Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Η Πολιτική μας Αρετή απέναντι στην κομματική φεουδαρχία!


Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

"Έχει ο Λαός μας πικρή πείρα από τους κομματικούς σχηματισμούς του παρελθόντος που στηρίζονταν στη φεουδαρχική σχέση ανάμεσα σε ηγέτες και βουλευτές, ανάμεσα σε βουλευτές και κομματάρχες, ανάμεσα σε κομματάρχες και ψηφοφόρους.

Από κομματικούς μηχανισμούς που είχαν αντικαταστήσει τις αρχές, το πρόγραμμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες με το ρουσφέτι και το παρασκήνιο.
Καθολικό είναι το αίτημα για πολιτικούς οργανισμούς αρχών, που να τους διακρίνει η ελεύθερη δημοκρατική έκφραση της βάσης, για να δεσμεύεται η ηγεσία στις πολιτικές αποφάσεις και για να υπάρχει συνέπεια και συνέχεια
".
Ιδρυτική Διακήρυξη ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη

Αυτά λέει η ιδεολογική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, αυτά ασπαζόμαστε, αυτά υπηρετούμε! Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να κάνουμε και να φροντίζουμε να τα περιφρουρούμε! Τα ίδια όμως λέει και ο Πρόεδρος του Κινήματός μας, Γιώργος Παπανδρέου, όταν μας συμβουλεύει:

"Πετάξτε στα αζήτητα τη λογική που θέλει την εξουσία για την εξουσία, τις πελατειακές σχέσεις και το ρουσφέτι, την αφομοίωση από τον κρατισμό και τον κυβερνητισμό, την κατάχρηση της εξουσίας. Αρνηθείτε να δείτε το κόμμα ως αυτοσκοπό, αντί για μέσο που υπάρχει για να υπηρετεί το γενικό καλό.

Περιφρονήστε τους επαγγελματίες εξουσιαστές και τον θλιβερό κυνισμό τους, ότι "όλα είναι απλώς ένα παιχνίδι εξουσίας". Όχι κύριοι, δεν είναι όλα ένα παιχνίδι εξουσίας, είναι η δυνατότητά μας να αναδείξουμε αξίες, όραμα, να εμπνεύσουμε και, τελικά, να αλλάξουμε πραγματικά τη χώρα. Και μπορούμε.

Περιφρονήστε αυτόν που αντικαθιστά την πολιτική με τις ομαδούλες και, τις αξίες με τα «κονέ», που συμπεριφέρεται με αυταρχισμό και δογματισμό απέναντι σε κάθε τι καινούργιο, που αρνείται τη διαφορά ή τις επιλογές, που αποσυνδέεται από το λαό, που πιστεύει ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και νομίζει ότι, με το έτσι θέλω, θα κερδίσει τα πάντα, που κλωτσάει προς τα κάτω και γλείφει προς τα πάνω".

Όμως για να γίνουν πράξη όλα αυτά, τα πραγματικά υπέροχα λόγια, δεν αρκούν οι νουθεσίες! Χρειάζεται σοβαρή και συστηματική πολιτική και ιδεολογική επιμόρφωση - διαπαιδαγώγηση των μελών του Κινήματος και ιδιαίτερα της Νεολαίας μας!

Συχνά συναντώ νέους ανθρώπους, μέλη του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν ιδέα στα στοιχειώδη που συνθέτουν την ιδεολογία μας. Και σε αυτό, δεν φταίνε τα "παιδιά", αλλά η παντελής απουσία ιδεολογικής και πολιτικής καθοδήγησης! Σε σημείο, να αναρωτιέμαι, ποιος ο ρόλος του περιβόητου Ινστιτούτου Επιμόφωσης όταν η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΠΑΣΟΚ (ειδικά όσοι εντάχθηκαν στο Κίνημα από το 1998 και μετά), αγνοούν ακόμα και το νόημα της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη (για να μην πω και το ίδιο το κείμενο). Με αποτέλεσμα, όπου κυριαρχεί η άγνοια, να βρίσκουν χώρο να τρυπώνουν ως τρωκτικά, οι κομματάρχες, οι παράγοντες, οι χειραγωγητές και να ροκανίζουν το σώμα της δημοκρατικής παράταξης, μετατρέποντάς το, από ένα ζωντανό προοδευτικό πολιτικό οργανισμό, όπως θα έπρεπε να είναι, σε ένα χυδαίο και απολίτικο κομματικό μηχανισμό!

Και δεν είναι ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ δεν διψούν για γνώση, δεν διψούν για μάθηση! Αντιθέτως, όποτε βρέθηκα σε συζήτηση και μου ζήτησαν να τους μιλήσω για τις ιδέες μας, πάντα είδα προς ευχάριστη έκπληξή μου, ότι δεν χόρταιναν να ακούν, να ρωτούν και να τοποθετούνται!

Γνώρισα εκατοντάδες ανθρώπους πρόθυμους να υιοθετήσουν την αξία της Πολιτικής Αρετής και να την υπηρετήσουν! Γνώρισα εκατοντάδες ανθρώπους, που μόλις άνοιξαν τα μάτια τους "έσπασαν" από τους εκλογικούς μηχανισμούς, από τις "ομάδες", από τις φράξιες και τάχθηκαν με μεράκι και αφοσίωση, ακούραστοι εργάτες, στην υλοποίηση των ιδεών μας!

Γιατί, η δύναμη της Πολιτικής Αρετής (που σημαίνει την αγάπη για την πατρίδα και τους νόμους της) είναι ακαταμάχητη, αφού δημιουργεί ελεύθερους και κριτικά σκεπτόμενους ανθρώπους. Αληθινούς φιλελεύθερους δημοκρατικούς πολίτες, αριστερούς και σοσιαλιστές, που δεν δέχονται καμιά μετριότητα να τους χειραγωγεί, αλλά μόνο τους άριστους και άξιους ηγέτες για μπροστάρηδες, που καθοδηγούν τον πολιτικό αγώνα καθοδηγούμενοι πρώτα οι ίδιοι από αρχές και αξίες!

Η σύγκρουση Πολιτικής Αρετής και κομματικής φεουδαρχίας είναι παλιά ιστορία, αρχαία θα μπορούσα να πω! Είναι η διαρκής σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων της προόδου και της συντήρησης, είναι η σύγκρουση μεταξύ των ελεύθερων πολιτών και των χειραγωγούμενων ψηφοφόρων! Εμείς, και όταν λέω εμείς εννοώ το ΠΑΣΟΚ, επιλέξαμε μέσα από την ιδρυτική Διακήρυξή μας να υπηρετούμε την Πολιτική Αρετή και να συνθλίβουμε πάντα τους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς, να απελευθερώνουμε τα "κουκιά" (όπως αποκαλούν υποτιμητικά τα άκριτα κομματικά μέλη οι παράγοντες που τα χειραγωγούν), να υπηρετούμε την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ δηλαδή!

Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε... Όσοι από εμάς, είμαστε αφοσιωμένοι στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και στη ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, δεν θα πάψουμε ποτέ να ακολουθούμε ιδέες και όχι ανθρώπους, δεν θα πάψουμε ποτέ να διαλύουμε τις ομάδες, δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε στους δρόμους με το λαό και για το λαό, ως λαός που είμαστε!

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.