Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Νανοεπιστήμες και νανοτεχνολογίες

Συνέντευξη του αναπληρωτή καθηγητή του Ε.Μ.Π., δρ Κωνσταντίνου Χαριτίδη

Η νανοτεχνολογία φαίνεται, ότι εισέρχεται στη ζωή μας· ο όρος αφορά σε ο,τιδήποτε συμβαίνει στις διαστάσεις του νανόμετρου (μιά ανθρώπινη τρίχα είναι περίπου 70.000 φορές παχύτερη από 1 νανόμετρο). Οι εφαρμογές τής νανοτεχνολογίας είναι αναρίθμητες π.χ. στη νανοηλεκτρονική, στα νανοϋλικά, στα νανοφάρμακα κ.λπ.. Κατά συνέπεια οι επιρροές της γίνονται αντιληπτές σε πολλαπλά επίπεδα, στον οικονομικό τομέα επηρεάζοντας βιομηχανίες και οικονομίες, στον κοινωνικό βελτιώνοντας το επίπεδο της ζωής μας κ.ά..

Για τις νανοεπιστήμες, τη νανοτεχνολογία, αλλά και τη δεοντολογία, την εκτίμηση και τη διαχείριση των κινδύνων μίλησε στην «Ελεύθερη Έρευνα» ο αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διδάκτορας Φυσικής και μεταδιδακτορικός ερευνητής του Α.Π.Θ., κ. Κωνσταντίνος A. Χαριτίδης.










Ο δρ Κωνσταντίνος Χαριτίδης με τη συνεργάτιδα της «Ελεύθερης Έρευνας», κ. Αγγελική Ρέτουλα.



Η ερευνητική δραστηριότητα του κ. Κ. Χαριτίδη σχετίζεται με διεργασίες υλικών στη μίκρο- και νάνο- κλίμακα, την Επιστήμη και Τεχνολογία ανάπτυξης υλικών σε μορφή λεπτών υμενίων, επικαλύψεων, νανοδομικών και πολυλειτουργικών υλικών, τον χαρακτηρισμό των νανομηχανικών και νανοτριβολογικών ιδιοτήτων υλικών και συστημάτων και τον συσχετισμό με άλλες φυσικές ιδιότητες, για τη λειτουργικότητά τους σε ευρύ φάσμα τεχνολογικών εφαρμογών.

>ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΡΙΤΙΔΗ<


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.