαιό Φάληρο




Επί ποδός η αστυνομία


Αγγελική Στελλάκη
Ένα λουλούδι στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 14:07
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Τη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν στα Εξάρχεια από πυρά ειδικού φρουρού, τίμησαν η οικογένεια και οι φίλοι του άτυχου μαθητή στο μνημόσυνο που τελέστηκε στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου.

Το μνημόσυνο τελέστηκε σε ήρεμο κλίμα, ενώ το παρόν έδωσε και η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου μαθητή.

«Οι νέοι και σήμερα τιμούν τη μνήμη του Αλέξανδρου στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας. Η βία, όπως κι αν εκφράζεται, όποιου χρώματος μανδύα κι αν φορά, είναι εχθρός της δημοκρατίας, της παιδείας, της νεολαίας. Και εμείς όλοι, Πολιτεία και Κοινωνία, έχουμε χρέος να είμαστε μαζί με τη νεολαία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η κ.Διαμαντοπούλου.

Εν τω μεταξύ, επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς από τις 12:30 ξεκίνησε η πορεία από τα Προπύλαια, κατευθύνεται προς την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, θα φτάσει στη Βουλή και θα καταλήξει και πάλι στα Προπύλαια.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στα Προπύλαια όταν ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησε να παραβιάσει την πύλη της Πρυτανείας, ενώ επιτέθηκαν με μικροαντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Παράλληλα, στον εισαγγελέα οδηγούνται περισσότερα από 60 άτομα που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια και στο Κερατσίνι.

Newsroom ΔΟΛ


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.